Selectați pagina

Urgia Lui Dumnezeu peste turci: Zidurile Istanbul-ului se surpă, cad schelele din Sfânta Sofia, oraşul lui Erdogan este inundat

Urgia Lui Dumnezeu peste turci: Zidurile Istanbul-ului se surpă, cad schelele din Sfânta Sofia, oraşul lui Erdogan este inundat

Multe lucruri s-au întâmplat în aceste zile de când turcii au ridicat multe schele în interiorul Sfintei Sofia pentru a face lucrările corespunzătoare spre a o transforma într-o moschee.

După decizia lor de profanare au început să li prăbușească o parte din schele.

Conform mărturiilor, prăbușirea unei astfel de schele în interiorul catedralei Sfânta Sofia a fost ținută în afara presei turcești din motive evidente (a se vedea https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/07/blog-post_26.html )

Astăzi citim:

„Istanbul: O parte din zidurile istorice ale lui Theodosius s-au prăbușit

Povestea zidurilor „păzite de zeu” care au fost încălcate o singură dată în istorie

Cu termenul Zidurile Constantinopolului, ne referim la lucrările de fortificare pe care Teodosie le-a finalizat în oraș în 447 d.Hr. Zidurile sunt de obicei numite după numele lor, ca ziduri teodosiene.

Rândul dublu de ziduri a reprezentat un avantaj important al Imperiului și unul dintre motivele pentru care Orașul a rezistat asediilor timp de secole, în timp ce este încă considerat astăzi o minunăție a lucrărilor de inginerie și fortificare la care nu s-a răspuns niciodată în lume.

Acesta este motivul pentru care au primit porecla de „păstrători ai zeilor”, deoarece au fost considerați literalmente invincibili. Au fost încălcate o singură dată, în timpul asediului otoman din 1453, ceea ce a dus la căderea Constantinopolului”. (https://www.tanea.gr/2020/07/15/world/konstantinoupoli-katerreyse-tmima-apo-ta-istorika-teixi-tou-theodosiou/)

De asemenea a se citi şi http://nikosxeiladakis.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%BF-

„După cum a raportat agenția turcă de știri Anadolu, în timp ce turcii sărbătoresc în afara Hagiei Sophia, dintr-o dată, o parte din zidurile lui Mohammed the Conqueror din districtul Sulukule Kapıs περιοχή din Istanbul s-au prăbușit complet.

Prăbușirea a avut loc la Karagümrük Mahallesi, provocând o anumită panică în rândul localnicilor și echipajelor din Municipiul Istanbul, imediat mobilizate pentru a colecta pietrele din ziduri. „A fost confuzie în zonă, traficul a fost întrerupt și polițiștii direcționau vehiculele în direcții alternative. Toate acestea, în același timp în care sărbătoreau aniversarea loviturii eșuate din 2016 în afara Hagiei Sophia.” NIKOS CHEILADAKIS (www.nikosxeiladakis.gr​)

Rizuda, orașul natal al lui Erdogan, a fost înecat, în timp ce lucrările continuă să transforme Hagia Sophia într-o moschee.

În jurul acestei perioade, o ploaie fără precedent în Rizuda of Pontus a determinat prăbușirea muntelui și a pătruns în centrul acestui oraș și l-a înecat literalmente (vezi https: //konstantinoupolipothoumeno.blogspot. com / 2020/07 / blog-post_93.html )

Filmarea din groaznica inundație care a lovit Rizuda, pe 14 iulie 2020

Sursa: Ortodox Info.ro

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *