Selectați pagina

Descoperire deosebită în zona unde era localizat în Antichitate orașul biblic Sodoma!

Descoperire deosebită în zona unde era localizat în Antichitate orașul biblic Sodoma!

Exploratorii au făcut o descoperire deosebită chiar sub muntele Sodom, în zona unde era localizat în Antichitate orașul biblic Sodoma.

Sotia-lui-Lot-in-Sodoma

Descoperire deosebită în zona unde era localizat în Antichitate orașul biblic Sodoma!

O echipă de speologi a descoperit sub Muntele Sodom o peșteră de sare uriașă. Este de fapt cea mai mare peșteră de acest fel, întinzându-se pe o lungime de 10 km. Peștera Malham a fost cartografiată parțial în anii 1980, însă nimeni nu știa până acum cât de mare este, pentru că nu fusese cercetată în totalitate.

Peștera este plină de stalactite și stalagmite din sare. În apropiere se află și un stâlp de sare, care este legat de legenda biblică a soției lui Lot, care ar fi fost transformată în sare pentru că a privit înapoit spre orașul „blestemat” Sodoma.

Potrivit Vechiului Testament, orașele antice Sodoma și Gomora au fost distruse de o ploaie de foc, ca pedeapsă divină pentru păcatele oamenilor care trăiau acolo. Doar Lot și familia lui au fost crutați și li s-a permit să fugă pentru a-și salva viața.

Soția nu l-a ascultat însă, s-a oprit din drum și a privit înapoit spre orașul distrus de mânia lui Dumnezeu. Imediat, a fost transformată într-un stâlp de sare.

Este foarte posibil ca legenda să fi fost inspirată de uriașa peșteră de sare din adâncuri și de existența unui stâlp de sare impresionant care se află aici, numit de altfel „soția lui Lot”.

Peștera a fost acum complet cartografiată, cu ajutorul unor măsurători moderne, făcute cu laser, scrie The Independent.

Până acum, recordul pentru cea mai mare peșteră de sare din lume era deținut de peștera Namakdan din Iran, care are o lungime de 6 km.

Trebuie menționat că Muntele Sodom, care se află desupra peșterii recent cartografiate, este el însușit format complet din sare.

Un alt detaliu inedit este că peștera Malham este una extrem de recentă, având o vechime de doar 7.000 de ani. Astfel, ea se numără printre cele mai „tinere” peșteri din lume.

Sursa:

https://www.independent.co.uk/news/science/sodom-salt-cave-wold-longest-israel-bible-lot-wife-mountain-a8843696.html

https://www.yoda.ro/stiinta/descoperire-surprinzatoare-pe-locul-biblicului-oras-sodoma.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. Alba Lumina

    Interesant ca de pacatul fetelor lui Lot nu se pomeneste nimic De ce si au adormit tatal ?si asa si au facut urmasi????De ce acelasi model se practica azi si de atunci sa se adoarma victemele sacrificate de satanisti????Este o mare inselaciune Defapt Sodoma si Gomora erau doi ingerii rai care eau impins pe oameni la desfranare Dumnezeu a vrut sa i pedepseasca dar au intrat in fiicele lui Lot Si asta pentru ca Lot din dragoste fata de cele Dumnezeiestii si a sia sacrificat fetele desfranarii ca sa salveze ingerii Este greseala lui Lot Ingerii nu aveau nevoie de protectie umana L au inselat pe Lot sau folosit de dragostea si credinta lui in Dumnezeu Si de atunci cei doi ingerii RAII umbla si inseala lumea prin insasi credinta in Dumnezeu Greseala lui Lot si pacatele fiicellor lui si al sotiei sant mentinute pe toate neamurile de dupa urmasi lor O alta tabara care stie se lupta sa lumea de neamul acesta Astia sant nazistii sorosisti etc Cat timp sant pomenite pacatele Sodomei si Gomorei dam putere Pacatele trebuie sterse si focul Sodomei si Gomorei stins Din sufletele ispitite de ingerii cei Raii si sacrificate in focul care a ars pamintul si au luat putere Exact ca si ritualurile sataniste Cine vrea sa scape de focul pregatit de apocaliptic sa se roage sa SE STINGA FOCUL sa piara puterea lor Apocalipsa este sa se inalte din toate sufletele sacrificate ispitite etc Sant cei doi pomeniti peste tot doi frati gemenii care se lupta pentru putere EII SANT DUSMANI LUI DUMNEZEU

    Răspuns
  2. Maxy Gesten

    A mai fost redezcoperit de citeva ori

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке