Notă: Norma de mai jos este egală cu zero. Nu are valoare, efect juridic. E așa formulată, pentru neînțelepți, ca să creadă: vai de mine, să obligăm salariații să se vaccineze, altfel ne vor amenda. Deci, să căutăm metode să-i obligăm. Nu trebuie să cădem în această interpretare greșită. Trebuie să ne apărăm drepturile și demnitatea. Ei nu pot să dispună direct încălcarea dreptului la muncă și a libertății de alegere a profesiei, nici nu pot promova discriminarea pe criteriul ne/vaccinării. De aceea, vin cu tertipuri din astea în Hotărârile CNESP. Nu au cui injecta serurile pe care le-au cumpărat sau, cine știe, le-au primit gratuit. Altfel spus, cei care redactează hotărârile CNESP sunt vicleni. Nu-i credeți. Spuneți-le angajatorilor verde în față să citească clar ce scrie și să nu caute peripeții, de altfel, vor avea de păgubit. CNESP nu poate modifica Constituția și Codul muncii, nici PAS nu poate deocamdată și o scaldă cu formulări stupide in hotărâri CNESP.

stop vaccinare obligatorie

Devine obligatorie vaccinarea anti COVID-19 în Moldova?

Conducătorii de întreprinderi trebuie să asigure rata de imunizare anti-Covid de minimum 70% în rîndul angajaților, pînă la 1 septembrie 2021, relatează noi.md

Prevederea a fost inclusă în Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 17 iulie 2021. Cum anume ar trebui oamenii de afaceri să obțină acst rezultat, nu este clar.

„Conducătorii instituțiilor, întreprinderilor, organizațiilor, agențiilor și instituțiilor din subordine, indiferent de forma de proprietate, vor asigura un mediu sigur de activitate la locul de muncă, precum și facilitarea și încurajarea activă a personalului din subordine pentru vaccinarea împotriva COVID-19, ca unica măsură de sănătate publică pentru prevenirea și controlul infecției, în scopul atingerii către data de 01.09.2021 a unei rate de vaccinare în rîndul angajaților de minimum 70%”, se arată în documentul adoptat.

De asemenea, au fost adoptate noi măsuri pentru trecerea frontierei pe direcția de intrare în Republica Moldova, dar și privind desfășurarea evenimentelor festive.

Noile prevederi ale Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică au fost aprobate în contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspîndire ale acestora pe teritoriul țării. Prevederile au intrat în vigoare începînd cu data de 19 iulie 2021.

AICI găsiți Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 17 iulie 2021.

Reamintim că vaccinarea anti COVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.