Selectați pagina

De ce trebuie consumate merele cu tot cu coajă

De ce trebuie consumate merele cu tot cu coajă

mereConsumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curăţată. Se recomandă apa caldă pentru o mai bună spălare a lor, scrie passionsante.be.

În schimb, nu se recomandă felierea merelor, ci consumarea lor prin muşcare, pentru a profita din plin de polifenolii care combat stresul oxidativ şi procesele inflamatoare.
O echipă de la Universitatea din Montreal a analizat în profunzime aceşti agenţi, după ce i-a extras din coajă. ‘Până acum, dovezile ştiinţifice ale acestei acţiuni benefice au fost obţinute indirect’, arată coordonatorul lucrărilor. ‘Le-am cerut unor voluntari să completeze un jurnal alimentar pentru a stabili legături între starea lor de sănătate şi alimentaţie. Demersul nostru permite aflarea cu mai multă precizie a acţiunii nutrienţilor’, adaugă el.

Următoarea etapă ar fi consolidarea efectelor polifenolilor (antioxidanţi), care se găsesc în cantităţi mari şi în căpşuni, struguri, pătrunjel, anghinare şi varza de Bruxelles. Cercetătorii amintesc în încheiere că merele trebuie consumate cu coajă.

Sursa: ziuaveche.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  posibil că e adevărat, însă nu e destul să cureţi otrava de pe coajă doar cu apă caldă.
  80% din otrava cu care se stropesc pomii de măr se situează pe coajă.
  Mult mai bine ar fi totuşi să se consume mărul fără coajă, dacă e crescut fără chimicale poate ar fi mai benefic devorarea cu tot cu coajă, însă nu mărul poate repara trupul sau prelungi timpul, ci harul Duhului Sfânt care lucrează prin hrană.
  La mâncare este foarte bine să se facă rugăciune de mulţumire înainte de masă în timpul ei şi după!
  Un element foarte important ce ţine de masa creştinului este, precum zic Sfinţii, să chemi Preasfânta Treime împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu şi pe toţi Sfinţii cu toţi Îngerii şi pe Îngeraşul Păzitor să ia cu tine masa, pentru că ei aşteaptă să fie chemaţi, pentru ca supă să fii şi tu chemat cu EI la masă.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.