Ipocrizia și dictatura își arată fata in Republica Molotov.

Comisia Naționala Extraordinara Sănătate Publica, a impus purtarea obligatorie a măștii in spațiul public deschis pe întreg teritoriul R. Moldova.

Aceasta decizie sfidează flagrant drepturile constituționale ale cetățenilor, calcă in picioare drepturile noastre și arată cât de mult Guvernul disprețuiește libertatea noastră. Fără a identifica o posibilitate realea de a susține populația in lupta cu virusul, CNESP a decis ca sa purtam acoperitoare de față in perioada 30.11.2002- 15.01.2021 pentru binele nostru “suprem”.

Nu avem nici un studiu care sa demonstreze utilitatea cârpelor (așa numitele măști) in prevenirea COVID, statul nu asigura gratuitatea acestor măști, însă instituie amenzi usturătoare in bătaie de joc pentru populație.

Vom contesta in judecată Si aceasta Hotărîre, deoarece este una autoritara, dictatorială și abjecta. Dacă mâine CNESP ne va obliga sa mergem in genunchi din cauza pânzelor eoliene care pot răspindi virusul la înălțimea de 1-2 metri de la sol, ce vom face?

Este momentul când se impune apărarea drepturilor și libertăților fundamentale și sa nu permitem concentrarea unei puteri dictatoriale in mâinile unor Comisii care calcă in picioare Constitutia și sfidează orice libertate suprema.

Aceasta Hotărîre reprezintă o uzurpare a puterii in stat (a celei legislative) și urmează a fi examinată, inclusiv din oficiu, de către Procuratura Generală cu atragerea la răspundere penală a membrilor Comisiei.

Membrii Comisiei nu au fost aleși prin vot democratic iar poporul nu i-a împuternicit cu drept de a vita legi. Doar Parlamentul poate vota legi prin care sa restrângă drepturi și libertăți.

Autor: Avocat Iulian Rusanovschi, profilul său de socializare