Selectați pagina

De ce e obligatoriu ca orice creștin să se preocupe de ANTIHRIST și SFÂRȘITUL VREMURILOR? Azi, nu mâine

De ce e obligatoriu ca orice creștin să se preocupe de ANTIHRIST și SFÂRȘITUL VREMURILOR? Azi, nu mâine

Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 2:

În privinţa venirii Domnului nostru Iisus Hristos şi a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraţilor,

Să nu vă clintiţi degrabă cu mintea, nici să vă spăimântaţi – nici de vreun duh, nici de vreun cuvânt, nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi, cum că ziua Domnului a şi sosit.

Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,

Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.

Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?

Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.

Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.

Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.

Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,

Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.

Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,

Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.

Iar noi, fraţilor, iubiţi de Domnul, datori suntem totdeauna să mulţumim lui Dumnezeu pentru voi, că v-a ales Dumnezeu dintru început, spre mântuire, întru sfinţirea duhului şi întru credinţa adevărului,

La care v-a chemat prin Evanghelia noastră, spre dobândirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos.

Deci, dar, fraţilor, staţi neclintiţi şi ţineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră.

Însuşi Domnul nostru Iisus Hristos şi Dumnezeu Tatăl nostru, Care ne-a iubit pe noi şi ne-a dat, prin har, veşnică mângâiere şi bună nădejde,

Să mângâie inimile voastre şi să vă întărească, la tot lucrul şi cuvântul bun.

Matei 24:42-44:

Privegheaţi deci, că nu ştiţi în care zi vine Domnul vostru. Aceea cunoaşteţi: că, de-ar şti stăpînul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea şi n-ar lăsa să i se spargă casa. De aceea, şi voi fiţi gata, că Fiul Omului va veni în ceasul în care nu gîndiţi.

Multi isi dau cu presupusul despre Apocalipsa dar bat campii caci nu citesc Sfanta Scriptura si nici scrierile Sfintilor Parinti.

Ce inseamna sa priveghem? Sa fim atenti la semne, la cele ce se petrec in jurul nostru si sa nu dormim in bocanci. Nu va luati dupa cei ce spun ca “Nu ni s-a spus o data fixa cand va veni Domnul, deci nu va veni acum”. Asta-i o nebunie si o prostie la limita retardului. Pai tocmai pentru ca nu ni s-a dat o data fixa, putem fi contemporani cu ea. De aceea ni se si da exemplul cu hotul.

De ce incuiem mereu usa cand plecam de acasa sau la culcare? De ce n-o lasam mereu descuiata si n-o incuiem decat inainte de a veni hotul? Evident, pentru ca nu stim cand vine hotul.

De aia trebuie sa cascam ochii si dupa antihrist. Pentru ca mai intai trebuie sa vina el si dupa aceea Domnul nostru Iisus Hristos (a doua oara, prima fiind la Betleem) pe norii Cerului. Normal ca nu ni s-a dat o data fixa nici despre acesta, daca nu ni s-a dat o data fixa despre Parusie. Dar ni s-a spus limpede despre semne ale venirii sale. Unul chiar in primul citat de mai sus: “va veni lepădarea de credinţă”.

Sunt preoti habauci care spun cam asa: “Nu va preocupati de Sfarsitul Vremurilor, ci de sfarsitul vostru”. Pai da, trebuie fiecare sa se preocupe de sfarsitul sau, adica sa nu amane pocainta si sa se spovedeasca, caci nu stie cand va muri. Dar dupa care teologie zic ei ca nu trebuie sa ne preocupe Sfarsitul Vremurilor, cand chiar Iisus Hristos le-a spus Apostolilor sa privegheze?

Iar unii intrusi sau aiuriti o spun si mai direct: “Nu mai vorbiti despre antihrist si semne”. Vorba asta-i ispita din dreapta venita direct din strafundurile iadului, pentru ca satana e cel ce vrea sa motaim tembel, pentru ca vrea sa fie cat mai multi nepregatiti.

Sursa: Ortodox Info.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *