Selectați pagina

De săptămâna viitoare grădinițele din Chișinău vor activa până la ora 17.30

De săptămâna viitoare grădinițele din Chișinău vor activa până la ora 17.30

Programul de lucru al grădinițelor din municipiul Chișinău va fi extins începând cu săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de către viceprimara Angela Cutasevici, după cum relatează jurnal.md

În cadrul ședinței a serviciilor municipale, viceprimara Angela Cutasevici a anunțat că de luni, 7 septembrie, programul de lucru al grădinițelor din Chișinău se va extinde de la 7.30 până la 17.30.

„131 de instituții de educație timpurie au completat raportul de autoevaluare, doar o grădiniță creșă nu a primit avizul pozitiv și nu și-a început activitatea. Totodată, două instituții de educație timpurie sunt încă în carantină”, a menționat Cutasevici.

Potrivit viceprimarei, copiii de 2-4 ani vor fi admiși pe parcurs.

La fel, vor fi extinse categoriile de vârste ale copiilor care vor putea frecventa grădinița: „La grădiniță merg copiii din grupele preșcolare, iar de luni va fi extins numărul de grupe în grădinițe, în limita spațiilor disponibile și vor putea frecventa și copiii de 4-6 ani, repartizați pe grupe.

În etapa inițială după redeschidere, grupele se vor completa cu copii de 4-6 ani, pe măsură ce măsurile se vor îmbunătăți, vor fi admiși și copiii de 2-4 ani”, a precizat Angela Cutasevici.

Amintim că de 1 setembrie mai mulți părinți au protestat în fața Guvernului, cerând redeschiderea tuturor instituțiilor de educație timpurie și activarea instituțiilor primare în regim clasic.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *