Soția lui Zelensky a vizitat complexul ecumenic din Abu Dhabi, care include o moschee, o sinagogă și o biserică creștină.

DARUL VATICAN-ISLAMIC PENTRU ANTICRIST. Templul celor trei religii, deschis pentru public la 1 martie 2023

DARUL VATICAN-ISLAMIC PENTRU ANTICRIST. Templul celor trei religii, deschis pentru public la 1 martie 2023O

Templul celor trei religii s-a deschis pentru public la 1 martie 2023. Lucrările sale sunt menite să pună în aplicare Declarațiile de la Abu Dhabi privind coexistența pașnică a umanității, pe care Papa Francisc și Imamul Al Azhar Tayyib le-au semnat în 2019.

Complexul își ia numele de la biblicul Avraam, pe ale cărui învățături se bazează principalele religii ale lumii – creștinismul, islamul și iudaismul. <…> Construcția celor trei lăcașuri de cult a căpătat o semnificație specială în urma normalizării relațiilor și a stabilirii legăturilor diplomatice între Emiratele Arabe Unite și Israel în septembrie 2020„, a precizat serviciul de presă al Biroului președintelui.

La 7 martie 2023, prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a vizitat complexul ecumenic „Casa familiei Abraham” din Abu Dhabi. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Biroului președintelui.

Complexul este unit într-un singur spațiu cu o biserică creștină, o moschee musulmană și o sinagogă evreiască.

Am fost cu adevărat fericită să văd cu ochii mei acest loc inspirat. Oamenii pot avea credințe, limbi, istorii și culturi diferite. Dar valorile fundamentale – viața umană, mila și dreptatea – sunt comune tuturor„, a declarat Zelenska.

Sursa: https://www.president.gov.ua/ru/news/persha-ledi-ukrayini-zustrilasya-z-prezidentom-oae-81493