Selectați pagina

Dezastrele naturale fac prăpăd în lume. Bulgaria și Japonia sunt sub ape, iar California luptă cu incendii de vegetație

Dezastrele naturale fac prăpăd în lume. Bulgaria și Japonia sunt sub ape, iar California luptă cu incendii de vegetație

minato-japanBulgaria nu scapă de furia naturii. Ploile torenţiale s-au abătut în nord-vestul ţării şi au provocat moartea a cel puţin doi oameni. Precipitaţiile abundente dau bătai de cap şi japonezilor. Din cauza unui taifun, sute de mii de oameni au fost evacuaţi. Peste ocean, locuitorii Californiei se confruntă cu incendii de pădure.

Ploile au făcut prăpăd în nord-vestul Bulgariei, unde doi oameni au murit înecaţi, după ce râul Skat a ieşit din albie.

“În casa mea, apa a ajuns la aproape trei metri. Gardul nu se vede deloc. Eu încă nu pot intra în ogradă, pentru a vedea pagubele”, spune un locuitor din Bulgaria.

Aproape o mie de oameni au fost evacuaţi din localităţile Miziia şi Kruşoviţa, iar 300 de salvatori, pompieri şi poliţişti au fost mobilizaţi în zonă. Ploile torenţiale nu contenesc în Bulgaria de câteva săptămâni. În total, 15 oameni, printre care şi doi copii, au murit.

Sub ape s-a pomenit şi sudul Japoniei, lovit de taifunul Nakri. În urma inundaţiilor de proporţii, 350 de mii de oameni au primit ordin să-şi părăsească locuinţele, în timp ce 250 de mii de gospodării au rămas fără energie electrică.

Iar statul american California luptă cu un alt dezastru natural. Incendiile de pădure ameninţă patru oraşe, din care 3.000 de oameni au fost deja evacuaţi. Flăcările s-au extins pe o suprafaţă care depăşeşte 140 de kilometri pătraţi. Autorităţile americane au decretat stare de urgenţă.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *