Selectați pagina

De la începutul lui septembrie, untul, brânza și smântâna se vând cu cel puțin un leu mai scump

De la începutul lui septembrie, untul, brânza și smântâna se vând cu cel puțin un leu mai scump

De la începutul lui septembrie, untul, brânza și smântâna se vând cu cel puțin un leu mai scump. Producătorii spun că prețurile sunt mai mari pentru că vacile dau mai puțin lapte.

Lactatele s-au scumpit cu până la 5 procente. Cu cât conținutul de grăsime este mai mare în produs, cu atât majorarea e mai mare. Este anunțul oficial al uneia dintre cele mai mari întreprinderi producătoare de lapte din țară.
“S-a scumpit prețul la materia prima de pe dată de 16 august. De atâta că anul asta a fost prea cald, a fost arșița și țăranii au crescut prețul mai devreme că nu e iarbă, nu e hrană pentru vaci”, spune un reprezentant marketing. Este a două scumpire din acest an. Ultima oară, firma a ridicat prețurile în luna iunie.

Exact din dată de 16 august curent, atunci când lumina s-a scumpit pentru consumatorii casnici, aceeași energie electrică s-a ieftinit pentru o parte din companiile producătoare din țară.

La piața centrală un litru jumate de lapte de casă variază între 20 și 25 de lei, kg de smântâna se vinde cu 40 de lei, iar cel de brânza de vacă – cu 55 de lei. ,,“E puțin lapte, vacile s-au vândut, lumea nu vrea să mai țină, să aibă grijă de animale.”

Producătorii spun că scumpirea laptelui este un fenomen obișnuit în toamna fiecărui an.

Sursa: www.protv.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *