Nota: Dragi frați și surori întru Hristos! Am ajuns să trăim vremuri de apocalipsă, când un mitropolit ortodox nu are nici o sugestie sau argumente pentru cei care doresc să-și pună capăt vieții prin eutanasie, adică prin sinucidere. Cu adevărat – acestea sunt vremurile de de pe urmă!

Declaraţiile unui mitropolit despre eutanasia și LGBT: Nu trebuie să se intervină în deciziile oamenilor

Declaraţiile unui mitropolit despre eutanasia și LGBT: Nu trebuie să se intervină în deciziile oamenilor

Episcopul cipriot spune că în eparhia sa, învață clerul și credincioșii să lupte împotriva inegalității de gen și a violenței de gen.

La 14 decembrie 2022, Mitropolitul Isaia de Tamaso și Orinia, în timp ce discuta despre LGBT, avort și eutanasie, a spus că deciziile legale și personale ale oamenilor nu trebuie condamnate.

Într-un interviu pentru Cyprus Reporter, Mitropolitul Isaia a spus că „din păcate, uneori au existat prejudecăți și practici greșite în Biserică în ceea ce privește egalitatea și valorificarea femeilor„.

El a dezvăluit că, în prezent, majoritatea personalului Arhiepiscopiei de Tamaso „la toate nivelurile de guvernare sunt femei”. În plus, „prin programe și seminarii, educăm clerul și credincioșii cu privire la modul de combatere a inegalității de gen și a violenței bazate pe gen„.

În ceea ce privește terapia de convertire a persoanelor LGBT, atunci când li se spune că sodomia este un păcat grav și că e o cale către moarte, Mitropolitul Isaia a afirmat că iubește și sprijină fiecare persoană „fără încercări violente de a interveni în viața lor„.

Astfel se pare că acest arhipăstor nu le spune sodomiților despre faptul că această patimă e una pierzătoare de suflet…

Referindu-se la avort, eutanasie și incinerare și la posibilitatea unei intervenții politice în aceste chestiuni, Mitropolitul Isaia a spus că „preocuparea noastră este ca viața umană să nu fie întreruptă din motive sociale, dar în același timp nu trebuie să intervenim cu forța și să condamnăm deciziile legale și personale ale oamenilor fără a avea, de fapt, propuneri de soluții„.

Sursa: https://www.reporter.com.cy/politics/article/1036952/-to-oykraniko-echei-lixei-kai-den-tha-to-epanafero-stin-iera-synodo-an-ekleg