Selectați pagina

Declaraţia unui politician din Moldova: Nimeni nu dă bani gratuit. Fiecare euro și dolar care vin în ţară are anumite condiții

Declaraţia unui politician din Moldova: Nimeni nu dă bani gratuit. Fiecare euro și dolar care vin în ţară are anumite condiții

Promisiunile legate de finanțarea externă au și o latură ascunsă, pentru acești bani țara noastră va trebui să facă anumite cedări ce vor influența în primul rînd cetățenii Republicii Moldova. Avertizarea a fost făcută de secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova.

imprumuturi-sclavie

Pe timp de pandemie, moldovenii au luat mai multe credite

”Nimeni nu dă bani gratuit Republicii Moldova. Fiecare euro și dolar care vin în Moldova are anumite condiții. Sunt unele credite, sînt unele sume de bani care vin sub formă de granturi cu anumite condiții.

Aceste condiții trebuie negociate. Atunci cînd cineva promite o sumă nesemnificativă dar în schimb trebuie să optimizăm primăriile, școlile, spitalele sau să majorăm vîrsta de pensionare, evident că Republica Moldova nu trebuie să contracteze așa bani. Nu cred că Republica Moldova va fi inundată cu finanțări necondiționate.

Acest lucru este un mit și încă o promisiune electorală deșartă, absolut nejustificată”, a declarat Batrîncea.

Deputații PSRM au vorbit anterior despre consecințele finanțărilor externe pe care le-a primit țara noastră în perioada guvernărilor AIE.

Astfel, potrivit unui Acord de împrumut în valoare de 31 de milioane de dolari semnat cu Banca Mondială în 2014 de Guvernul din acea perioadă, au fost lichidate a mai mult de două mii de paturi de spital. Pentru fiecare pat lichidat în spital, guvernările AIE au luat cîte 1715 dolari.

Un alt împrumut luat pentru reformarea învățămîntului, a dus la închiderea a mai mult de 200 de școli, colegii, școli profesionale, licee, universități, dar și școli internat.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. Decebal

    Una dintre conditile ascunse este aceea de a nu avea partide “extremiste” adică naționaliste sau creștine

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii