Selectați pagina

Debirocratizarea activităţii medicului de familie – aceştia vor completa mai puţine formulare

Debirocratizarea activităţii medicului de familie – aceştia vor completa mai puţine formulare

Medicii vor acorda mai mult timp pacienţilor, datorită debirocratizării asistenţei medicale primare

Debirocratizarea asistenţei medicale primare şi eficientizarea acesteia este posibilă datorită revizuirii şi perfecţionării indicatorilor de performanţă, prin reducerea acestora de la 19 la 6. Astfel, medicii de familie vor acorda mai mult timp pacienţilor, scrie tvrmoldova.md

Medicii vor completa mai puţine formulare, ceea ce va contribui la utilizarea mai raţională a timpului planificat pentru consultaţie, la îmbunătăţirea comunicării medic – pacient, la asigurarea unui acces echitabil şi la sporirea eficienţei şi calităţii serviciilor medicale prestate pacienţilor.

Prin introducerea indicatorilor pentru performanţă în asistenţa medicală primară, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale urmăreşte îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale prestate, depistarea precoce a maladiilor, şcolarizarea şi supravegherea adecvată a pacienţilor cu maladii cronice în condiţii de ambulator.

Plata cu caracter stimulator pentru îndeplinirea indicatorilor de performanţă constituie cel puţin 15% din salariul de bază al lucrătorului medical şi se alocă în funcţie de indicatorii realizaţi.

Activităţile de debirocratizare a activităţii medicului de familie vor continua prin implementarea fişei medicale electronice şi a certificatului de concediu medical electronic etc.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке