Selectați pagina

De ce este gresit acest rationament: “Ce ne privesc pe noi, crestini si preoti, ereziile unor ierarhi sau ce au semnat? E treaba lor, ei o sa raspunda! “

De ce este gresit acest rationament: “Ce ne privesc pe noi, crestini si preoti, ereziile unor ierarhi sau ce au semnat? E treaba lor, ei o sa raspunda! “
hristos-liturghieInvatatura dogmatica despre Biserica ne spune ca Ea este Trupul lui Hristos iar noi, fiecare suntem madulare, parti, ale Trupului lui Hristos. Biserica fiind Trup, insemna ca daca un madular este bolnav, de exemplu, un picior al trupului, atunci durerea este resimtita in tot trupul, nu numai in picior. Toate celelalte madulare sufera atunci cand un madular, oricat de neinsemnat ar suferi.

Suntem Una in Hristos si atunci ne pasa de orice madular-membru al Bisericii, indiferent ca e un om, Muntele Athos, Patriarhul Ecumenic, un pacatos, un sinod, o Biserica Locala, etc.

Nu putem fi acuzati ca ne amestecam in treburi straine, pentru ca oriunde e Biserica Ortodoxa este casa noastra si problema noastra personala, pentru ca problema Bisericii e si problema mea, pentru ca sunt in Trupul Ei.

De aceea faptul ca reacctionez insemna ca sunt un madular sanatos, daca nu as fi reacctionat atunci as fi fost un madular, bolnav, autist.

Reacctia impotriva microbului ecumenist din organismul Bisericii este perfect normala, protestul, marturisirea si ruperea comuniunii cu madularul bolnav (eretic) ce sa cangrenat si se poate extinde trebuie taiat.

pr. Matei Vulcanescu via teologieorthodoxa.wordpress.com

3 Comentarii

 1. oleg

  Barbat, 30 ani, caut femeie pentru a merge impreuna pe calea vietii, fara idnp.
  Cer iertare fratilor si surorilor, alt loc nu stiu unde sa caut.
  E mail pentruregistrare (@) mail.md

  Răspuns
  • marele Păcătos

   roagă-l pe îngerul tău păzitor, posteşte şi spovedeşte-te, roagă-L după ce te împărtăşeşti cu Sfintele Daruri pe Hristos Dumnezeu:
   “cereţi şi vi se va da” zice Hristos!

   Şi roagă-l pe Sf. Mucenic Bonifaciu să te călăuzească şi să te inspire cu rugăciunile sale pe calea plăcută Domnului!

  • P

   Inca si cu pretentii, fara idnp… Important sa gasesti omul potrivit ca de idnp il dezbaiuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке