Selectați pagina

Declarația unui lider politic hindus din India: Creștinii ar trebui să fie obligați să se supună sterilizării

Declarația unui lider politic hindus din India: Creștinii ar trebui să fie obligați să se supună sterilizării

Creștinii și musulmanii reprezintă o amenințare pentru hinduși și „ar trebui să fie obligați să se supună sterilizării”, a declarat într-o conferință de presă Sadhvi Deva Thakur, vicepreședintă a partidului hindus Mahasabha, informează AsiaNews.

Pentru Thakur, „populația musulmanilor și a creștinilor crește zilnic” și aceasta a fost temă de campanie în 2016 când recensământul a arătat că populația hindusă a scăzut sub 80%.

Părintele Felix Anthony a denunțat această provocare și a spus pentru AsiaNews că există o „nouă generație de politicieni slobozi la gură care se bucură de protecție din partea guvernului de astăzi.”.

Situația reală este că musulmanii și creștinii din India sunt minorități religioase. Astfel din totalul de 1,4 miliarde de cetățeni indieni, 27,8 milioane s-au declarat creștini, adică 2,3%. Musulmani sunt în număr de 172,2 milioane sau 14,2%. Hinduismul este religie majoritară cu aproximativ 966,3 milioane de persoane, adică  79,8% din populație.

John Dayal, secretar general al Consiliului creștin al Indiei, a spus că adepți ai organizațiilor naționaliste hindu, prin cereri de tipul sterilizării musulmanilor și a creștinilor sau schimbarea regulilor de rezidență sunt de fapt pentru „anihilarea și ștergere din peisaj” a acestora.

Sursa: http://www.asianews.it/news-en/Hindu-radical-leader-calls-for-the-forced-sterilisation-of-Christians-and-Muslims-46881.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.