Selectați pagina

DE NECREZUT: Londra are primar MUSULMAN acuzat de relații cu extremiștii!!!

DE NECREZUT: Londra are primar MUSULMAN acuzat de relații cu extremiștii!!!

musulmanParlamentarul laburist Sadiq Khan a fost ales primar al Londrei, funcţie pentru care a candidat împotriva candidatului conservatorilor, la putere, Zac Goldsmith, conform Adevarul.ro.

Sadiq Khan a obţinut 44,2% din voturi, faţă de 35,6% cât a obţinut candidatlui conservator Goldsmith. Deoarece niciunul dintre candidaţi nu a obţinut o majoritate simplă, voturile exprimate pentru ceilalţi candidaţi au fost redistribuite în funcţie de preferinţa a doua selectată de alegători pe buletinul de vot. În urma redistribuirii voturilor pentru preferinţa secundă, Khan a trecut de pragul de 50%, fiind ales noul primar al Londrei.

Victoria lui Khan vine în urma unei campanii electorale controversate, în care demnitari de vârf ai Partidului Conservator, inclusiv premierul britanic David Cameron, l-au acuzat de legături cu imami care promovează extremismul islamist.

Funcţia de primar al Londrei oferă o platformă influentă de pe care se pot exercita presiuni asupra Guvernului în interesul celor aproximativ 8,6 milioane de locuitori ai capitalei britanice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *