Să vedem ce scrie canal2.md despre transplant, încercînd să ne convingă de beneficile acestuia, nu şi pericolele la care ne expunem, semnînd careva acte în caz că nimerim în comă cerebrală:

Ţara noastră va putea face schimb de organe pentru transplant cu instituțiile medicale internaționale. Dacă un pacient din Moldova va avea nevoie urgent de un transplant, iar organul va fi găsit la donatorii din ţară, atunci Agenţia de Transplant va putea apela la instituțiile medicale din alte state. Decizia a fost aprobată la ultima şedinţă a Guvernului.

„Registrele naţionale pe care le avem vor fi integrate în registrul internaţional şi atunci va fi posibil acest lucru, când vor fi disponibile organele pentru transplant la nivel internaţional”, a declarat ministrul Sănătăţii, Silvia Radu.

O altă noutate este că prin Registrul Național Renal vor fi monitorizaţi mai eficient pacienții care beneficiază de tratament prin dializă. Acesta urmează să fie integrat în sistemul informaţional automatizat „Transplant”. De asemenea, în cadrul Agenției de Transplant va fi instituit Centrul de formare profesională a personalului medical din domeniul. Potrivit Ministerului Sănătăţi, în prezent, peste 800 de moldoveni sunt în aşteptarea unui transplant.

Citiţi şi informaţi-vă despre transplantul de organe:

  1. https://www.aparatorul.md/fata-ascunsa-a-transplantului-de-organe/
  2. https://www.aparatorul.md/video-ucidem-bebelusi-le-punem-organele-pe-sobolani-ele-cresc-apoi-le-folosim-la-transplant-ce-lume-minunata/
  3. https://www.aparatorul.md/transplantul-de-organe-o-adevarata-mafie-de-milioane-de-euro/
  4. https://www.aparatorul.md/un-nou-raport-ofera-detalii-despre-industria-masiva-de-recoltare-de-organe-din-china/
  5. https://www.aparatorul.md/consimtamant-la-sinicidere-redefinirea-mortii-pentru-a-deschide-poarta-catre-donarea-de-organe/