Selectați pagina

Cuviosul Seraphim Rose: Iuda a fost primul om modern

Cuviosul Seraphim Rose: Iuda a fost primul om modern

citireAlte idei importante date la iveala de Eugene in aceasta perioada se afla in jurnalul sau filosofic care numara saptezeci si doua de pagini si cuprinde perioada 30 iulie 1960 – 3 aprilie 1962.

Aici el vorbea despre arta autentica ca reflectare a relatiei dintre artist si realitatea ultima; despre secolul al XX-lea ca „veac al superstitiei”; despre Fiara Apocalipsei ca apoteoza a iubirii de sine, in care fiece om se va inchina lui insusi; despre jocurile olimpice ca o alta modalitate de a unifica lumea pe temeiuri exterioare; despre national-socialismul lui Hitler ca produs al revolutiei moderne, mai curand decat ca reactie la ea; despre parabola fiului risipitor ca o paralela instructiva pentru epoca moderna; despre Iuda ca primul „om modern”.

De asemenea, mai scria despre utilizarea sexualitatii ca o „forta impersonala” pentru a-l stapani pe om: „Asa cum omul modern a fost transformat intr-un ”animal politic”, tot astfel a fost si “sexualizat” – adus la o asemenea preocupare pentru sex, incat acesta sa se dovedeasca a fi o forta dezintegratoare pentru el. Si astfel asteptam «liderul» in stare sa canalizeze aceasta noua energie pierduta, exact asa cum a procedat si Hitler”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

7 Comentarii

 1. simona

  ” …despre Fiara Apocalipsei ca apoteoza a iubirii de sine, in care fiece om se va inchina lui insusi ”

  Sau uraciunea pustiirii in locul cel sfant !
  Astazi nimeni nu se mai vede pe el insusi , toti vadem raul ca vine din afara , de aceea antihristul va veni chiar inlauntrul fiecarui om fara sa bagam de seama , pentru ca toti ne-am parasit inimile . Nu mai suntem atenti cine intra si iese inlauntrul inimii noastre , suntem atenti doar in afara , la ce fac ceilalati, la ce zic ceilalati . Cum sa ne ferim de antihristul din afara , pe cand el va veni pe dinlauntru . Oare mai sunt in ziua de azi ochi care vad si urechi care aud ? Poate vom incepe sa intelegem putin cu putin din cele pe care ni le-a aratat Sf. Seraphim Rose. Cel ce a postat , nu are ceva mai mult , eventual putin text ?

  Răspuns
  • marele Păcătos

   Sfinţii au zis:
   în vremurile de pe urmă să aveţi în vedere că, cu mare greu dintre cei drepţi se vor putea mântui, pe când cei păcătoşi nici nu merită să se gândească la mântuire.

 2. simona

  Slavit sa fie Dumnezeu !
  Iubite mare Pacatos, Sfantul Simeon Noul Teolog arata ca toti sfintii care se mantuiesc de la inceputul lumii si pana la sfarsitul ei , sunt scrisi in cartea vietii , numarati ,caci Dumnezeu ii stie din inceput . Cand toti aceia care sunt scrisi vor merge la Domnul, atunci va veni sfarsitul. Deci mai este mult pana atunci , pentru ca Sfantul Simeon arata ca trebuie sa se mai nasca multi dintre aceia care se vor mantui , dar numai Dumnezeu ii stie cati mai sunt , deci cati vor trebui sa se mai nasca , pana se va naste si ultimul om care trebuie sa se mantuiasca. Razboaie si cutremure au fost de cand lumea si molime si erezii si scalvii si prigoniri. Acestea sunt un inceput al durerilor , in sensul duhovnicesc ca omul trebuie sa treaca prin durerile “facerii”, adica ale nasterii, caci trebuie sa ne nastem din nou. Acum suntem trupesti , dar trebuie sa ne nastem de “sus”, adica duhovnicesti . Iar acest lucru este foarte greu , pentru ca avem mare iubire de sine. Iar ca orice nastere, nasterea de sus este dureroasa ,pentru ca numai cu durere mare vom renunta la egoismul nostru, la placerile noastre. Atunci cand vom simti cu adevarat aceste dureri ale nasterii din nou, despre care vorbeste Domnul , sa avem grija sa nu nastem vant. Si daca vom reusi sa ne nastem din nou, fii duhovnicesti , atunci va veni sfarsitul ,cel particular , al omului.Iar sfarsitul general , va fi asa cum am aratat mai sus.Iar cei care nu vor trece prin acele dureri ale nasterii de sus , vor muri , dar nu se vor mantui , pentru ca au ramas tot oameni trupesti , in ziua (simbolica) a sasea a facerii lumii. Hristos a venit in ziua a saptea , iar cei care nu-L au pe Hristos raman in ziua a sasea , simbolic (cam ca evreii care-L asteapta si acum pe Hristos).Toti cei care nu-l au pe Hristos , ateii , apostatii, ereticii, paganii, pacatosii , au pe 666.Iar cei care-l au pe Hristos si se vor mantui ,au pe 888, numarul sfinteniei , al desavarsirii zilei a opta , al Invierii , al fericirii vesnice.Toti acestia sunt scrisi in cartea vietii de la intemeierea lumii, nu pentru ca ar fi predestinati , ci pentru ca Dumnezeu are prestiinta si stie cine se va mantui si cine nu.
  Hristos a inviat!

  Răspuns
 3. marele Păcătos

  Surioară dragă, dacă ar fi aşa că oamenii s-au născut spre pieire, degeaba mai trăieşte omul pe pământ.
  Dumnezeu a zis că, este posibil ca toţi să se mântuiască, numai să se boteze şi să împlinească Poruncile Evangheliei!

  Astăzi avem acel număr 666, care nu s-a mai întâlnit nicăieri în istoria Creştinismului!

  precum cipurile şi pecetluirea, aşa tehnologii nu s-au mai întâlnit.
  mai mult ca atât, în Sfintele Scripturi nu se vorbeşte de prelungirea vieţii pe pământ după pecetluire, ci 3 ani şi 6 luni va stăpâni antihristul pe pământ, şi Domnul îl va omorâ, şi îndată va începe Judecata Universală!

  pecetluirea e punctul terminus!
  azi pe document, şi sub piele, mâine pe frunte.

  Răspuns
 4. simona

  Dumnezeu a facut pe om in a sasea zi de la creatie si a saptea zi s-a odihnit .Noi ne aflam in a saptea zi de mii de ani . Ore cat vor dura cei trei ani si sase luni ?

  Răspuns
 5. marele Păcătos

  Citeşte Sfânta Scriptură şi anume “Cartea lui Enoh”.
  Prima carte din istoria omenirii, şi acolo vei găsi foarte multe taine.
  Respectiv acolo scrie că, Domnul Hristos pe toate le cunoaşte, şi Sfârşitul lumii când va fi, şi ora şi ceasul şi secunda, dar nu le descoperă la oameni, pentru ca să privegheze tot timpul.
  Pe când, 3,5 ani se vor scurge exact în aşa chip ca cetele diavolilor căzuţi din ceruri să fie împlinite cu oamenii de pe pământ, şi anume mucenicii.
  De aceea şi găsim în cartea “Judecata Înfricoşătoare a Domnului”, că mucenicii din vremea lui antihrist vor fi cu slavă foarte mare, şi vor intra a 4-lea după Preasfânta Stăpâna Cerului şi a pământului, Sf.Ioan Botezătorul cu cei 12 Apostoli şi cei 70 de Ucenici ai Lui Hristos.
  Până atunci poate fi la fel ca în ziua de azi, doar că primind semnul dracului – ne pierdem pe vecie sufletul.
  De aceea trebuie să nu primim nici un act cu cod. AMIN!

  Răspuns
 6. simona

  Amin! mare Pacatos.Sa ne ajute Dumnezeu sa nu primim pecetea lui antihrist

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.