copii ramasi singuriDacă 10% dintre cetăţenii moldoveni care au plecat peste hotare ar reveni în ţară, în Republica Moldova s-ar putea schimba situaţia generală. Potenţialul lor, experienţa acumulată în ţări dezvoltate, viziunea lor occidentală sunt foarte importante. Declaraţia a fost făcută de primul premier al Republicii Moldova, Valeriu Muravschi în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul TV 7. Totodată, în opinia lui, o schimbare în ţară ar putea-o aduce o clasă politică nouă care ar ajunge la guvernare, transmite IPN.

Potrivit ex-premierului, dacă o eventuală clasă politică nouă ar ajunge la putere, ea trebuie să înceapă schimbările în ţară prin separarea puterilor în stat şi schimbarea radicală a justiţiei.

În opinia fostului premier, Republica Moldova nu a obţinut rezultatele dorite şi din cauza faptului că pregătirea celor care s-au perindat la guvernare nu a corespuns problemelor existente în ţară. Una din greşelile mari comise de la declararea independenţei Republicii Moldova a fost faptul că nu s-a pus accentul pe educaţia societăţii.

În altă ordine de ide, fostul premier a menţionat că alegerea directă de către populaţie a preşedintelui ţării ar putea face din acesta un pol.

„Preşedintele ales de cetăţeni cel puţin ar putea să exprime, să promoveze opinia societăţii. Ar fi ca un generator al ceea ce doreşte, ce aşteaptă societatea. Aceasta ar coaliza populaţia noastră. În cazul acesta electoratul s-ar concentra în jurul preşedintelui”, a declarat ex-premierul.