Selectați pagina

De ce SUA livrează tehnologii militare în Ucraina?

De ce SUA livrează tehnologii militare în Ucraina?

armamentWashingtonul a decis să transfere tehnologii militare Kievului, capabile să influenţeze cursul operaţiunilor militare în Donbass. Este vorba despre radare care pot detecta obuze de artilerie şi vor fi oferite pe datorie.

Această tehnica este în stare să schimbe echilibrul de forţe în sud-estul ţării. Numai datorită eficienţei artileriei, armatele autoproclamatelor Republici Populare Doneţk şi Lugansk au fost capabile să provoace daune armatei ucrainene. Însă, victoria Kievului asupra forţelor de autoapărare nu este una principială pentru Washington.

Casa Albă este interesată în prelungirea conflictului şi retragerea Rusiei în acest conflict, susţine expertul militar Boris Podoprigora. „Situaţia nu a atins încă apogeul. Americanii au nevoie să creeze un conflict mocnit de lungă durată între Rusia şi Ucraina, un conflict care să distragă atenţia Rusia de la dezvoltarea economiei sale, un conflict care să afecteze situaţia social-politică din ţară. Acesta este scopul politicii externe americane”.

În opinia analiştilor militari, pe măsură ce acest conflict va continua, Ucraina se va transforma într-o ţară care va adopta poziţii vehemente faţă de Rusia. Este nevoie de un factor major de descurajare a Rusiei. „Şi acest rol i-a revenit Ucrainei”, subliniază Boris Podoprigora.

Washingtonul se abţine deocamdată să livreze în mod deschis arme letale Kievului, dar nu interzice astfel de exporturi aliaţilor săi. Aceste semnale sunt preluate rapid şi puse în practică. În timpul unei întâlniri, preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a promis omologului său ucrainean, Piotr Poroşenko, să livreze o parte din arsenalul ţării. Având în vedere faptul că Lituania nu dispune de arme proprii, concluzia este evidentă: vor fi arme ce aparţin NATO.

Scopul urmărit de Washington în Donbass nu este restabilirea integrităţii Ucrainei, ci accesul la gazele de şist, spune politologul Vladimir Şevcenko. „În regiunile Doneţk şi, parţial, în Lugansk au fost descoperite rezerve mari de gaze de şist. Americanii vor să obţină dreptul de a exploata gazele de şist, de aceea trebuie să ne aşteptăm la o nouă rundă de confruntări militare. Washingtonul este interesat de o continuare a confruntărilor”.

În opinia politologului, echipamentele cu destinaţie letală sunt gata pentru a fi livrate şi vor fi furnizate pe măsură ce conflictul se va prelungi. Dacă în urma ostilităţilor nu va rămâne nicio persoană în Donbass, atunci accesul la gazele de şist va fi asigurat. Iar dacă vor fi distruse oraşele şi satele din zonă, atunci nu va mai fi nevoie de investiţii pentru refacerea lor.

SURSA: romanian.ruvr.ru

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

7 Comentarii

 1. Musat

  Uite si sfanta biserica care se implica in politica.. sluga a diaavolului sunteti.

  Răspuns
  • marele Păcătos

   mititelu, nu te teme, ortodocşii au dreptul să se implice.

   şi ca să ştii, politica SE IMPLICĂ NEMIJLOCIT ÎN SFÂNTA TRADIŢIE A SFINTEI BISERICI ATUNCI CÂND ADOPTĂ LEGI europene şi occidentale.

   la propriu nişte satanişti care vând ţara.

 2. Matei

  In primul rînd, din cîte poţi citi chiar în antetul site-ului, site-ul ţine mai mult de Asociaţia Juriştilor Ortodocşi, deci… Un pic o dai în bară.
  Iar pe de altă parte, avînd în vedere că şi în România şi în Republica Moldova, marea majoritate a “votanţilor”/ electoratului sunt ortodocşi, atunci, care e problema ta în acest sens?

  Răspuns
 3. VICTOR

  MAI PAGINI BARBOSI, ATI TRANSFORMAT BISERICA VOASTRA IN BISNES SI PROPAGANDA RUSO-PORCEASCA !!! NI-CI EU SI NI-CI O MARE PARTE DIN PRIETENII SI RUDELE MELE NU MA-I INTRAM IN BISERICA VOASTRA CA-CI A-TI TRANSFORMAT-O IN SALASUL DEAVOLULUI ! VOI SINTETI IYDA POPORULUI NOSTRU !!! IZIDI SATANA !!!

  Răspuns
  • marele Păcătos

   biznes?
   care biznes copilaşule?

   oare tu, ca să nu mori de foamete – nu mănânci?

   oare nu cunoşti că Sfintele Biserici se cheltuiesc pentru ceară, ulei, făină, energie electrică, transport, energie termică, servicii tipografice şi alte servicii care necesită resurse financiare, şi atunci dacă Sfintele Biserici fac aşa jertfe, iar Slujitorii nu sunt angajaţi şi nu au salarii, atunci cum hotărâm această întrebare?

   procură-ţi o Biblie Ortodoxă (numai Ortodoxă coincide cu originalul Vechiului Testament scris în limba ebraică, şi a Noului Testament scris în limba greacă) şi citeşte, căci Dumnezeu a poruncit: “slujitorul vrednic este de plata sa”.
   Respectiv, o parte din jertfele care se aduc la Sfintele Biserici se aduc pentru Dumnezeu, fiindcă EL ne-a dat viaţă şi ne menţine în viaţă, iar noi îi mulţumim cu munca noastră, într-un fel ne jertfim.
   Că nu jertfim pentru Preot, ci jertfim pentru Dumnezeu, EL primeşte darurile acestea şi pe cele sufleteşti, adică toate faptele bune ale duhului precum, rugăciunea, milostenia (să ajuţi cuiva cu vorba la fel este milostenie), postul, smerenia şi privegherea.
   Şi dacă cineva dintre cei bogaţi aduce bani la Sfânta Biserică, iar în continuare săvârşeşte fărădelegi, nu va fi scutit de judecata osânditoare a sufletului.
   Şi fiindcă ca să primeşti un ban – trebuie să munceşti, se primeşte munca noastră o aducem ca jertfă Lui Dumnezeu.
   Orice jertfă Dumnezeu o primeşte dacă este lăsată din inimă, şi nu merge vorba în cantitate, cu toate că dacă un bogat dă totul la săraci sau la Sfintele Biserici – va câştiga mult.
   la fel şi săracul, fiindcă cel sărac este mai aproape de Dumnezeu dacă nu sporeşte în rele.
   Desigur că şi cei bogaţi se vor salva, dar în dependenţă de faptele fiecăruia.

   pe de altă parte, Sfântul Ştefan cel Mare ne-a apărat de păgâni (păgâni – cei care nu cred că 2014 ani în urmă pe pământ s-a născut Hristos Dumnezeu şi răstignindu-se pe Cruce a spălat cu Sângele Său pe oameni de păcatul protopărinţilor noştri Adam şi Eva), şi mulţumită doar Credinţei, a reuşit să ne salveze de la păgâni, fiindcă Dumnezeu era cu el şi cu poporul nostru.

   este mare păcat pe cineva să-l judeci pe nedrept, fiindcă judecând pe cineva – pe tine de judeci.

   dl Ghimpu v-a cioplit creierele cu informaţia precum că, toţi ruşii sunt prigonitori comunişti!
   este absurd!
   pentru că dacă admitem aşa confuzie mentală, atunci respectiv uniunea euro-gey-lor în frunte cu germania sunt nazişti, fără variante!

   toţi sunt oameni, şi toţi au suferit, dar asta nu ne dă permisiunea să urâm un popor întreg pentru o mână de jidoveală masonică!

   ştiu că nu vei înţelege, dar măcar, cineva să vadă mesajele, să aibă cât de cât o explicaţie în ceea ce priveşte Sfânta Biserică şi poziţia sa.

 4. Ala

  Banuiesc ca Victor a mers la biserica de si-a rupt pantalonii intr-un loc, si iata acuma s-a luminat si a inteles in ce s-a transformat Biserica?
  Draga Victor eu cred ca ai suficienta intelegenta sa faci deosebirea intre bussines si Biserica lui Hristos.

  Ce te intereseaza in ce am transformat biserica noastra, asa cum te exprimi. Ce te intereseaza ceva pe care tu nu vrei sa o practici si nu vrei sa intri macar in ea?
  S-apoi ce are comentariul tau plin de greseli despre biserica cu articoul de mai sus? No, asta desigur este expresia nemarginitei tale minti prealuminate.
  De ce pe tine nu te deranjeaza ca exista cultul si biserica satanista?! Desigur, ca e mai interesat de vazut unde merge banutul fiecarui crestin, care a fost supt de toate impozitele si ramane numai cu borta de la covrig. Te-a rugat cineva sa sustii “bussines” ul Bisericii? Ti-a pus Biserica taxa, dijma sau ceva?
  Doamne Fereste de asa ceva, dar cred ca nu este mult cand vei simti “binefacerile” armamentului american impreunat cu cel rusesc pe teritoriul nostru. Fiindca chiar daca rusii au armament, ei nu isi pot permite/motiva sa traga in cineva care nu este inarmat (asta nu inseamna ca le dau dreptate celor care conduc Rusia astazi), dar, odata ce este inarmat cealalta parte beligeranta, ai toate motivele sa tragi in ei cu tunul.
  Si “Quid bono” in aceasta situatie, eu sau tu? Nu, fratele meu, o sa fim nimiciti amindoi, si in loc sa avem grija de sufletele noastre, care pot fi mantuite doar si numai prin Hristos, noi preferam sa stam la taclale, invinuind pe unul si pe altul.

  Răspuns
 5. Fonar

  pentru Musat:
  Raspuns cu cuvintele Sfintului ce azi se praznuieste:

  Святитель Филарет Московский (Дроздов)

  ХРИСТИАНСКОЕ УЧЕНИЕ О ВЛАСТИ И ОБ ОБЯЗАННОСТЯХ ВЕРНОПОДДАННЫХ

  После пришествия Иисуса Христа последователи Его, христиане, испытывая гонение со стороны римской власти, скрываются в катакомбах, идут на мученичество. Этим они свидетельствуют свою веру в будущее Царство Небесное, т. е. предпочтение небесного земному, и, благодаря этому, они удостаиваются величайшего дара от Бога – православ­ного Царя.
  Обращается первый римский император – св. равноапостольный Константин, и Миланским эдиктом пре­кращаются гонения на христиан, им даруются законные пра­ва. Через помазанного Духом Императора – Царя им открывается дорога от земного (теперь православного) Царства в Небесное.

  Святой Филарет Московский пишет: «Бога бойтесь, царя чтите» (1 Петр. 2,17). Две эти заповеди соединены для нас, как два ока на лице истины и правды. Не разрозните их: не обезобразьте лица истины, не повредите одного из очей ее!
  «Отойди от Меня, сатана! Ты Мне соблазн: потому что думаешь не о том, что Божие, но что человеческое» (Мф. 16, 23), – сказал Господь Петру. От Господа подаются царю власть, сила, мужество и мудрость.
  Отсюда следует, что установленные людьми формы власти Богу не угодны. Когда говорят, что «всякая власть от Бога», необходимо вспомнить и осмыслить следующее.
  Св. ап. Павел пишет: «Всякая душа да будет покорна высшим властям; ибо несть власти не от Бога, – существую­щие же власти от Бога установлены» (Рим. 13, 1); «Ибо на­чальник есть Божий слуга, тебе на добро» (Рим. 13,4). Но он же, св. ап. Павел, постоянно противился тем властям, кото­рые не были Божиими слугами и шли против его христианской совести и церковных интересов, т. е. против Христа, Которому он служил и Которого исповедовал. Вот его слова первосвященнику Анании: «Бог будет бить тебя, стена подбеленная! Ты сидишь, чтобы судить по закону, и вопреки закону велишь бить меня» (Деян. 23,3). Когда власти предержащие запрещали ему и другим апостолам учить о Спасителе, в ответ, им было сказано: «Должно повиноваться больше Богу, нежели человекам» (Деян. 5,29).
  Из этого мы видим, что властью от Бога христиане считают только ту власть, которая справедливо и разумно исполняет закон и не противится христианской совести, основывающейся на заповеди Спасителя.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.