Selectați pagina

De ce ouăle Kinder sunt ILEGALE în SUA? „Sunt interzise, aşa cum sunt şi substanţele narcotice”

De ce ouăle Kinder sunt ILEGALE în SUA? „Sunt interzise, aşa cum sunt şi substanţele narcotice”

kinderOuăle Kinder, unele dintre cele mai populare dulciuri din lume, sunt în continuare interzise în SUA. O lege veche din anul 1938 precizează că sunt ilegale toate dulciurile care conţin în interior părţi necomestibile, ce pot fi uşor înghiţite de cei mici.

Extrem de populare în întreaga lume, ouăle Kinder se numără printre dulciurile favorite ale copiilor, mai ales că în interiorul lor se ascund diverse jucării mici. Şi totuşi, acest din urmă lucru face ca respectivul produs să fie totuşi interzis în Statele Unite ale Americii, scrie Business Insider.

Motivul? O lege veche încă din anul 1938, care precizează că dulciurile care conţin în interiorul lor părţi necomestibile sunt ilegale.

Din acest motiv, în fiecare an, peste 60.000 de ouă Kinder sunt confiscate la graniţa SUA de către autorităţi, iar amenda pentru introducerea acestor dulciuri în America poate ajunge şi la 2.500 de dolari, preciza, de asemenea, un articol din presa de peste Ocean.

„Ouăle Kinder sunt interzise, aşa cum sunt şi substanţele narcotice”, a explicat Mike Milne, de la U.S. Customs and Border Protection. „Atunci când descoperă produse interzise, ofiţerii noştri sunt obligaţi să le confişte”, a mai subliniat acesta.

Sursa: gandul.info

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *