Selectați pagina

Despre presa liberă la comandă, şi interesele acesteia de a promova mesaje ideologice de sensibilizare a populaţiei

Despre presa liberă la comandă, şi interesele acesteia de a promova mesaje ideologice de sensibilizare a populaţiei

Un nou fenomen media se remarcă la Chișinău. Pentru prima dată de la căderea presei sovietice și apariția presei libere asistăm la o campanie media menită să demonstreze că în medicină nu există mită, că medicii nu pot și nu au scheme de spălare de bani și deturnare de fonduri. Foarte interesant fenomen orchestrat de cei care ne-au obișnuit să credem că Moldova este cea mai coruptă țară din Europa.

Campania pică pe alte campanii cu titlu social făcute de organizații orientate unilateral. Este interesant să constați că între publicațiile implicate în campania de combatere a gîndului cum că medicii ar putea face bani pe Covid și organizațiile citate au existat colaborări anterioare cu plăți făcute în schimbul plasării mesajelor lor ideologice. Aceste plăți au fost făcute publice (nu și suma lor) și se fac cu titlu de campanii sociale sau de sensibilizate a populație cu privire la un subiect. În România Guvernul a “sensibilizat” presa cu 40 milioane de euro oferiți tot așa, cu scop de educare a populației. Unele puncte media de la Chișinău au aripi românești, dar în ce măsură firimituri de la masa Fratelui mai mare au putut cădea și aici, urmează a se afla.

Deci, ce este această campanie? De cînd presa a devenit un bun prieten al schemelor din medicină și cum se explică schizofrenia de a demonstra nevinovățoa absolută a unui sistem unde se învîrt în această perioadă bani cum nu s-a mai pomenit? Chiar de ar fi toți doctorii îngeri, așa cum era cerul la facerea lumii, tot se găsea unul care să se facă drac și să bage mîna în bani.

Știu, demonstrația era nu că au luat, ci că nu au dat bani pentru a trece morții la Covid.

De unde să dea doctorii bani și ce rost ar avea?, se întreabă jurnaliștii lovindu-se peste frunte. Răspuns: din testele vîndute care în ultimile zece zile depășesc suma de un milion de euro.

La ce le trebuie să scrie morți falși? Răspuns: pentru că numărul mare de infectați a produs un număr foarte mic de morți, iar morții în creștere contribuie la isteria populației care va alerga să facă teste, deci va crește vînzarea de teste și banii. Mulți bani.

Orice efort de a camufla ceea ce s-a întîmplat deja este inutil. Cele întîmplate vor fi cercetate mai devreme sau mai tîrziu. Nu pașii procurorilor mă preocupă acum, ci starea presei ce își zice liberă. Liberă la comandă.

Autor: Savatie Bastovoi, https://www.facebook.com/savatie/posts/3207879029304734

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *