Selectați pagina

“De Charlie ati auzit toti. Dar de Boko Haram din Nigeria ati auzit?” MASACRUL A DOUA MII DE NIGERIENI – doar o stire…

“De Charlie ati auzit toti. Dar de Boko Haram din Nigeria ati auzit?” MASACRUL A DOUA MII DE NIGERIENI – doar o stire…

De pe Facebook:

boko-haram

De Charlie ati auzit toti. Da de Boko Haram din Nigeria ati auzit? Cam deodata cu ”masacrul Charlie” din Paris, ”islamistii” astia au kilarit 2000 – doua mii nu 12 – cu explozibile si mitraliere, intr-un singur oras intr-o singura zi, majoritatea femei, copii si batrani care nu au reusit sa fuga. 

La Paris 50 de sefi de stat, lideri globali au participat la un mars, revoltati de moartea celor 12 francezi, mass media si social media se intrec in ”emotii” pe tot globul. 2000 de Nigerieni morti, majoritatea femei si copii, nu conteaza. 

Johannis nu faci o vizita si in Nigeria? Cei care ati spus ”Sunt Charlie” poate va ginditi sa va puneti poza asta ca poza de profil, sa spuneti ‘‘Sunt nigerian”..

Boko Haram au omorat anul trecut 10.000 de oameni. Au rapit de exemplu 276 eleve de la o scoala, au scapat citeva zeci – 219 sunt si azi disparute.
12 francezi asasinati e o ‘tragedia globala’, 2000 de nigerieni masacrati – e o simpla stire …

  • FOXNEWS: Boko Haram’s ‘deadliest massacre’ reportedly kills 2,000 in Nigeria

Sute de trupuri inca zac intre tufisurile din Baga, Nigeria – cele mai multe fiind femei, copii, batrani care nu au fost indeajuns de rapizi pentru a fugi de luptatorii Boko Haram care au ravasit orasul cu explozivi si arme de asalt recent, provocand cel mai sangeros masacru al extremistilor de pana acum. 

Amnesty International a numit atacurile Boko Haram din Baga – aproape de granita dintre Nigeria si Chad – ca fiind posibil “cel mai grav masacru” din istoria grupului. Amnesty arata ca orasul a fost distrus si aproximativ doua mii de oameni ucisi.

Un membru al unui grup pentru apararea drepturilor omului, nigerianul Daniel Eyre, a afirmat ca mii de localnici din Baga au scapat fugind peste granita, in Chad. Un purtator de cuvant al guvernului nigerian a declarat ca Boko Haram a reusit sa puna mana pe o baza militara cheie saptamana trecuta. Un oficial a aratat ca cele mai multe dintre victimele din Baga sunt copii, femei si batrani care nu au reusit sa scape atunci cand insurgentii au intrat in oras. 

Violentele au continuat, Boko Haram fiind, probabil, si in spatele sinuciderii unei fetite de 10 ani care s-a aruncat in aer intr-o piata din orasul Maiduguri, ucigand cel putin alti 10 oameni si ranind multi altii. Alte doua femei s-au aruncat in aer, ranind si ucigand mai mult de 40 de oameni, in orasul Potiskum.

[…]

Este aproape imposibil sa se obtina o cifra exacta a victimelor, autoritatile continuand sa descopere tot mai multe cadavre si raniti. “Nimeni nu poate ajunge la cadavre si chiar si la cei grav raniti care poate au si murit pana acum”, a spus un activist al drepturilor omului despre situatia din Baga.

Personalul pentru situatii de urgenta a aratat ca au mari dificultati in a gestiona copiii separati de parintii lor in urma haosului provocat de atacurile Boko Haram. Doar sapte copii au fost reuniti cu familiile lor, in timp ce alti 140 nu au nicio idee despre unde s-ar putea gasi, in viata sau morti, parintii lor. 

Un supravietuitor al violentelor din Baga, Ibrahim Gambi, 25 ani, a estimat ca mai mult de 500 oameni ar fi murit si a spus ca nu stie ce s-a intamplat cu sotia si fiica sa. Soferul de camion a spus ca a facut parte din militiile civile care au rezistat, cu succes, asalturilor insurgentilor Boko Haram. Insa, la indemnul armatei, militiile s-au retras pentru ca un avion militar sa atace fortele extremistilor. Cum avionul nu a mai venit, fortele Boko Haram au incercuit orasul. “In timp ce fugeam sa scapam cu viata, am vazut multe cadavre; atat femei, cat si barbati, chiar si copii”, a spus Gambi. Unele aveau plagi in cap, altele aveau picioarele si mainile legate la spate. 

Un alt supravietuitor din Baga, Yahaya Takakumi, a reusit sa scape alaturi de una din sotiile sale si a mers cale de patru zile pentru a fi in siguranta, insa nu stie unde se afla patru dintre copiii sai, precum si cea de-a doua sa sotie si fratele sau mai varstnic. “Am vazut cadavre mai ales pe o insula unde se stabilisera pescari”, a spus Takakumi. “Mai multe persoane au fost omorate ca niste insecte”, a mai spus acesta. 

Arhiepiscopul catolic din Jos, oras in centrul Nigeriei, a acuzat Vestul ca ignora amenintarea pusa de Boko Haram. El a spus ca comunitatea internationala ar trebui sa se arate la fel de ultragiata si sa aiba aceeasi compasiune pentru victimele facute de Boko Haram ca si pentru cele din atacurile din Franta. […]

Nigeria-massacre-jan-12

Traducere si adaptare Cuvantul Ortodox

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. hristian

    avem o lume plina de imbecili care plang de mor daca rupi o…planta sau daca urinezi in apa sau este inpuscat un cretin,colac peste pupaza si francez!un “liber cugetator”,homosexual si ce mama masii o mai fi.DOLIU MONDIAL, multi se identifica cu ei, manifestatii de strada,lacrimi de om prost,lumanari(probabil din pucioasa ca alceva nu meritau!)In acelasi timp copii mor spintecati pentru ca sunt crestini si nu isi reneaga credinta, mii de oameni prigoniti si ucisi in Siria,Irak,Nigeria s.a.m.d.de ce?pentru ca asa vor unii de aceiasi teapa si acelasi cuget ca si charlie.Acelasi demon ii stapaneste pe toti,pe toti conducatorii si pe simpatizantii lor.Victimele lor sunt doar cifre in necrologul omenirii daca sunt crestini si mai bine pentru ei.
    De aceea daca se alege praful de omenire sa nu ne miram si sa nu plangem pentru ca ne meritam soarta pentru pacatele noastre.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.