Ruslan Bortnik îi întreabă pe ucraineni: Dacă vă este frică să dați like pe Facebook, la ce puteți spera?

Dacă ar protesta credincioșii, nu ar exista legi antibisericești

Dacă ar protesta credincioșii, nu ar exista legi antibisericești

Ruslan Bortnik, directorul „Institutului ucrainean de analiză și management politic”, a declarat în eterul programului „Dreptul la credință” de pe canalul de Youtube „Primul Kozațkii” că dacă credincioșii ar protesta activ, nu ar exista acțiuni anti-bisericești din partea autorităților.

Ruslan Bortnik a comentat cuvintele animatorului programului, Ian Taksiura, care a spus că tot mai mulți purtători de cuvânt ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene încep acum să vorbească despre experiența credincioșilor din Muntenegru, unde până la jumătate din populația țării a participat la procesiunile religioase din țară, și ca urmare, proiectul de lege anti-bisericesc a fost abolit.

„Dacă oamenii care doresc să cinstească memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei (al Doilea Război Mondial – Ed.), care doresc să vorbească în limba lor maternă și să meargă la biserici pe care le cred mântuitoare, ar ieși la proteste și meetinguri, aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat (adoptarea legilor anti-bisericești în Ucraina – Ed.)”, a spus Bortnik.

„Mai devreme sau mai târziu vor veni după voi, când se va epuiza lista cu dușmanii publici, vor începe a umbla pe la casele oamenilor. Dacă doriți să duceți o viață normală, adoptați o poziție politică activă. Dacă vă este frică să dați like pe Facebook, la ce puteți spera?”, a adăugat expertul.