Selectați pagina

Decizia CNESP anulată în capitală! Profesorii nevaccinați, scutiți de testele la Covid la fiecare 14 zile

Decizia CNESP anulată în capitală! Profesorii nevaccinați, scutiți de testele la Covid la fiecare 14 zile

Profesorii, cadrele nedidactice, personalul auxiliar și alți angajați ai instituțiilor de învățământ nevaccinați din capitală nu vor fi obligați să prezinte teste la Covid, la fiecare 14 zile. Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat în această dimineață că decizia CNESP care obligă angajații nevaccinați să facă teste din bani proprii este nulă pe teritoriul Chișinăului, relatează unimedia.info

scoala

„Așa cum nu a fost răspuns până în prezent, de la 1 septembrie, toate lumea de pe teritoriul municipiulului Chișinău se întoarce la școală în condițiile stipulate de administrația publică locală. Decizia CNESP rămâne nulă pe teritoriul mun. Chișinău. Aveți cu mine ceva, trimiteți procurorul, suntem deschiși este singura instituție în care nu aveți blocaje de intrare, veniți, nu facem cum voi ieri ați pus lumea în țarc”, a declarat Ceban.

CNESP a decis că toți elevii și studenții vor reveni la studii cu prezența fizică, începând cu 1 septembrie. Revenirea însă îi va costa scump pe angajații nevaccinați. Asta pentru că la fiecare 14 zile vor fi obligați să facă un test la Covid, din surse proprii.

Și Federația Sindicală a Educației și Științei a criticat decizia luată de CNESP de a obliga profesorii nevaccinați să prezinte testul la Covid, odată la 14 zile. Astăzi, Biroul Executiv a semnat o declarație adresată Autorităților din Sănătate.

La rândul său, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că le respectă opinia, dar, „ei nu sunt medici și nu pot să-și expună atât de categoric părerea”.

Edilul capitalei Ion Ceban a anunțat despre decizia CESP Chișinău de a transmite o solicitare de clarificare a mecanismului de aplicare în practică a hotărârii CNESP, privind obligativitate de tastare din cont propriul, a cadrului pedagogic și auxiliar nevaccinat. Ion Ceban a atenționat despre „riscul blocării procesului educațional sau apariției unor rapoarte juridice în instanțe”, care ar putea fi cauzate de ultima hotărâre CNESP.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке