In inregistrarea de mai jos, postata pe youtube la 13 februarie 2018, Bill Gates considera ca cea mai mare problema a omenirii este suprapopularea:

Iata si transcriptul:

Salvarea mai multor vieți contribuie la suprapopulare?

În Scrisoarea Anuală din acest an, eu și Melinda ne-am pus cea mai dificilă întrebare pe care am primit-o și am dat răspunsul.

O întrebare care a apărut acum mult timp: făcând lumea tot mai sănătoasă, populația va deveni atât de numeroasă încât hrănirea tuturor și conservarea mediului vor deveni imposibile?

Aici putem vedea un grafic care arată populația totală a lumii, pe parcursul a câtorva sute de ani, iar la prima vedere acesta este puțin înfricoșător.

Pleacă de la mai puțin de un miliard, în 1800, iar apoi 3, 4, 5, 6 și 7,4 miliarde, cât suntem astăzi, chiar am crescut destul de repede.

Astfel, eu și Melinda ne întrebăm dacă furnizarea de noi medicamente și menținerea în viață a copiilor ar aduce un spor la problema populației?

Ceea ce am aflat este că pe măsură ce condițiile sanitare se îmbunătățesc, familiile aleg să aibă mai puțini copii, iar acest efect este foarte, foarte dramatic.

Am descoperit că acest lucru se repetă în fiecare țară din lume. Populația scade pe măsură ce îmbunătățim serviciile de sănătate.

Deci avem acest grafic care arată creșterea populației globale, și l-am extins până în anul 2100.

Iar ceea ce vedem este că în loc să continue (creșterea), de fapt se aplatizează.

Un alt mod prin care putem vedea acest lucru este urmărind rata creșterii populației.

După cum vedeți, în anii ’60 a atins un număr destul de ridicat, de peste 2%, iar acum este în curs de scădere.

Acum, 11 miliarde de oameni sunt încă mulți, dar vestea bună e că cu cât îmbunătățim mai rapid sănătatea, cu atât mai repede va scădea numărul membrilor familiei.

Și astfel, ne putem simți minunat salvând aceste vieți.

Iata si un fragment din amplul articol Bill Gates, cine e omul? Legătura cu Coronavirusul din 13 mai 2020 de pe Romania Libera:

Controlul (Reducerea) Populației. Obiectivul fundamental în jurul căruia se învârt aproape toate interesele filantropice ale lui Bill Gates este controlul populației. În momentele sale de sinceritate controlul este definit explicit de magnat ca fiind reducerea ratei de creștere a populației, care în fapt nu înseamnă altceva decât avorturi, politici de contracepție, sterilizare șamd. Într-un discurs celebru ținut la Ted Talk în 2010 Gates a afirmat: „În lume există astăzi 6,8 miliarde de persoane. Acum, dacă reușim să facem o treabă bună cu noile vaccinuri, servicii medicale în general, servicii medicale pentru reproducere, am putea micșora (această rată de creștere) cu 10 sau 15%”. Obiectivul său îl reprezintă, conform propriilor declarații, o creștere zero a populației. Același lucru l-a mărturisit și într-un interviu acordat CNN dar și în multe alte locuri. Așadar, nu e nicun secret. Nu este cazul încă de acuzații grave. Bill Gates și avocații săi susțin că printr-un acces mult mai facil la vaccinuri și prin îmbunătățirea serviciilor medicale, oamenii din țările sărace vor renunța să mai facă mulți copii, fiind conștienți cumva că toți vor supraviețui și în felul acesta se vor proteja de la a-și împovăra familia cu prea multe nașteri. Dar ocolind detaliile și fundaturile acestui argument, rămâne întrebarea de ce este atât de important controlul (reducerea) populației pentru Bill Gates.

Într-un interviu acordat lui Bill Moyers, Bill Gates rememora discuțiile de la masă din copilărie în care tatăl său, pe atunci președinte la Planned Parenthood, vorbea cu mama sa despre aceste teme. Planned Parenthood era și cel mai probabil este în continuare o organizație eugenistă, doar că această etichetă infamantă a fost preschimbată într-una mult mai acceptabilă și anume aceea de „planificare familială”.

Bill Gates a admis, în același interviu cu Moyers, că a susținut cândva viziunea malthusiană asupra populației, cel puțin în privința țărilor în curs de dezvoltare, dar acum are grijă să se distanțeze de această perspectivă explicit eugenistă.

Fundația Bill și Melinda Gates sponsorizează cu predilecție distribuirea de contraceptive, dezvoltarea de proceduri de sterilizare pentru bărbați prin ultra sunete, subvenționează contraceptivele subcutanate, în timp ce face lobby în țările în curs de dezvoltare pentru ca guvernele să cheltuie mai multe resurse pentru controlul nașterilor.

Potrivit lui Bill Gates, o lume „suprapopulată” – și nu este ușor de definit ce înseamnă asta – este „mai puțin stabilă”, dar nu oferă o explicație pentru acest lucru și nu este deloc clar de ce ar trebui acceptată pur și simplu opinia sa că populația ar trebui redusă.