Selectați pagina

Despre cît de siguri sunt banii de pe carduri: Tineri depistați cum furau bani de pe carduri bancare

Despre cît de siguri sunt banii de pe carduri: Tineri depistați cum furau bani de pe carduri bancare

O grupare criminală specializată în furturi de pe carduri bancare a fost destructurată în urma unei operaţiuni comune a ofiţerilor Direcţiei Investigare a Fraudelor a Inspectoratul Naţional de Investigaţii, Direcţiei de Poliţiei a mun. Chisinau şi procurorii Oficiului Central al Procuraturii municipiului Chişinău.

La data de 5 ianuarie, au fost efectuate mai multe percheziţii la domiciliile suspecţilor şi au fost depistate carduri ”în alb”, carduri de la diferite bănci, 448 de mii de lei, 10 mii de dolari SUA, 5 mii de euro, dar şi tehnică specială.

Totodată au fost reţinuţi trei tineri cu vârste cuprinse între 26 şi 31 de ani, care activează şi au studii în domeniul tehnologiilor informaţionale.

Potrivit informaţiilor anchetei, unul dintre ei a fost anterior în vizorul autorităţilor competente din Budapesta pentru furturi din bancomate.

Grupul criminal are tangenţe cu o altă grupare, destructurată în octombrie 2018 şi care era specializată în furturi de pe carduri bancare, prin diverse metode.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii risca pâna la 8 ani de închisoare.

https://www.facebook.com/politiarepubliciimoldova/videos/540333023125271/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *