Cifrele de la British Transport Police, BTP, au dezvaluit ca, criminalitatea violenta in subteranul londonez a crescut cu 43% in doar trei ani, in timp ce cea mai mare crestere, 125%, s-a inregistrat la infractiunile relationate cu arme.

Sadiq: Planul privind crimele violente nu va aduce rezultate peste noapte

Rezultatele, raportate de BBC, arata ca, din noiembrie 2017 pana in septembrie 2018, au fost raportate 2.838 de crime violente la Underground din Londra, comparativ cu 1.980 din noiembrie 2015 pana in octombrie 2016.

Cifrele au fost eliberate ca raspuns la o intrebare adresata primarului Laburist al Londrei, Sadiq Khan, de catre Susan Hall, (foto) membru al Greater London Assembly , privind infractiunile de subteran din Londra.

Statia de metrou King St Pancras, care conecteaza mai multe linii, inclusiv liniile Victoria si Piccadilly, a avut cel mai mare numar de infractiuni inregistrate, urmata de statiile din Oxford Circus, Stratford si Victoria.

Statisticile au aratat, de asemenea, ca cea mai mare crestere a fost la posesia armelor ajungand la 125%, urmata de jaf la putin peste 80%. Toate celelalte zone ale criminalitatii, inclusiv dezordinea publica, pagubele criminale si furtul de la pasageri, au inregistrat cresteri, in afara de furtul de cabluri / telefoane, intrare in locuinte / vandalism, frauda si delicte ale bicicletelor, care au inregistrat scaderi in perioada de trei ani.

Infractiunile sexuale au crescut, de asemenea, de la 935 de infractiuni raportate, la 1.047, in timp ce in anul 2015-16 a fost inregistrata o crestere generala a criminalitatii, cu 10.450 infractiuni, care au crescut la 13.101 in 2017-18.

Exista 3.000 ofiteri dela Politia de Transport Britanica, care sunt insarcinati sa pazeasca sistemul feroviar al tarii si al sistemelor de cale ferata usoara. Cifrele publicate la inceputul lunii ianuarie au aratat ca 12 ofiteri BTP sunt agresati, in medie, in fiecare saptamana si multi sunt raniti grav.

Sindicatul National al Muncitorilor Feroviari, Maritim si de Transport (RMT) a acuzat guvernul Conservator de reducerea bugetului Transportului pentru Londra ceea ce a dus la cresterea infractiunilor, si secretarul general al RMT, Mick Cash, a spus la The Guardian: „Acum avem in mod obisnuit rapoarte de statii fara personal iar cultura sigurantei este distrusa, in timp ce Metroul din Londra este transformat intr-un paradis al ucigasilor”.

Susan Hall membra a Greater London Assembly l-a acuzat pe primarul Khan, spunandu-i sa taie „milioane de dolari pe care ii cheltuieste pe deseurile primariei”, ca sa poata pune „mai multi ofiteri pe strazile Londrei”.

De cand Sadiq Khan a devenit primar, orasul a inregistrat cel mai inalt nivel de crima de cutit, in timp ce rata crimelor a atins un nivel maxim in zece ani.

Sursa: https://www.breitbart.com/europe/2019/01/18/khans-london-violent-crime-london-underground-up-43-percent-three-years/