Selectați pagina

Declaraţie şocantă: Bătrânii ar trebui lăsaţi să moară mai repede. Vezi ce ministru a declarat asta

Declaraţie şocantă: Bătrânii ar trebui lăsaţi să moară mai repede. Vezi ce ministru a declarat asta

Ministrul japonez de Finanţe, Taro Aso, susţine că statul ar trebui să lase bătrânii “să moară mai repede”, în loc să apeleze la servicii medicale specifice pe banii Guvernului, scrie Business Insider

 “Doamne fereşte să fii forţat să trăieşti când vrei să mori. Nu poţi dormi bine când ştii că totul este plătit de guvern. Această situaţie nu va fi rezolvată până nu îi laşi să moară mai repede. Nu am nevoie de astfel de îngrijiri medicale. Voi muri rapid”, a afirmat vicepremierul Taro Aso.

Ministrul a revenit asupra comentariilor sale, încercând să explice că s-a referit strict la dorinţele sale personale la sfârşitul vieţii. Oficialul a precizat că a lăsat în scris ca viaţa sa să nu fie prelungită artificial de medici.

 Aso (72 de ani), fost prim-ministru, a preluat portofoliul Finanţelor la sfârşitul anului trecut. El nu este la prima declaraţie controversată. În 2001, Aso a afirmat că o ţară de succes este aceea unde doresc să trăiască “evreii bogaţi”, adaugă sursa.

 Îmbătrânirea populaţiei este o problemă serioasă în Japonia, care are una dintre cele mai înaintate medii de vârstă din lumea industrializată. Aproape un sfert din cei peste 120 de milioane de locuitori au peste 60 de ani, procentaj estimat să crească la 40% în următorii 50 de ani.

 Potrivit sursei, scăderea numărului de persoane aflate în câmpul muncii în paralel cu îmbătrânirea populaţiei exercită presiuni puternice asupra sistemului de securitate socială, care nu mai poate aduna suficiente venituri pentru a finanţa transferurile.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *