Agnès Buzyn, fost ministru al Sănătăţii în Franţa, a fost pusă sub acuzare în investigaţia privind gestionarea pandemiei de coronavirus, afirmă surse judiciare citate de cotidianul Le Figaro, notează mediafax.

agnes buzyn

Deci se poate? Fost ministru al Sănătăţii în Franţa inculpat pentru modul în care a gestionat pandemia

Agnès Buzyn a fost audiată la Curtea de Justiţie a Republicii în cadrul anchetei privind gestionarea pandemiei. La finalul audierilor, Agnès Buzyn a fost inculpată pentru „periclitarea vieţilor altor persoane”. De altfel, Agnès Buzyn are şi statut de martor asistat într-un dosar de „abţinere voluntară de a combate o situaţie de calamitate”.

La ieşirea de la audieri, Agnès Buzyn, care a fost ministru al Sănătăţii în Franţa în perioada 2017-2020, a declarat că a avut „oportunitatea excelentă de a restabili adevărul”.

Procurorii Curţii de Justiţie a Republicii coordonează anchetele asupra modului în care instituţiile guvernamentale franceze au luat măsuri de prevenţie şi au gestionat zilnic epidemia de Covid-19, soldată până acum cu moartea a 115.000 de persoane în Franţa.

În cadrul investigaţiilor, au fost efectuate percheziţii la o serie de oficiali francezi, printre care actualul ministru al Sănătăţii, Olivier Véran, Agnès Buzyn, predecesoarea acestuia, fostul premier Edouard Philippe, Sibeth Ndiaye, fost purtător de cuvânt al Guvernului, Jérôme Salomon, şeful Direcţiei Generale a Sănătăţii, şi Geneviève Chêne, directorul Institutului francez de Sănătate Publică.