Selectați pagina

De ce AU MODIFICAT in editiile noi ale BIBLIEI cei 666 de talanti cu 660 de talanti? Comparatie cu ce scria in BIBLIA din 1688

De ce AU MODIFICAT in editiile noi ale BIBLIEI cei 666 de talanti cu 660 de talanti? Comparatie cu ce scria in BIBLIA din 1688

Sfanta Macaria:

Vor tipari o Biblie neadevarata. Ei (se pare ca e vorba de evreii fariseici, n. aut.) vor scoate tot ce nu le convine. Nu vor sa fie invinovatiti (14 martie 1989).

Iata cateva comentarii postate la PROFETIA Sfantei Macaria rusoaica. Unele deja se implinesc sub ochii nostri …:

Mălin:

Deja au început să modifice biblia. În biblia ortodoxă online în loc de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur.au trecut şase sute şaizeci de talanţi de aur.
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=68&cap=10

Sfântul Paisie Aghioritul spunea: „Sfantul Evanghelist Ioan stia ce va face diavolul, precum si proorocii au proorocit ca-L vor vinde pe Hristos pentru “treizeci de arginti” (Zaharia 11, 1-13;), ca-L vor adapa cu otet (Ps. 68, 22), ca-I vor imparti hainele (Ps. 21, 19). Cu 2000 de ani in urma s-a scris in Apocalipsa ca oamenii se vor pecetlui cu numarul 666. “Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. si numarul ei este sase sute saizeci si sase” (Apoc. 13,18). Pentru evrei numarul 666 este simbolul economiei. Evreii, precum se arata in Vechiul Testament, au pus impozit concret neamurilor pe care le-au supus in diferite razboaie. Impozitul anual era de 666 talanti de aur (3 Regi 10,14 si 2 Par. 9,13). Acum, ca sa supuna toata lumea, pun iarasi acest numar de impozit vechi, care se leaga de trecutul lor slavit. De aceea nu vor sa-l inlocuiasca cu alt numar. Adica 666 este simbolul lui mamona. L-au luat de la greutatea aurului – nu stiau aceasta ce o spune Sfantul Ioan in Apocalipsa – dar nu inceteaza sa fie mamona. Evanghelia insa spune: “sau Hristos sau mamona“. “Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui mamona” (Mt. 6,24).”

Ar fi bine să ne procurăm acum cât se mai poate biblia sinodală de la 1914.
De asemenea trebuie procurate cărţile bisericeşti cât mai vechi (Liturghierul, Utrenier, Vecernier, Idiomelar, Octoihul mic sau Catavasierul, Octoihul mare, Triodul, Penticostarul, Mineiele, Antologhionul Sf Evanghelie, Apostolul, Psaltirea, Ceaslovul mare, Tipicul bisericesc, Acatistierul, Vieţile Sfinţilor pe tot anul, Cazania, Molitfelnicul, Aghiazmatarul, Penticostarul Mic, Panihida, Arhieraticonul, Liturghier de strană) fiindcă şi pe aceste au început să le modifice.

Cristian:

Foarte bine sintetizat, Mălin, ”Pentru evrei numărul 666 este simbolul economiei.” – este simbolul lor, al puterii financiare ajunse la apogeu. De aceea sunt astăzi cămătari, mai ales, ca să strângă iarăși averea lumii în mâinile lor. Deci ce este 666? Simbolul lui mamona, după cum spui.

Ce vor ei să facă până la urmă? Să croiască o lume, după socoteala lor, în care totul să fie controlat și raționalizat. Nu degeaba ne servesc zilnic ”evanghelia” lor la televizor: productivitate, randament, eficiență. Într-o lume condusă după această ”evanghelie”, cei ”nefolositori”, bătrânii, săracii și toți care nu sunt de folos sistemului, creștinii, bolnavii (vezi sindromul Down), care nu aduc ”plus-valoare”, nu cresc GDP-ul… cei care nu sunt și nu vor să fie parte din sistem, trebuie să dispară. Vor un socialism ”științific”, în care fiecare va primi din resurse atât cât i se va calcula și va depune un efort atât cât se va stabili. Deja, ici-colo, se face deja propagandă să fie omorâți cerșetorii, săracii, bătrânii. Toate însă se vor face cu acordul majorității populației. Toate aceste schimbări radicale din societate vor fi făcute cu consimțământul și participarea poporului satanizat. Și vor spune în sinea lor că fac un bine…

Deci, la final, aici se despart apele, Dumnezeu sau mamona (societatea lor din care l-au alungat pe Dumnezeu). Chiar și din cei care merg regulat la biserică, și nu sunt puțini, care la vedere par creștini, se vor da sistemului fără împotrivire. Deși părem a fi mulți credincioși, când se va da semnalul și vor trece la fapte, din milioanele, care astăzi fac pelerinaje, nu știu câți vor rămâne.

Comentariu saccsiv:

Intr-adevar la editia on line http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=68&cap=10 avem:

3 Regi 10,14

Greutatea aurului care i se aducea pe fiecare an lui Solomon era de şase sute şaizeci de talanţi de aur

Insa la 2; Par. 9,13 inca scrie:

Greutatea aurului care i se adusese lui Solomon într-un an era de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur.

   Iata si ce putem citi la http://www.sfantascriptura.com/Biblia_Bucuresti_1688.pdf adica editia din 1688:

A IMPARATILOR, A TREIA, CAP X, 14

Si era cumpanitura aurului ce au venit la Solomon intr-un an 666 talanzi de aur

CARTEA A DOUA, PARALIPOMENON, CAP IX, 13

Si era trasul aurului carele I s-au adus lui intr-un an 666 talanzi de aur

Preluat de pe blog-ul lui saccsiv

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

10 Comentarii

 1. bataiosu

  Mai fratilor, voi blogul escrocului infractor Vasile Vieru, o huiduma de 1,90m si 150kg, il citati si il cititi? Puneti si voi mana pe niste editii ale Bibliei mai vechi, nu dati cu parul aiurea! De exemplu, in editia din 1982, retiparita in 1988, scrie despre 660 de talanti, dar prin trimiterea la Cartea doua a Cronicilor, Cap 9, 13 arata ca este vorba de fapt de 666 talanti de aur, numar intarit de Apocalipsa. In concluzie, in editia online a Bibliei NU a fost modificat nimic, modificari s-au produs doar in mintea denigratorilor.

  Răspuns
 2. Veaceslav (Slava)

  Cineva mia spus ca si Crezul deja cite ceva au schimbat, de exemplu in fraza “si sa facut om” ar fi corect”si sa nascut om” sau unde “sa suit la ceruri” corect era “sa inaltat la ceruri” daca sa faci comparatie din rusa, adica din tercovno-slaveanskii cam asa si este

  Răspuns
  • Matei

   Veaceslav, înainte de a arunca cu astfel de acuzaţii / supoziţii, ar fi bine să îţi faci temele pe acasă şi să studiezi ce spun sfinţii ortodoxiei.Astfel Sf. Nicolae Velimirovici, spune, citez:

   “Vi s-a spus odată că Mesia este Unul-Născut, Fiu al lui Dumnezeu; aşa că bucuraţi-vă să auziţi din nou aceasta, El fiind Cel născut. Bucuraţi-vă, pentru că naşterea presupune dragoste. Vi s-a spus şi mai înainte că El este Unicul ce a fost născut din Tatăl în fiinţă; Cel Preaînalt a născut pe Cel Preaînalt, pe Născutul din Cel Preaînalt mai înainte de toţi vecii. De aceea naşterea Sa devine distinctă şi diferă de facere. El a fost născut, iar nu făcut. El poate să se asemene cu creaturile, dar el nu este o creatură.”

   Apoi:

   “„…Si S-a făcut om”. De ce Sfinţii Părinţi de la Niceea includ si această expresie când ei deja spuseseră : “şi S-a întrupat” ? Nu era această expresie suficientă şi îndeajuns de clară ? El S-a întrupat, a luat formă trupească, El a apărut în formă omenească – nu este aceasta de ajuns? Nicidecum. Formele din univers sunt multe si felurite. Demult, Dumnezeu S-a revelat israelitilor sub forma unui stâlp de foc şi a unui nor. Sfântul Duh a apărut la râul Iordanului în chip de porumbel. Era necesar de a se specifica clar în ce fel de trup a apărut în lume Fiul lui Dumnezeu. El a apărut în carnea trupului uman; nu în chip de om, după cum Sfântul Duh a apărut în chip de porumbel – Doamne fereşte! -, ci ca om fizic, real. Ca un om adevărat a apărut şi nu ca un om iluzoriu. Din această cauză trebuit rostite ambele expresii: „si (El) S-a întrupat… Şi S- a făcut om”.”

   Recomand în acest sens spre citire cartea Sfîntului Nicolae Velimirovici – “O tîlcuire a Crezului.Credinţa poporului lui Dumnezeu” – o găseşti format pdf pe internet.

   Doamne ajută, şi foloseşte rîvna cu discernămînt.

  • veaceslav

   Matei de ce nu sarbatorim atunea facerea Domnului? dar nasterea lui? De ce nu suirea Domnului dar inaltarea lui?

 3. Teodor Stela (crestinul orthodox )

  Crezul Orthodox este bun si numai bateti campiile ,pt veaceslav …
  Cu un singur detaliu …
  Ar trebui spus dupa cum se spune in Grecia Orhodoxa
  “Si intr Una Sfanta Sobornica si Apostolica Biserica ” si nu “soborniceasca si apostoleasca Biserica ”
  ….de atatea hotii de identitate ale jidanilor ce au migrat pe nume cu “escu ” oare pina si numirea Bisericii in context a fost data dupa terminologia jidaneasca ?

  Sfant Cuvios Paisie Aghioritul a spus ca profetie
  Biserica Orthodoxa va fi Una Sfanta Sobornica si Apostolica Biserica

  Răspuns
  • Ioan

   Este irelevantă diferenţa la care faceţi referire
   “Apostolească” are acelaşi sens cu “apostolică”, la fel cum “sobornicească” are acelaşi sens cu “sobornică”, neexistând absolut nici o diferenţă de sens a termenilor, ci doar o mică diferenţă de formă. Apostolească şi sobornicească sunt variantele mai vechi pentru termenii “apostolică” respectiv “sobornică”.

   Nu fiţi mai catolică decât papa. Problemele importante şi cu adevărat grave care ar trebui să preocupe pe fiecare creştin ortodox sunt cenzurarea, fasificartea, modificarea şi ciuntirea textelor sfinte cum ar fi “Molitfelnicul”, “Prohodul Domnului”, “Acatistul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava” şamd.

   În Biserică graiul vechi este mult mai de preferat în comparaţie cu graiul nou. Cine nu înţelege să pună mâna pe carte că nu-i aşa greu de înţeles graiul vechi românesc. Textele sfinte nu ar trebui modificate după mofturile fiecăruia.

   Citiţi cuvântarea Arhimandritului Sofronie Saharov despre graiul liturgic: http://vestitorul.blogspot.ro/2009/10/graiul-liturgic-de-arhim-sofronie.html

 4. Teodor Stela (crestinul orthodox )

  …Grecia Orthodoxa …

  Răspuns
  • Teodor Stela (crestinul orthodox)

   Pt IOAN ..
   Orthidoxia este pe un singur Grai nu pe mai multe …
   si nu este vorba de nicio forma literara nai veche cum te exprimi ci de o adaptare precum adaptarea numelor de …escu ca fiind ronanescu
   Sa fim seriosi lucratura este vickeana si cu ramificatii in furtul de identitate a numelui de roman
   Poate raspunzi la intrebarea de ce atunci Sfantul Paisie Aghioritul a profetit “Biserica Orthodoxa va fi Una Sfanta Sobornica si Apostolica Biserica ”
   …de ce contraziceti denumirea data Bisericii lui Hristos de acest Sfant si Clar aratata ca va fi asa si insistati pe formula cu- asca sau ca la nunele preluate de jidani bolsevici la care se adauga escu ex theohari georgescu etc …
   sintagma limbii literare ronane este foarte clara si chiar nu nerge cu ascunderea gunoiului sub pres dupa cum am fost tocati mai bine de 100 ani
   Vorba Dreapta a lui Eminescu este si astazi rasunatoare caci cu dreptate in Adevar se arata
   cine a adus in tara strainii …
   manca le ar inima canii….

  • Teodor Stela (crestinul orthodox)

   Orthodoxia este pe un singur Grai , Graiul Orthodox si nu pe mai multe forme sau …sintagme literare “vechi “sau “noi”
   Biserica este Maica acestui popor roman si nu cel jidan … cui nu i place graiul cel roman ,afara de pe acest pamint
   …limba literara romana sa fie aratata si nu limba prelucrata de jidani pentru batjocorirea Neamului CEL SFANT ROMAN
   Amin.

 5. Mălin

  BIBLIA 1688 – de la București

  A Împărăției III (10:14) : Și era cumpănitura aurului ce au venit lui Solomon într-un an 666 talanzi de aur.
  Paralipomenon II (9:13) : Și era trasul aurului care i s-au adus lui într-un an 666 talanzi de aur.

  BIBLIA 1795 – de la Blaj
  A Împăraților 3 (10:15) : Și era cumpănitura aurului ce vinea lui Solomon într-un an șease sute șeasezeci și șease de talanți de aur.
  Paralipomenon (9:13) : Și era trasul aurului, care i se aducea lui Solomon într-un an, șease sute șeasezeci și șease de talanți de aur.

  BIBLIA 1914 – ediția Sfântului Sinod
  A 3-a a Împăraților (10:15) : Și era cumpănitura aurului ce venea lui Solomon într-un an, șase sute șasezeci și șase de talanți de aur.
  A 2-a Paralipomene (9:13) : Și era greutatea aurului, care i se aducea lui Solomon într-un an, șase sute șasezeci și șase de talanți de aur.

  BIBLIA online + alte biblii recente:

  Cartea a treia a Regilor (10:14): Greutatea aurului care i se aducea pe fiecare an lui Solomon era de şase sute şaizeci de talanţi de aur
  Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor) : Greutatea aurului care i se adusese lui Solomon într-un an era de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur.

  Aceeaşi modificare şi la aşa-zisa „Ediţie jubiliară” din 1988 a Bibliei de la 1688:
  http://hexaimeron.ro/Hexaimeron/Biblia_Ortodoxa_Sinodala_1988.pdf

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.