Selectați pagina

Deja din 2017 în troleibuze ar putea fi taxare electronică

Deja din 2017 în troleibuze ar putea fi taxare electronică

Consilierul Municipal din partea Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Ruslan Codreanu, a depus o interpelare la Direcția generală transport public și căi de comunicație, privind sistemul de taxare electronic în transportul public.

Drept răspuns, Direcția a comunicat că s-a format un grup de lucru privind implementarea acestui proiect, iar pe parcursul anului au fost examinate mai multe oferte din Estonia, Rusia și Ucraina. Consultările pe marginea acestui subiect urmează a fi inițiate în primul semestru al anului 2017. Pe o rețea de socializare, Ruslan Codreanu scrie că, acest proiect se poate implementa și timp de o lună, iar costurile nu sunt atât de mari.

„M-am întâlnit cu trei reprezentanți ai diferitor companii, două din Moldova, inclusiv un grup de tineri voluntari care au zis că implementarea unui sistem de taxare electronică poate fi făcută timp de o lună, cu suma de circa 2 sute de mii de lei. Poate fi elaborat și implementat și gratis, dar compania asigură și mentenanța și perceperea amenzilor, având un procent mizer din aceste amenzi. Atunci când statul facilitează dezvoltarea IT-ului, dar capitala activează doar pe hârtie, înseamnă că există undeva o ruptură”, scrie Ruslan Codreanu.

De asemenea, consilierul consideră că taxarea actuală nu este destul de transparentă. „O analiză efectuată în 2011 arată că zilnic nu se raportează câteva zeci de mii de tichete, adică se fac șmecherii și banii noștri nu ajung în bugetul întreprinderilor municipale, dar în buzunarul cuiva”, a scris Ruslan Codreanu pe o rețea de socializare.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке