FOX NEWS: DC Comics to release controversial ‘Second Coming’ of Jesus

DC Comics urmează să lanseze o controversată serie de benzi desenate denumită  „A Doua Venire” a lui Iisus

O serie de benzi desenate controversate – considerata mai mult „blasfemiatoare decât biblică” – au acordat un rol principal lui Iisus.

„Asistați la întoarcerea lui Iisus Hristos. Fiind trimis într-o misiune sfântă de catre Dumnezeu pentru a afla ce este necesar pentru a fi un Mesia adevărat al omenirii, devine coleg de cameră cu salvatorul favorit al lumii: super-eroul atotputernic Sun-Man (Omul Soare), Ultimul Fiu al lui Krispex!” ar fi rezumatul povestirii. „Dar când Hristos se întoarce pe Pământ, este șocat să descopere ceea ce a devenit Evanghelia lui – și acum, el își propune să restabilească situația”.

Seria „Second Coming” publicată sub DC Vertigo, biblioteca de benzi desenate grafică a DC Comics, scrisă de Mark Russell și ilustrată de artistul Richard Pace, va fi lansată în martie.

Benzile desenate arată de ce Iisus a părăsit Pământul prima oară și se întoarce din nou.

„Intriga consta în faptul că Dumnezeu a fost atât de supărat cu performanța lui Iisus când a venit pe Pământ pentru prima oară, fiind arestat prea repede și răstignit la scurt timp după aceea, încât l-a ținut închis de atunci”, a declarat pentru Bleeding Cool, – site-ul de știri specializat pe benzi desenate. „Dumnezeu vede acest super-erou pe Pământ câteva mii de ani mai târziu și spune: „Asta am vrut pentru tine!””

Russell, autorul „Dumnezeu este dezamăgit de tine” și „Apocrifa acum”, a spus că banda desenata este un comentariu asupra modului în care creștinii înțeleg greșit Biblia și pe Iisus astăzi.

„Religia creștină nu se bazează cu adevărat pe ceea ce se predica, în special în megabisericile evanghelice moderne”, a spus Russell. „Ei Îl au mai mult ca pe o mascotă pe tricouri pentru a dovedi că sunt în echipa câștigătoare. [A doua venire] este vorba despre Iisus care coboară și va fi înspăimântat de ceea ce vede el făcut în numele său, de către creștini în ultimii 2 000 ani.”

Iata si o parte a interviului cu Mark Russel postat la Jesus Should Have Been a Superhero – Talking to Mark Russell:

Iisus ar fi trebuit să fie un super-erou – Vorbind cu Mark Russell

Mark Russell este scriitorul unor astfel de titluri, cum ar fi Reînvierea Prez (cu artistul Ben Caldwell) și, din linia Hanna-Barbera a lui DC, Flintstones (cu artistul Steve Pugh). Anul acesta a fost nominalizat la premiile Eisner la trei categorii, printre care Best Writer. Deși, din nefericire, nu a câștigat, a avut timp câteva minute pentru a vorbi cu Bleeding Cool despre munca lui.

Ediția de colecție a celei mai recente lucrări, Exit Stage Left: Cronicile Snagglepuss (cu artistul Mike Feehan), a fost pusă la dispoziție în magazinele de benzi desenate pe 22 august și va fi disponibilă în librării pe 28 august.

Bleeding Cool: Veti publica în curând două benzi desenate, Lone Ranger (cu desene realizate de Bob Q.), anunțat anterior de Dynamite, și Seria Vertigo Second Coming (cu desene realizate de Richard Pace). Ce se așteaptă cititorii de la “A Doua Venire”?

Mark Russell: Un super-erou atotputernic, numit Sun-Man, trebuie să împartă un apartament de două dormitoare cu Iisus Hristos. Intriga este că Dumnezeu a fost atât de supărat cu performanța lui Iisus din timpul primei sale veniri pe Pământ, când a fost arestat atât de curând și răstignit la scurt timp după aceea, încât l-a păstrat de atunci închis.

Dumnezeu vede acest super-erou pe Pământ câteva mii de ani mai târziu și spune: „Asta am vrut pentru tine!” El îl trimite pe Iisus să învețe de la acest super-erou și ei sfârșesc să învețe unul de la altul. Ei învață limitările abordării celuilalt față de lume și de problemele sale.

BC: Este acest desen inspirat de portretizarea ocazională a lui Superman ca figură asemănătoare cu Hristos?

MR: Nu atât de mult caracterul. Am vrut să comentez mai mult despre limitările superputerilor. Pentru majoritatea problemelor noastre din lume și în viața noastră, faptul că putem să aruncăm pe cineva printr-o fereastră de sticlă sau să zbori nu vor fi de mare ajutor. Cu excepția cazului în care problemele dvs. sunt legate de călătorie.

Soarele-om Sun-Man trebuie să se ocupe de lucruri precum bunica sa, care luptă cu demența sau că nu poate adopta copii, pentru că el nu este din punct de vedere tehnic o ființă umană, iar soția lui dorește un copil. Acestea sunt tipurile de probleme pe care superputerile sunt total neputincioase. Iisus aduce această viziune foarte diferită asupra modului în care puterea poate fi folosită.

BC: Sun-Man are toate puterile pe care le-ai putea dori, dar nu te vor ajuta cu nimic important.

MR: Corect, sunt utile împotriva a 0,1% din problemele lumii. Celelalte 99,9% vor necesita empatie, înțelegere și generozitate. Acestea nu sunt puteri în setul de instrumente. După cum vedem în politica externă, războaiele și politica de imigrare, capacitatea de a comite o forță fizică la scară largă creează mai multe probleme decât rezolvă.

Trebuie să regândim modalitățile de a face ca rasa umană să se joace frumos cu ea însăși, deoarece căile pe care le-am dat până acum, mită și răzbunare nu au rezolvat nimic. Am crucificat criminalii, într-un fel sau altul, de două mii de ani și încă mai avem criminali. Nu rezolvă nimic.

BC: Numele lui Iisus înseamnă lucruri diferite pentru diferite persoane. Care este abordarea ta față de el?

MR: Am scris două cărți despre Biblie, Dumnezeu este Dezamăgit în Tine și Apocrafia Acum. Am învățat cât de mult am înțeles greșit învățăturile Bibliei și ale lui Hristos. Religia creștină nu se bazează cu adevărat pe ceea ce spune, în special în megabisericile evanghelice moderne.

Îl au mai mult ca mascotă pe tricouri pentru a dovedi că sunt în echipa câștigătoare. [A Doua Venire] este despre faptul că Iisus coboară și este înspăimântat de ceea ce vede el realizat în numele Lui în ultimii două mii de ani.

El merge printr-o măcelărie și vede un panou publicitar al lui Tom Brady – imitându-l pe Iisus Hristos aruncând inotbal și nici măcar nu se recunoaște, ceea ce este o metaforă pentru el, care nu recunoaște ceea ce s-a făcut cu religia care poartă numele său.

BC: Aceasta nu este o versiune a lui Iisus, care a fost conștient de tot ce s-a întâmplat în timp?

MR: Da, exact. Dumnezeu a fost atât de supărat de faptul că a fost răstignit ultima dată, incat nici l-a lăsat să se uite prin gaura cheii ca să se informeze.

El mai vorbește cu oamenii atunci când vin la Cer, așa că are o idee vagă despre ce se întâmplă jos. El nu știe insa cat de mult au deraiat lucrurile, până când n-a coborât pe Pământ și a văzut cu ochii lui.

BC: Este o serie limitată sau una în curs?

MR: Suntem pregătiți pentru șase ediții, dar vom continua dacă reacția este pozitivă.

Traducere: ortodox info.ro