Selectați pagina

Detalii necunoscute. Cât de eficientă este de fapt acoperirea camerei web cu bandă adezivă

Detalii necunoscute. Cât de eficientă este de fapt acoperirea camerei web cu bandă adezivă

Mark Zuckerberg, Edward Snowden și fostul director al FBI, James Comey, sunt printre cele mai cunoscute persoane care recomandă, într-un fel sau altul, acoperirea camerelor web.

Potrivit unui studiu Kaspersky Lab din 2016, pentru a-şi proteja viaţa privată, unul din cinci utilizatori (20%) de Internet recunoaşte că îşi acoperă camera web. Jurnaliștii The Verge au vrut să afle cât de eficientă este această metodă și au discutat cu Tod Beardsley, director de cercetare la compania de securitate cibernetică Rapid7, scrie digi24.ro.

“Există, ocazional, probleme de securitate în tehnologiile web-based, care permit atacatorilor acces la camera web (aceștia o pot porni și folosi pentru a îngregistra videoclipuri)”, a spus Beardsley. Potrivit acestuia, vulnerabilitățile apar cel mai des în Flash sau Java, dar e posibil să existe un astfel de pericol chiar și în HTML5.

Cea mai mare problemă cu acest tip de atacuri o reprezintă faptul că nu putem ști dacă un site este efectat, iar hackerii pot opri lumina camerei web, așa că nu vom ști că suntem urmăriți.

“Orice site care îți cere să dai click undeva anume în browser ar trebui să vă ridice suspiciuni. Cel mai des întâlnite probleme sunt cele legate de accesul la locație – acesta include și accesul la camera web și nu sunt foarte multe lucruri pe care le putem face în această privință în afara unei bucăți de bandă adezivă”, a menţionat Tod Beardsley.

Totuși, scriu cei de la The Verge, acoperirea camerei web nu poate împiedica interceptarea audio şi nu va proteja utilizatorii de a fi ascultaţi de hackeri sau alte grupări, în cazul în care cineva ar urmări acest lucru.

“Acoperirea cu bandă adezivă a camerei web nu rezolvă problema și mai mare pe care o reprezintă camera și microfonul telefonului mobil”, a precizat Ashley Carman, reporter specializat în tehnologie la The Verge.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *