Selectați pagina

Descoperire recentă a cercetătorilor: Plasticul multicolor prezent în ploile din Munții Stâncoși, America

Descoperire recentă a cercetătorilor: Plasticul multicolor prezent în ploile din Munții Stâncoși, America

Cercetătorii au descoperit în ploile din Munții Stâncoși fragmente de plastic multicolor. Plasticul a fost identificat în mai mult de 90% din probele de apă de ploaie prelevate din Colorado și conform ultimelor cercetări se arată că micro-plasticul se găsește chiar și în cele mai îndepărtate părți ale planetei.

Fragmente de plastic, margele și fibre au fost identificate inclusiv la peste 3.000 de metri înălțime în Parcul Național Rocky Mountain, potrivit cercetătorilor din Centrul Geologic al SUA.

Potrivit studiului, oamenii de știință spun că descoperirea sugerează că „depunerea umedă a plasticului este omniprezentă și nu e doar o condiție urbană”.

Gregory Weatherbee, cercetător principal al Centrului Geologic din SUA, a declarat pentru The Guardian:

„Cred că cel mai important rezultat pe care îl putem împărtăși cu publicul american este faptul că există mai mult plastic acolo decât s-ar crede. E în ploaie, este în zăpadă. Acum este o parte a mediului nostru.”

Oamenii de știință – care studiau poluarea cu azot la vremea respectivă – au colectat probe de apă de ploaie în Colorado și le-au analizat folosind microscopul.

Ei cred că gunoiul aruncat în mediu este principala sursă de micro-plastic, iar fibrele de plastic eliberate din hainele sintetice sunt, de asemenea, o sursă semnificativă.

În aprilie, un alt grup de cercetători au descoperit cantități substanțiale de deșeuri de plastic într-un șanț din munții Pirinei Francezi. Au găsit 365 de particule de microplastice în fiecare metru pătrat, potrivit studiului publicat în Nature Geoscience.

Folosind simulări atmosferice, au descoperit că deșeurile de plastic au fost transportate prin atmosferă de la cel puțin 100 de kilometri depărtare.

Micro-plasticul a fost descris ca o amenințare semnificativă pentru viața marină, căci s-a găsit în râuri, oceane și regiunile arctice.

În iunie, un alt studiu a descoperit că râurile britanice sunt atât de poluate cu deșeuri, încât aproape toate probele conțin micro-plastic. Studiul a 13 râuri din Marea Britanie de Greenpeace a dezvăluit că toate au avut microplastics în ele.

Mai mult de patru cincimi din polimerii găsiți de Greenpeace au fost polietilenă, polistiren și polipropilenă, care sunt folosiți pentru a face produse precum ambalaje alimentare, sticle de lapte și apă și saci de transport.

Creșterea materialelor plastice de unică folosință a generat o creștere a poluării din plastic în întreaga lume. Se estimează că acum există 5,25 miliarde de bucăți de resturi de plastic în oceane, iar un raport recent a estimat că cantitatea de plastic din mare se va tripla până în 2025.

Aproximativ 40% din materialele plastice se consideră că intră în fluxul de deșeuri în același an în care sunt produse.

Sursa: https://www.theguardian.com/us-news/2019/aug/12/raining-plastic-colorado-usgs-microplastics

Traducere: Ortodox Info

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *