Selectați pagina

Democraţia în acţiune: Pe insula Lesbos, la cererea ONG-urilor, a fost demolată o cruce pentru a “nu insulta imiganţii”

Democraţia în acţiune: Pe insula Lesbos, la cererea ONG-urilor, a fost demolată o cruce pentru a “nu insulta imiganţii”

Crucea a fost distrusă la cererea ONG-urilor.

O cruce mare de ciment instalată pe ţărmul stîncos de lîngă Apeli, sub castelul Mytilini de pe insulsa Lesbos (Grecia), în memoria celor înecaţi, a fost demolată, deoarece aşa-numitul “grup de coexistenţă” format pe insulă, a susţinut că această cruce reprezintă o insultă la adresa imigranţilor necreştini.

Instalarea crucii a provocat o reacţie negatică din partea ONG-urilor umanitare, care au trimit o scrisoare autorităţilor insulei, argumenţind că crucea a fost plasată pentru a împiedica sosirea migranţilor în Lesbos, potrivit greekcitytimes.com

“Cîteva zile în urmă a fost instalată o cruce mare în Apeli Mytilini pentru a împiedica sosirea refugiaţilor şi imigranţilor. Acest lucru este unul ilegal, urît (căci ne aminteşte de mormînt), dar în cea mai mare parte insultă simbolul creştinismului, care e un simbol al iubirii şi al sacrificiului, nu al rasismului şi al intoleranţei. Vă cerem să scăpaţi de acest obiect religios necorespunzător în spaţiul de înot”, se spune în scrisoare.

La cîteva zile după această adresare, în timpul unei nopţi, crucea a fost demolată.

Acţiunile “grupului de coexistenţă” au provocat o reacţie puternică din partea băştinasilor, care cred că aceste acţiuni sunt total contrare convingerilor religioase ale majorităţii locuitorilor insulei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. Ioan Apostol

    O parte dintre migrantii si refugiatii islamici ajunsi in Europa s-au convertit la crestinism. Am cunoscut persoane cu numele ,,mohamed,, sau ,,abdul,, care s-au dus la Biserici crestine si s-au facut crestini. Dar numele din acte si botez au ramas islamice.

    E un haos generalizat, provocat de miliardarii aia dementi, care sponsorizeaza ONG-urile acestor traficanti de carne vie in Europa.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *