Selectați pagina

Descoperire de senzatie in spatiu: Teoria Big Bang, anulata. Einstein s-a inselat!

Descoperire de senzatie in spatiu: Teoria Big Bang, anulata. Einstein s-a inselat!

galaxieAstronomii au facut o descoperire neobisnuita, ei gasind cea mai mare structura din intregul Univers, ce contrazice teoria Big Bang, care explica aparitia acestuia.

Imensa structura contesta si principiul cosmologic al lui Einstein, care arata ca nu ar trebui sa existe structuri mai mari de 1,2 miliarde de ani-lumina.

Astronomii au descoperit un grup masiv de quasari (LQG) care se intinde pe o distanta de aproximativ 4 miliarde de ani-lumina, potrivit Daily Galaxy.

“Desi este dificil de inteles amploarea acestui grup masiv de quasari, putem spune foarte clar ca acesta este cea mai mare structura vazuta vreodata in intregul Univers. Acest lucru este extrem de interesant si nu in ultimul rand, deoarece este in contradictie cu intelegerea noastra actuala a Universului.

Chiar si calatorind cu viteza luminii, ar fi nevoie de 4 miliarde de ani-lumina sa strabatem acest grup de quasari. Acest lucru este important, nu doar prin prisma dimensiunii sale, ci pentru ca el contesta pricipiul cosmologic, care a fost acceptat pe scara larga de la Einstein incoace”, a spus dr. Roger Clowes, de la Universitatea Central Lancashire din Marea Britanie, cel care a condus echipa de astronomi.

Quasarii sunt niste nuclee de galaxii care au aparut in primele zile ale nasterii Universului si care au perioade foarte scurte de luminozitate extrem de ridicata, care le face vizibile de la distante uriase. Aceste perioade “scurte”, in termeni ai astrofizicii, de intind intre 1 si 10 ani.

Grupurile de galaxii pot avea 2-3 Mpc (1 megaparsec = 3,08 x 10 la puterea 19 – n.red), insa LQG pot ajunge la 200 de Mpc sau mai mult. Grupul de quasari descoperit se intinde pe o distanta de 1.200 Mpc (4 miliarde de ani-lumina).

Pentru comparatie, trebuie spus ca distanta dintre Pamant si galaxia vecina Andromeda este de 2,5 de milioane de ani-lumina.

Sursa: voceabasarabiei.net

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.