parlamentDeputații din cadrul Comisiei  Parlamentare Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media vor elabora  și vor propune spre aprobare o declarație oficială a Parlamentului, în care să fie stipulat că Internetul în Republica Moldova nu poate fi reglementat, trebuie să rămână liber și fără cenzură.

După cum transmite TRIBUNA,  decizia a fost luată urmare a audierilor ce au avut loc la 11 iunie privind situația creată între Consiliul Coordonator a Audiovizualului și compania StarNet.  În cadrul ședinței, s-au adus argumente și probe, care confirmă că StarNet este prestator doar de servicii Internet. Folosind accesul la Internet utilizatorii pot beneficia de mai multe servicii on-line cu plată și gratuite. Deputații au constatat că legislaţia incertă, neclară şi ambiguă în domeniul audiovizualului a cauzat confuzii.

Alexandru Machedon, Președintele Concernului StarNet, a spus că „CCA confundă termenul retransmisie prin orice mijloace, termen utilizat în sistemele de cablu analogice și digitale, cu tehnologiile client-server și distribuția conținutului media în Internet, unde utilizatorul nu recepționează anumite semnale, dar de sinestătător accesează continuțul media”.

“Accesul la serviciile media on-line din rețeaua globală de Internet nu pot fi limitate sau controlate”, a mai spus  Alexandru Machedon.

Membrii Comisiei  au aprobat unanim decizia privind crearea unui grup de lucru din care vor face parte reprezentanți ai societății civile, mediului academic, mediului de afaceri și experți internaționali care vor elabora o serie de propuneri menite să elimine imperfecțiunile din legislația națională.

Sursa: tribuna.md