În ultima perioadă s-a intensificat mult propaganda de foarte proastă factură, jenantă chiar, care vrea să convingă publicul român că Rusia intenţionează să atace România, că războiul stă să înceapă şi este singura soluţie posibilă, iar noi, cetăţenii ar trebui să plecăm la luptă, pentru a ne da viaţa pentru patrie. Este vorba doar de propagandă şi un război psihologic de slabă calitate, întreţinut de Occident, care are interese mari în zona fostelor state sovietice.

Periodic, presa inventeaza scenarii al unui razboi NATO-Rusia plecînd din tarile baltice. Toate reiau raportul Rand Corporation numit Reinforcing Deterrence on NATO.

Prima pemisa gresita este aceea ca Rusia este tot mai agresiva si atît de inconstienta încît sa atace NATO. De la destramarea fostei URSS, NATO a fost cea care s-a extins pîna la granitele Rusiei, integrînd cam toate fostele state comuniste. A doua premisa gresita este aceea ca în caz de tensiuni majore, Rusia ar ataca pe directia statelor baltice, membre NATO. Totusi, cine cunoaste geografie militara stie ca marea Baltica este o mare închisa care nu permite Rusiei sa avanseze nicaieri.

Asadar, scenariile apocaliptice legate de iminenta ofensiva a Rusiei sunt de domeniul stiintifico-fantasticului. Rolul lor fiind unul strict propagandistic, cu scopul obligarii statelor NATO sa aloce sume tot mai mari pentru înarmare. Beneficiarul fiind complexul militar-industrial american.

Rusia a respectat independenţa teritorială a Ucrainei în ultimii ani, Ucraina a fost parte integrantă din fosta URSS între 1923 şi 1991, când fostul bloc sovietic s-a destrămat şi plus de asta, până la ora actuală nu există o declaraţie oficială de război din partea Rusiei şi nici nu a existat un atac terestru sau aerian rusesc asupra Ucrainei, aşa cum a procedat în multe alte cazuri NATO.

Anexarea Crimeei – fostă parte a Rusiei făcută cadou ucrainenilor de Hruşciov în perioada stalinistă – a fost făcută paşnic, prin referendum şi a fost o acţiune defensivă, de securizare a graniţelor Rusiei, ameninţată tot mai mult de ofensiva şi expansiunea în Est a SUA/NATO/UE din ultimele două decenii.

Conflictul din Ucraina a fost declanşat de SUA/UE prin metoda parşivă a infiltrării, subversiunii şi loviturii de stat sponsorizată din exterior. Euromaidanul a izbucnit imediat după ce guvernul legitim al Ucrainei, condus de Viktor Ianukovici, a refuzat să semneze acordul de asociere cu UE.

Prin urmare, de unde această isterie că ne atacă ruşii, iar noi trebuie să reacţionăm violent la această ameninţare imaginară? Este propaganda întreţinută de Occident în statele-satelit, pentru că Occidentul, adică SUA/UE, este cel care îşi dispută influenţa. Este vorba aici de bănci, corporaţii multinaţionale şi anumite grupuri/familii politice influente de o anumită origine, care vor să-şi extindă influenţa în Est, nu numai la nivel economic-financiar ca până acum, ci şi la nivel politic-administrativ.

De ce sunt la noi atâţia propagandişti şi susţinători ai acestei teorii a invaziei ruseşti în România?! Pentru că ţara noastră este condusă la ora actuală de o clică de slugi zeloase ale Occidentului, care pune mai presus interesele străine, faţă de interesele propriilor cetăţeni.

Conflictul actual dintre sud-estul şi vestul Ucrainei a fost creat de-a lungul anilor de agenţii SUA/UE, care au băgat miliarde în procesul de recrutare, organizare, îndoctrinare şi instruire a grupurilor de fanatici „pro-europeni”. Ca să nu mai vorbim de cum respectă americanii tratatele internaţionale sau voinţa NATO, în situaţii gen Iugoslavia, Irak sau Afganistan.

Nu trebuie să rezonăm decât cu interesul României şi cu adevărul faptelor. Fiecare ţară cu interesul ei. Eu aici nu mă refeream la interese, ci doar la respectul faţă de adevăr.

Autor: Dan Tanasescu