Selectați pagina

De ce dispar albinele și gândacii? Omenirea se pare că totuşi caută o modalitate potrivită de a se sinucide

De ce dispar albinele și gândacii? Omenirea se pare că totuşi caută o modalitate potrivită de a se sinucide

Mulți susțin (și experiența mea personală este în deplină concordanță cu aceste opinii) că în marile orașe din Rusia, în special Moscova, practic au dispărut gândacii de bucătărie. Da, anume acei gândaci care au fost descrişi în basmul lui  Cornei Ciukovski despre un gândac uriaş, obraznici şi de neînvins, roşcaţi şi mustăcioşi, “prusacii” cu picioarele lungi, care nu aveau frică nici de praf insecticid, nici de UV raze, nici de spațiul cosmic și razele cosmice arzătoare, și care, potrivit oamenilor de ştiinţă, singurii vor supravieţui pe planeta noastră dacă va veni “iarna nucleara” …

S-ar părea, ei şi ce, doar nici un beneficiu aceşti gândaci nu aduceau, numai pagube, au dispărut – și mulțumesc lui Dumnezeu ! Dar omul este atât de ciudat constituit că încearcă să înțeleagă tot ce este de neînțeles. Mai mult decât atât, cazul cu gândacii ruşi nu a fost unic – peste tot în lume , în special în Statele Unite și Europa, începând cu anul 2007, ceva de acelaşi gen a început să se întâmplă şi cu albinele. Și după același scenariu. Pe un fundal aparent de prosper: fără foame, boli sau atacuri din exterior , timp de câteva zile stupul devine complet gol, locuitorii săi pur și simplu zboară și nu se mai întorc, lăsând în fagure miere și larve, care în mod natural mor fără îngrijire adecvată.

Astfel SUA a pierdut deja 80 % din populaţia albinelor , iar în diferite țări europene, această cifră variază de la 40 % la 60 %. Desigur, viaţa fără miere nu va fi dulce, oamenii au nevoie de ceară și de propolis şi de toate celelalte produse pe care le creează în timpul vieții sale albina harnică. Dar este mult mai rău că multe culturi agricole sunt polenizate exclusiv sau în principal de albine și fără ele randamentul scade brusc și apare o nevoie de polenizare artificială scumpă . Într-un film avertisment “Tăcerea albinelor ” ( 2007) realizat de National Geographic se susţine că aceste insecte aduc economiei SUA 15 miliarde de dolari anual.

Mai deunăzi am văzut cum în Ucraina se ară lanuri de hrișcă: planta înfloreşte  timp de două-trei luni, însă ovul plantei nu se poate fecunda şi prinde rod – nu sunt albine …

Dar ce s-a întâmplat? Care este motivul pentru aceste aparent diferite, dar evident similare, cauzele dispariţiei misterioase?

Oamenii de ştiinţă care în ultimii ani studiază din greu acest fenomen, sunt  înclinați spre ipoteza că cauza distrugerii în masă a coloniilor de albine nu sunt substanțe chimice, nici virusuri, bacterii, ci radiații electromagnetice de o anumită frecvenţă, mai precis – răspândirea largă a sistemelor de comunicații mobile  de “a treia generație” ( UMTS și standarde CDMA2000 cu o frecvență de funcționare în diapazon de 2 GHz ) Se pare că undeva în acest interval există un misterios “valul morţii”, care impune albinele melifere să părăsească stupii lor și să zboare nu se ştie unde.

Este posibil că în Rusia sistemele de comunicații mobile folosesc alte frecvențe decât în restul lumii și domină standardele GSM “vechi”  ( “a doua generație” ) și GPRS ( ” generaţia 2,5″), prin urmare sub influenţa “operatorului mobil ” nu au nimerit albinele, ci gândacii. Putem spune că Rusia a avut noroc …

Dar acum, ” toată lumea”, și , prin urmare, şi Rusia va trece la un nou standard de comunicare – mai rapid, de o frecvență mai înaltă, a “patra generație ” (Wi – Fi și WiMax , protocol IPv6 ), la frecvențe de 40 și 60 GHz , permițând “a descărca” până la 1 gigabyte de informații pe secundă. Foarte convenabil – și foarte imprevizibil. Cine acum va cădea sub ” valul marţii” în urma gândacilor de bucătărie și albinelor: alte insecte, sau animale, sau poate oamenii ?

Punând această întrebare, prevăd huiduielile obligatorii din partea susținătorilor neîndoielnici ai progresului științific și tehnologic, cu inevitabile “apeluri la locomotivă”, spunând că unii retrograzi au susținut că locomotive cu abur dezvoltă o viteză prea mare ( peste 24 km / h), periculoasă pentru sănătatea umană. Şi ce ? Unde sunt acum aceste locomotive cu abur?

Da, desigur, apărători ai progresului au dreptate … Dar , spuneţi-mi, unde sunt acum albinele ? Unde au dispărut gândacii de bucătărie în cele din urmă?

Înainte de descoperirea energiei nucleare, de asemenea, se credea că omul niciodată nu va fi în măsură să schimbe orbita Pământului sau împarţi planeta noastră  în părţi. Acum nimeni nu are o astfel de certitudine : știm cu toţii că acest lucru este posibil! Și dacă bomba autohtonă a Ţarului nu a fost testată şi nu a explodat, completând lista de simboluri uimitoare din Rusia: Tunurile Ţarului şi Clopotele Ţarului sunt un dar imens pentru întreaga omenire, care astăzi se pare că totuşi caută o modalitate potrivită de a se sinucide.

 

Sursa: newsland.com 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *