„Camelia Smicala isi expune, public, copii”! Da, asa spun unii! Mai mult ca sigur unii dintre aia care apara „valorile”…Valorile alea , „de afara”. „Afara”, acolo unde sunt create si depozitate “valorile noi”…Si unde mai toti vor sa ajunga. Ca sa aiba parte de ele.

„De afara”, de acolo unde – conform declaratiilor diversilor oameni politici – „copiii nu mai apartin parintilor”. Ci Statului! Ca stie el, Statul, ce e mai bine pentru ei. Numai el stie cum sa-i fereasca din calea raului. Si raul poate lua , acolo, „afara”, de ceva timp, cele mai surprinzatoare infatisari. Poate sa fie rau ca parintii sa-l impiedice pe copilul minor sa-si schimbe sexul. Poate sa fie rau, sa-l invete sa-si faca cruce sau sa rosteasca, seara, vreo rugaciune. Poate sa fie rau sa nu-l lase sa invete cum e cu sexul anal si cu fluiditatea de gen, la ora de educatie sexuala. Si tot asa.

Statul poate decide, acolo, “afara”, si o face din ce in ce mai des, ca tot ce a fost inainte bine, acum este rau! Poate decide, ca in Finlanda, ca nu e bun atasamentul copiilor pentru mama lor. Ca e exagerat! Si nociv! Ca le e mai bine copiilor , atunci, sa fie luati cu forta din bratele mamei. Si internati. Internati acolo unde vor face cunostinta cu noul bine. Obligatoriu! Unde se vor atasa de el. Obligatoriu! Si ii vor invata lectiile predate. Obligatoriu! Vor invata cu forta, daca e nevoie.

Si daca scapa din bratele “Noului Bine”, sunt prinsi de politie si internati, separat, in azile speciale. Pentru copii cu tulburari psihice. Pentru ca numai un bolnav psihic poate fugi de „Noul Bine”. Nu-i asa? Asta, conform noilor valori. Internati la sute de kilometri departare unul de altul si la sute de kilometri departare de mama lor. De fostul bine. De noul rau. Pentru ca asa a hotarat Statul finlandez.

Iar daca mama isi plange lumii povestea si iadul prin care trece, atunci, unii (cei care cred cu fanatism ca “afara” este raiul “valorilor”, asa cum islamistii cred in paradisul fecioarelor lui Mahomed) o acuza ca-si expune public copiii! Pentru ca, desi “afara” inca nu s-a legiferat asta, dragostea de mama a devenit ceva rau. Iar a o stigmatiza e bine!

Autor: Bogdan Calehari