-Deci, Părinte Abel, într-una dintre discuțiile cu Pelaghia, povestea și mă întreba: ”Cum ții foamea”… (Piotr Glazunov, finul binecuvântatei cuvioase Pelaghia de la Reazani).
-Asta a fost povestirea mea pentru ea. Țin foamea cu mari eforturi, cu cele mari, nu ca bunica mea care putea să nu mănânce hrană timp de două sau trei zile și era ușor pentru dânsa. Într-una dintre conversații, când a aflat că am o atitudine, cum să zic, nu prea bună în legătură cu asta, atunci mi-a spus că noi, în curte, avem doi copaci de tei, care sunt abundenți în frunze. Apoi mi-a spus: ca să scapi de foame, trebuie să tai aceste crenguțe de tei și să le aduni în mănunchiașe, apoi să le usuci undeva în tavan și în condiții speciale, să le păstrezi. ”Când nu veți primi pensie, nu veți avea de muncă, hrană, atunci veți avea nevoie de acest produs”.

Mi-a spus că Părintele Serafim, Sfântul Serafim de Sarov, se hrănea cu iarba ”Piciorul caprei” (Aegopodium podagraria), iar pe tine te povățuiesc să mănânci această frunză de tei”. Frunza de tei, zicea ea, o spun tuturor creștinilor ortodocși, este inofensivă, ceea ce înseamnă că nu este dăunătoare stomacului și nici întregului organism, ci este foarte utilă. Și atunci când se dezvoltă o situație dificilă, a spus, este necesar să scoateți aceste frunzulițe din mănunchiuri, cinci sau zece bucăți, să turnați apă într-o cratiță și să adăugați zece-cincisprezece frunze, ca pe fidea. În primele etape, oamenilor li se va părea foarte greu și dificil, ceea ce înseamnă că există o forță inamică care coboară din cer și le intră în pântece și Pelaghia spunea că va exista o astfel de sete pentru hrană, pe care nu ți-o poți imagina. Iar voi, voi veți mânca aceste cinci-zece frunze de tei, sub formă de tăiței și vă veți stinge această sete. Pentru aceasta, ea ordona, cât mai des posibil să se citească ”Tatăl nostru”. La aceasta, voi adăuga că ea a spus: ”Trebuie să țineți post în zilele de vineri, înainte de sărbătorile anuale”.

Deci, avem 12-15 sărbători anuale, trebuie să ținem post în aceste zile de vineri și să ne rugăm în aceste zile, preucm și în cele de sărbători anuale. Astfel, tu, Petea, nu vei simți nici un fel de foame. Vei mânca una sau două frunze, te vei simți sătul și vei putea trăi câteva zile.

Apoi, ea a subliniat: ”conform harului omului, când la început omul este foarte speriat, fiind pus într-un regim sever, în acest timp, zicea ea, trebuie să citească cât mai mult ”Tatăl nostru” și ”Născătoare de Dumnezeu…”, astfel încât să nu mai simtă această frică. Deci, dacă, conform Harului, după un astfel de asalt, unii oameni vor trăi timp de trei zile, alții vor trăi o săptămână, alții vor rezista cincisprezece, și cu toate astea, va conduce Maica Domnului și va spune: ”conform Harului și conform…cei însetați, dar care înțeleg bine viața de apoi, a spus ea, vor putea ține și 20, 40 de zile, aflându-se într-un astfel de regim, și se vor simți bine. ”
Ei bine, atunci, cum să zic…sub oblăduirea Maicii Domnului, VOR MURI.

Dar, oricine pune pecetea, ea a spus (cuv.Pelaghia): ”Petea, dacă vei fi de acord să pui PECETEA PE MÂNA DREAPTĂ, atunci, NU VEI PUTEA SĂ-ȚI MAI FACI CRUCE, NICIODATĂ! Aceasta este puterea (demonică) care va cădea pe mâna ta și pe care nu ți-o poți imagina”.

Mai departe, ”dacă îți pui PECETEA PE FRUNTE, a zis ea, ei bine, MINTEA TA VA FI AFECTATĂ sau VA INTRA ÎN COLAPS.” Deci, MINTEA VA FI DEJA DE ALTĂ NATURĂ. Aceasta înseamnă că persoana dată, nu va putea să facă cruce și cu acest lucru, nu se va mai putea face nimic. ”Dacă tu, Petea, ai fi omul care a făcut toate astea, lasă-mă să-ți explic: Închipuie-ți că vei fi aruncat într-un cuptor în care se topește metalul, care se numește furnal. Și în acest cuptor de ardere, te vei afla până la a Doua Venire a lui Iisus Hristos.”

Mai târziu, la mine, studia un băiat, iar eu, fiind curios, am luat cărți de chimie și fizică…metalul se topește în furnale, la 2.800 – 3.500 de grade Celsius. Nu-mi pot imagina acestă scenă oribilă și ceea ce se va întâmpla cu o persoană…ea a spus, până la a Doua Venire…dacă vei fi aruncat, vei trăi până la a Doua Venire a Lui Iisus Hristos!

Fac APEL către toți creștinii ortodocși și multora le spun: să NU facă astfel de prostii! Cum așa, să arunci un om viu într-un furnal, unde e o temperatură atât de mare, și omul nu poate să ardă.

(Consecințele acceptării pecetluirii arată o prefigurare a muncilor definitive din Iad când, chiar dacă arzi sau te mănâncă viermii cei ne-adormiți ori alți monștrii… nu mai mori, și nu te transformi în cenușă definitiv, luată apoi de vânt sau dispărând…ci, reiei forma avută anterior (ca la 30 de ani), simțind cu sufletul și trupul înviat – transfigurate prin tăria dată de robustețea întru nemurire – adică pentru veșnicie, înveșnicindu-ți-se PEDEAPSA de a arde cu foc nestins, în vecii, vecilor, fără de speranță).

Deci, creștini ortodocși…imaginați-vă ce reprezintă Antihristul și ce putere are asupra omului! Se spune că nu arde în foc…nu va mai fi apă, timp de trei ani și jumătate și această persoană va trăi fără apă. Vor fi MUȘCĂTURI ÎNGROZITOARE DE FIARE pentru că, FORȚA INAMICĂ (diavolii) VOR COBORÎ DIN CEI ȘI SE VA TRANSFORMA ÎN DIFERITE ANIMALE – ȘOPÂRLE, SCOPIONI, șamd…și toată forța inamică va lovi oamenii, va mușca, va înțepa, dar oamenii NU vor muri! I s-a spus că, dacă o persoană, din cauza neglijenței sau în mod deliberat se aruncă sub un tren, atunci trenul, ar rupe această persoană, cum să zic…în bucăți: într-o parte mâinile, în alta – picioarele, în a treia – capul și restul. Apoi, Pelaghia a spus: ”Petea, imaginează-ți această scenă: într-o clipă, ambele mâini vor fi la loc și capul va fi la locul lui, și picioarele, și omul va fin din nou, așa cum era”. (da, pentru că se spune că în vremea Antihristului, moartea nu va mai omorî…). Iată la ce fel de patimi va fi supus poporul, dacă oamenii nu vor înțelege cuvintele mele. (Se probează ceea ce s-a spus în Apocalipsă, Capitolul 7: După aceasta am văzut patru îngeri, stând la cele patru unghiuri ale pământului, ţinând cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici peste mare, nici peste vreun copac.
Şi am văzut un alt înger care se ridica de la Răsăritul Soarelui şi avea pecetea Viului Dumnezeu. Îngerul a strigat cu glas puternic către cei patru îngeri, cărora li s-a dat să vatăme pământul şi marea, Zicând: Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până ce nu vom pecetlui, pe frunţile lor, pe robii Dumnezeului nostru. (Deci, abia după ce se vor pecetlui robii Lui Dumnezeu pe frunte cu semnul crucii, vor fi îngăduite distrugeri făcute de îngerii Lui Dumnezeu pe mare, pe uscat, putere de asuprire prin îngăduință având și dracii, asupra celor care vor primi pecetea lui Antihrist….).

– Am o întrebare. Ați spus, ”conform Harului”, acestea sunt cuvintele lui Pelaghia?
– Da. Deci, acum, vă rog, creștini ortodocși! Rugați-vă cât mai mult, să zicem, Maicii Domnului, Mântuitorului…Maicii Domnului trebuie să-i citim rugăciunea ”Născătoare de Dumnezeu…”, Mântuitorului, trebuie să-i citim ”Tatăl Nostru”, ca să fim mântuiți de la toate aceste lucruri înfricoșătoare. Și de asemenea, ea a spus…vă zic imediat ce a spus…”trebuie să aveți Acatistul Bunei Vestiri și să vă rugați, să vă rugați, ca ea (Maica Domnului) să salveze omul, de la toate nenorocirile”. Mai mult, vă propun să luați, acum, de la noi, din Reazani – 84 de sfinți din Lavra Pecerska…este vorba despre păcatele grave, precum și Acatistul Tuturor Sfinților, care trebuie citit neapărat. Veniamin, Arhiepiscopul Veniamin, i-a scris Acatistul Binecuvântatei Pelaghia de la Reazani, Zakharov. Este strict necesar să aveți Acatistul Sf.Mari Mucenițe Varvara și Sfintele Taine ale Lui Hristos, pentru Împărtășanie. Ea ordona ca, apa sfințită de la Bobotează să fie păstrată cu grijă. De asemenea, să pregătiți prescură. Iar dacă are posibilitatea cineva, atunci trebuie să pregătească anafură. Să zicem, o săptămână să țineți post, dar nu aveți nimic de făcut, apoi femeile o întrebau: ”Pelaghia, cum să ne comportăm? ” Uite-așa…ea a spus: ”Veți avea mult timp și, să zicem, Acatistul Sf.Taine ale Lui Hristos pentru împărtășanie și altele, și le veți citi, nu o dată, ci de 15 ori! Iată cât de mult aveți…acum, îmi spuneți că nu aveți timp, iar atunci…va fi timp, ce altceva veți mai avea de făcut?

VA TREBUI DOAR SĂ CITȚI ORICE ACATIST. Dar este strict necesar să aveți Acatistul Sfintei Mari Mucenițe Varvara, apoi din nou să țineți post, înainte de a ține post să faceți trei metani mai, să gustați puțin din anafură sau prescură, să beți apă sfântă, ca și cum v-ați împărtăși…

Dar a poruncit, să NU mergem la Biserică. Bisericile…catedralele vor fi… Nu am întrebat direct cum se vor numi, dar le numesc catedrale, poate că este un păcat. Acestea, vor fi de alt stil, acolo NU se vor citi ”Crezul”, ”Tatăl Nostru”…vor veni la tine cu taxiul, te vor lua de mâini și îți vor spune să ieși, să ieși, să urci în mașini și să te duci la ”biserică”, la care tu…

-Deci, te vor traga cu forța?

-Cu forța! Dacă se va opune cineva în mod persistent, eu, creștini ortodocși… vă spun sincer, Pelaghia zicea: ”Îți vor rupe mâinile, Petea, și-ți vor bate bine coastele”, spunea! Numai astfel vor intimida oamenii ca să meargă la ”biserică”. Deci, NU te duci la Biserică și oamenii NU te urmează. Uite-așa…chiar și Pelaghia (Polea, cum o alintau ei…), spunea că s-ar putea ajunge, cum se zice, la cazuri de deces. (deci, te vor omorî pentru că nu calci în ”bisericile” lor).
Acordați atenție principală acestor frunze de tei. Vă puteți gândi singuri, fără acestea, suntem pierduți.

-Bine.
-Că va fi într-atât de…cum îmi spunea? ”Petea, cum vor intra dracii în pântece, va exista o asemenea sete de hrană, pe care nu ți-o poți imagina!”
-Adică, la cei care vor primi pecetea, da?

-Nu, la cei care NU vor primi pecetea. Dacă e pecetea, e totul pierdut, gata! Cei care nu acceptă pecetea trebuie să respecte 12-15 sărbători anuale, apoi…să respecte sărbătorile anuale, ca să NU mănânce mult timp și să citească ”Tatăl Nostru” și ”Născătoare de Dumnezeu…”, de la această sete/foame. Apoi, aceste frunze, să zicem, le veți consuma, a spus ea, poate că e puțin, dar totul va fi bine. TREI ZILE VEI TRĂI ȘI VEI MURI.

-Dar cei care au acceptat pecetea, vor simți o poftă nepotolită probabil?
-Cu cei care acceptă pecetea, a spus, nu vă puteți imagina ce se va întâmpla cu acești oameni. Și spunea că hrana pentru ei, va ajunge numai pentru o perioadă de șase-opt luni, maximum! După aceasta, vor arăta atât de teribil, cum n-ați văzut vreodată în viață! Nu vă puteți imagina!

-Și VA ARDE cu FOC acest loc unde va fi pusă PECETEA, așa am auzit, spune o femeie.
-Eu nu am auzit, zice preotul-monah care îl ascultă pe Petea.
-VA ARDE FOC UNDE O VOR PUNE: PE MÂNĂ ȘI PE FRUNTE!

Deci, să notăm, creștini ortodocși, una dintre întrebările îngrozitoare pe care ne-a sugerat-o sora este despre faptul că, ACOLO UNDE SE VA PUNE PECETEA ANTIHRISTULUI, de exemplu, PE MÂINI ȘI PE FRUNTE, ACOLO SE VA FORMA FOC ȘI VA ARDE SUFLETUL ȘI MÂNA ÎNTR-ATÂT, ÎNCÂT NU NE PUTEM IMAGINA. De aceea, ortodocși, vă rog ca, în toate zilele de chin crud, iar Pelaghia spunea că și eu, și voi vom trece prin aceste patimi teribile…doar să NU puneți pecetea, nici pe mână, nici pe frunte! -Ei bine, Piotr, să recapitulăm. (de data asta, se află înăuntru, nu afară). Spune-mi, te rog, ce ți-a povestit Pelaghia despre ultimele vremuri?

Ce este cel mai important în aceste vremuri… cum să te salvezi?
Cum să scapi?

-Deci, despre ultimele vremuri…Pelaghia spunea că vor veni vremuri foarte grele.
Și, mai ales, ea acorda atenție deosebită faptului ca NIMENI să NU pună pecetea pe mână și pe frunte. Aceasta era problema principală: ”Dacă tu, Petea, îți pui pecetea pe mână, nu vei mai putea să-ți faci cruce vreodată!” ”Dacă ți-o pui pe frunte, NU vei mai fi om, ci mai degrabă un animal obedient, NEBUN! Deci, NU VEI FI CONTROLAT DE MINTEA TA. NU VEI AVEA MINTE, DELOC! ”
Mai departe…pentru a trece de acest lucru, ea povestea multe! Pentru a evita aceste evenimente teribile care urmează, bine-nțeles, în primul rând, trebuie să fiți pregătiți. Și pentru aceasta, e nevoie să aveți cunoștințe.

Ea atrăgea atenția în mod deosebit, asupra faptului că atunci când, de exemplu…nu vi se va da de mâncare, nu veți avea pensii și de muncă, îmi spunea mie și altor femei de pe-aici, să fim atenți, să ne întoarcem spre ce?

Spre frunzele de tei, adică la tei. Ea spunea că Părintele Serafim se hrănea cu iarba ”piciorul caprei” (Aegopodium podagraria), iar ultimii creștini urmează să se hrănească cu frunză de tei. Pentru aceasta, să zicem că acum totul e bine, dar când veți observa că sunt condiții dificile și o situație dificilă, atunci trebuie să fiți pregătiți. Anul viitor vom vedea, în primăvară, de îndată ce frunzele se desfac: frunzele tinere trebuie tăiate și legate în mănunchiuri, apoi uscate. În continuare, acestea trebuie păstrate în condiții corespunzătoare.

Când se va întâmpla să ajungeți în condiții extrem de dificiel, oale încă vor mai fi și apă vom avea, NU vom mai avea pâine și alte produse, atunci, Pelaghia spunea să rupem frunze de tei din aceste mănunchiașe și să le aruncăm în oala cu apă clocotită. Ea spunea că aceasta este acțiiunea pentru care trebuie să fim pregătiți fiecare, cum poate, care e mai deștept și care nu, care va muri și care va rămâne în viață….cu toții trebuie să citiți cât mai des ”Născătoare de Dumnezeu”, ”Tatăl Nostru”, Acatiste și tot ce e sacru. Iată, această frunză de tei, te va ajuta în toate.

Unii oameni care sunt mai slabi în credință vor trăi, de exemplu, trei zile, o săptămână, zece zile, poate și mai mult. Iar cei care sunt mai puternici și mai însetați pentru Viața de Apoi cunosc bine bucuria cerească, locașurile cerești, descrise bine în unele cărți, acești oameni pot trăi mai mul, de exemplu 25-35 de zile, acestea vor fi la discreția lor.

Despre acest lucru va ști bine însăși Maica Domnului. Dar cei care sunt slabi…ea le spunea și rudelor sale, ca, până atunci când se vor dezvolta condiții grave în Moscova și în alte orașe, să cumpere o casă de la o rudă care a murit, din păcate, și să se mute cu traiul de la Moscova, la Zaharovo.

Când vă veți muta la Zaharovo, veți simți toate astea, veți experimenta totul pe propria piele. Ea le spunea: ”DACĂ ACUM AȚI AJUNGE FOARTE RAR LA MORMÂNTUL MEU, ATUNCI (în vremea de prigoană), ATUNCI VEȚI VENI ȘI DE DOUĂ, ȘI DE TREI ORI ȘI DE CINCI ORI LA MORMÂNTUL MEU ȘI MĂ VEȚI RUGA SĂ MURIȚI.

Atunci, știind despre venirea voastră și despre ruga voastră mă voi întoarce spre Fecioara Maria și mă voi ruga la ea, pentru ca rudele cutare și cutare, să poată să moară. Ei bine, atunci totul va fi la discreția Maicii Domnului, cum se spune, dar EU MĂ VOI RUGA CA SĂ MURIȚI” Iată cuvintele ei. Prin urmare, ACUM vă implor, creștini ortodocși…în viitor va exista viață bună, dar trebuie să ne pregătim pentru această viață. Eu, ca finul ei, îmi amintesc bine cuvintele ei și niciodată nu-mi ies din cap aceste cuvinte teribile. De aceea, creștini ortodocși, așa cum m-a îndrumat și pe mine alții, vă îndrum și eu să țineți minte BINE această chestiune și să o îndepliniți bine.

Dacă vreunul dintre voi își permite și are bani, atunci, eu vă sfătuiesc pe cei din Moscova, Sankt-Petersburg și alte orașe, SĂ VĂ CUMPĂRAȚI O CASĂ UNDEVA ÎN MEDIUL RURAL, ÎN CARE SĂ VĂ SALVAȚI SUFLETUL.

-Piotr, am să vă întrerup: ziceți că Polenka (Pelaghia) binecuvânta plecarea din orașe, corect?

-PORUNCEA! Iar lor le-a interzis să vândă casa. Proprietara la care a trăit Polea (Pelaghia) avea o familie mare și Polea (Pelaghia) le-a spus lui Piotr Mihalîci și Anastasiei Vasilievna să instruiască pe copii să nu-și vândă casa. ”DACĂ VINDEȚI CASA, i-a spus ea direct Anastasiei Vasilievna, COPIII VOȘTRI NU SE VOR MÂNTUI!” CREDEȚI, ÎNTR-ATÂT VOR FI DIFICILE CONDIȚIILE PENTRU MÂNTUIREA SUFLETULUI.

Vărul lui Piotr Mihalîci a murit, prin urmare, rudele îndepărtate ale Polinei (Pelaghiei) și-au cumpărat casa lui. E cu patru case mai departe.
Ei păstrează această casă pentru mutare, pentru toate ele ce urmează.
De aceea, trebuie să abordăm acest lucru foarte strict, vă rog pe toți, și EA VĂ RUGA SĂ PETRECEȚI TOT TIMPUL LIBER MAI MULT ÎN RUGĂCIUNI, SĂ O RUGAȚI PE MAICA DOMNULUI, PE SFINȚII LUI DUMNEZEU, SĂ NE SALVEZE ÎN VREMURILE GRELE. Arhiepiscopul Veniaminov a editat Acatistul cuvioasei Sfintei Pelaghia, care îmi place foarte mult. În el este totul descris clar și detaliat.

Nu voi citi acum acest acatist, dar vă spun sincer, cuvioasa, Sfânta Pelaghia acorda o atenție deosebită duhovnicilor, ea iubea foarte mult pe duhovnici.
Mulți oameni s-au îndreptat spre ea, de exemplu, Mitropolitul Varnava, Arhiepiscopul nostru Gleb, Părintele Arhimandrit Ioan Krestiankin din Breansk Orlovskii, care au fost de foarte multe ori în această casă. Și Polea (Pelaghia) le acorda foarte multă atenție. Cândva, când Mitropolitul Varnava era băiat mic, pe-atunci îl chema Volodea, mama lui, mătușa Dunea, nu era respectată și era ofensată. Ea avea un soț care era un preot foarte bun, dar a fost arestat și a murit în închisoare. Atunci, Volodea avea doi ani și jumătate și Polea (Pelaghia), cu mulți ani înainte, față de toți, i-a spus: ”Volodea, apropie-te! Eu te binecuvântez și tu vei deveni arhiereu”.

Aceasta a prezis Polea (Pelaghia) cu mulți ani înainte și el a ajuns la rangul de mitropolit. Nu știu, nu pot spune cu siguranță, dacă mai slujește acum sau nu. În Chebosksari? Deci, încă slujește…ce altceva să mai spun?

În această căsuță, au fost multe minuni, au avut loc multe predicții diferite, mulți au primit îndrumări bune ca să trăiască cu Dumnezeu, să-L iubească pe Dumnezeu, să-L onoreze pe Dumnezeu și așa, pentru toată lumea….cum să zic, veți fi mulțumiți de tot, pentru că acela care este cu Dumnezeu este mulțumit…Ce să mai spun?

-Piotr, spuneți-mi despre duhovnici. Ce spunea ea, câte persoane vor fi salvate? Care sunt cuvintele ei?

-Vă zic acum. În timpul conversației, am ridicat această întrebare. Eram foarte îngrijorat, îmi făceam griji pentru duhovnici.

Iar Domnul m-a binecuvântat pentru o astfel de discuție cu ea. I-am pus întrebarea: ”POLEA (Pelaghia), CUM S-A PUTUT CA PREOȚIA, DUHOVNICII ȘI CEI BOGAȚI SĂ-L RĂSTIGNEASCĂ PE DOMNUL?” POLEA (PELAGHIA): ”PREOȚII BOGAȚI L-AU RĂSTIGNIT PE ÎMPĂRAT. PREOȚII BOGAȚI ȘI BOGĂTAȘII VOR CONDUCE POPORUL SPRE ANTIHRIST”.

Creștini ortodocși, eu am iubit mult clerul, am onorat cleru și nu-mi puteam imagina așa ceva. Eram într-atât de…cum să spun în limba mea simplă…atât de uluit! Nu-mi puteam imagina această scenă.

Cum putea să se întâmple așa-ceva? Apoi, peste un an, poate un an și jumătate, am uitat acest subiect, apoi mi-am amintit: ”Polea (Pelaghia), spune-mi, câți duhovnici s-au salvat de la răstignire până la Prințul Vladimir?”

Ea mi-a spus că foarte puțini clerici au fost mântuiți. Nu am mai întrebat de ce puțini. Îmi era frică de ea, mă intimidam și nu am mai pus niciodată vreo întrebare în plus. MAI TÂRZIU, EA MI-A SPUS CĂ DINTR-O SUTĂ DE OAMENI, S-AU SALVAT DOAR ZECE PERSOANE. Am fost atât de uimit și îmi părea atât de rău pentru ei! La acel moment, cunoșteam deja bine Viața de Apoi. Știam bine despre cele 20 de vămi ale văzduhului. O întreb: ”Polea (Pelaghia), dar CÂȚI CLERICI AU FOST SALVAȚI de la Prințul Vladimir și până la răsturnarea regelui?” La fel, a spus ea, DINTR-O SUTĂ, ZECE PERSOANE. Ei bine, când a spus aceste cuvinte, eram atât de speriat, eram, pur și simplu, într-o stare de șoc.
Și am întrebat-o: ”De ce au devenit acești oameni preoți? La ce bun le-a trebuit să procedeze așa? ”

Și când, după 10-15 minute, ea mi-a spus că, ÎN FAȚA ANTIHRISTULUI ȘI A CLERULUI, SUNT APROAPE TOȚI, APROAPE TOȚI, APROAPE TOȚI!!!

EA A SPUS ACEST LUCRU, DE TREI ORI. Creștini ortodocși, eram nici viu, nici mort!

ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ DINTR-O MARE MULȚIME DE CLERICI, FOARTE PUȚINI SE VOR SALVA. Mai târziu, am aflat câte Biserici erau pe timpul regelui. Ei bine, deci, din 170.000 de duhovnici, după Revoluție au fost nimiciți să zicem, 150-160.000 timp de doi ani.

Despre aceasta, mi-a povestit un scriitor de-al nostru din Reazan, dar și Polea (Pelaghia) îmi povestea, creștini ortodocși, că îi iubea foarte mult pe preoți și, iarăși, PE CEI BUNI. Ea îi iubea.

N-am să-i enumăr pe cei despre care vorbea, dar iubea orice persoană, atât apropiată, cât și străină, dacă aceasta înțelegea credința ortodoxă și aspira la Dumnezeu, la Maica Domnului, la Sfinții Lui Dumnezeu.
Nu vă puteți imagina, creștini ortodocși, ce dragoste mare avea!
Multe spunea, dar să vă povestesc ceva.

Odată, ne-am ridicat de la masă și, cum s-a întâmplat nu știu, dar cred că la porunca Lui Dumnezeu…deci, ne-am ridicat de la masă și am început să ne rugăm, și ea a greșit, a făcut greșit semnul Crucii…adică, a făcut semnul pe frunte, pe pântece, pe umărul drept a făcut corect, iar pe umărul stâng a pus semnul la subraț.
Și voi, creștini ortodocși, nu vă puteți imagina ce s-a întâmplat cu ea.
S-a schimbat imediat la față.

Mi s-a părut că a avut un atac, că Polea (Pelaghia) va muri chiar acum.
Și, în această stare, s-a aflat vreo 10-15 minute.

Apoi, mi-am dat seama că a făcut greșit semnul Crucii și am crezut că Harul ei, a părăsit-o.
După aceasta, de îndată ce și-a revenit în fire, creștini ortodocși, nu vă închipuiți cum bătea ea cu pumnișorul ei cel mic în piept și cum își cerea iertare de la Dumnezeu pentru că a făcut greșit Semnul Crucii.

Adică, nu a pus mâna la umăr, ci la subraț. (câți mireni, clerici și arhierei nu am văzut că fac Semnul Crucii, exact așa, și nici nu le pasă…). Prin urmare, fac APEL la toți creștinii ortodocși. Prelatul Tihon Zadonski, Prelatul Ioan Gură de Aur, care descriu foarte bine cum ar trebui să respectăm cu strictețe Semnul Crucii. Deci, să vă explic…Arhiereul Ioan m-a învățat pe mine când aveam vreo opt ani, el spunea: ”Unește trei degete ca să fi egale, cu capul ridicat, Petea, trebuie să atingi fruntea, pântecele, umăru drept și umărul stâng, astfel încât Crucea să fie perpendiculară”.
Deci, mai departe…coborâm brațele și corpul…cel mai important lucru este ca atunci când aplecăm capul, corpul trebuie să fie paralel cu podeaua.

Aceasta este o adevărată închinăciune.

Între femeile care veneau la ea, erau de tot felul.

Nimeni nu învăța pe nimeni și nici nu era sete și aspirație pentru învățătură, de aceea, multe femei făceau greșit semnul Crucii și ea le mustra pentru aceasta, în timpul conversațiilor.

Creștini ortodocși, într-una dintre conversații, ea a acordat o atenție deosebită rugăciunilor în genunchi.

Cineva dintre cei prezenți, se ruga incorect în genunchi și ea le-a arătat oamenilor cum să se roage în genunchi…

Sau poate luați aceasta de pe caseta de-acolo?

-Nu, nu, spuneți, spuneți!

-Deci…facem prima acțiune: cu piciorul drept sau cu ambele odată, așezăm genunchii pe podea.

Apoi, aruncăm mâinile…dar înainte de aceasta, trebuie să facem semnul Crucii…deci, facem Cruce, aruncăm mâinile înainte și pe mâini punem capul.
Mâinile trebuie să fie împreună și capul pus pe mâini.
Pentru ce îi certa?

Pentru faptul că mâinile erau separate, iar persoana făcea o metanie mare și atingea capul de podea. Pentru aceasta, ea îi certa foarte mult, deoarece acesta este un păcat grav.

Capul NU poate atinge podeaua.

Doar pe mâini îl poți pune.

Ai atins capul de mâini și imediat poți să te ridici sau să te rogi mai departe, periodic, făcând metanii.

Deci, în prezent este groaznic ceea ce se întâmplă peste tot în Rusia.
Ea le povestea femeilor și tuturor celor prezenți că, de Sfânta Treime, de Rusalii, precum și de sărbători anuale, în timpul rugăciunilor, ce fac oamenii?
Deosebit de bine aceasta se arată în timpul Rugăciunii celor tineri.
Când încep să se citească rugăciunile, creștinii ortodocși îngenunchează, își pun mâinile separate pe podea, capul pe podea, fundul sus, cum s-ar spune, și, de la începutul rugăciunii până la sfârșitul acesteia, stau în așa poziție.
Arhiepiscopul Pavel ne-a citit aici slujba, și ei în așa poziție au stat, de la început până la sfârșit.

POLEA (PELAGHIA) SPUNEA CĂ ACEST MOD DE RUGĂCIUNE E LUAT DIN CĂRȚILE DE KABALA.

Aceasta este un mod de ”rugăciune” ne-orotodox.

Deci, ce spunea ea?

CĂ ACEST MOD DE RUGĂCIUNE ESTE GROAZNIC, ÎNFRICOȘĂTOR.
-Deci, astfel de metanii sunt interzise?

-Da. Nu putem face astfel de metanii.

ASTFEL DE METANII, spunea ea, PREVESTESC VENIREA RAPIDĂ A ANTIHRISTULUI.
Uite-așa se întâmplă în întreaga Rusie, de Sfânta Treime.

În acest an, peste tot în Rusia, s-au rugat în Biserici, în așa fel.

-Și ea, ce mai spunea?

-Spunea că acești oameni NU trebuie să fie îngropați și nu trebuie să ne rugăm pentru ei.

Vă puteți imagina acest lucru teribil?

Ea spunea scurt și clar: ”Fetelor, înțelegeți, vedeți cum mă rog?
Așa să vă rugați și voi”.

Și, crede-mă, ea a spus direct că va fi un număr mare de cărți importate din Franța, din Polonia.

Iar acu, vor exista și în Sankt Petersburg…și CONFORM ACESTE DOCTRINE, PESTE 40-50 DE ANI, ATÂT POPORUL RUS CÂT ȘI CLERUL, NU VOR ȘTI CUM SĂ FACĂ CORECT SEMNUL CRUCII. (eu am văzut asta DEMULT și la mireni, care-s catastrofali, dar și la clerici ori arhierei…parcă le obosește mână și se opresc la subțioară, ori mai jos și mai spre centrul corpului).

Oamenii prezenți erau într-o stare de șoc..chiar și eu însumi i-am spus direct: ”Polea (Pelaghia), ce tot spui, cum e posibil?”

Doar Părintele Ioan mi-a arătat să unesc trei degete, să le ating, uite-așa…de frunte, să mă uit la icoană, să ating ușurel, ca și cum ar fi o minge, uite-așa pe frunte, pe pântece, pe umărul drept, pe umărul stâng.

CRUCEA REPREZINTĂ DOUĂ LINII PERPENDICULARE ȘI SE SPUNE CĂ DE ACEASTĂ CRUCE LE ESTE FOARTE FRICĂ DEMONILOR. CĂ DIAVOLUL SE ȚINE DEPARTE DE OMUL CARE FACE CRUCEA CORECT. Aceasta este Crucea adevărată, corectă din punct de vedere ortodox.
ȘI VĂ SPUN DIRECT: POLEA (PELAGHIA) SPUNEA CĂ NECAZUL CEL MAI MARE ESTE CLERUL. EL A PERVERTIT TOTUL ÎN ÎNVĂȚĂTURILE APOSTOLILOR. Eu nu pot să vă spun, dar atunci când veți fi admiși acolo…
Eu i-am spus: ”Polea (Pelaghia), am auzit că există Solovki cu 33.000 și alte locuri, unde au fost torturați brutal preoții.

Că se făceau găuri în tavan și foloseau locul ascensoarelor și cu ajutorul unei plase îi coborau pe preoți în acest buncăr, unde erau foarte mulți șobolani care îi mâncau de vii pe preoți”. La care ea, mi-a răspuns: ”Părinte Abel, a spus că ei merită torturi crude și chinuri infernale.

Să se învinovățească pe ei înșiși, deoarece EI NU AU LUCRAT DELOC PENTRU DUMNEZEU, ȘI NU AU ONORAT-O PE MAICA DOMNULUI.

A mai fost o conversație pe această temă…despre gardieni. Am avut un gardian în pază care mi-a povestit ce făceau ei cu CĂLUGĂRIȚELE. Și eu am întrebat-o pe Polea (Pelaghia), cum să le pomenesc? Ca pe Sfinte, căci au suferit pentru Dumnezeu? Și ea mi-a spus ”ELE NU L-AU ONORAT PE DUMNEZEU, PRECUM MIRESELE, ȘI NU AU ONORAT-O PE MAICA DOMNULUI, CA PE O SOACRĂ. ELE TRĂIAU ÎN NEGLIJENȚĂ ÎN MĂNĂSTIRI ȘI SE PURTAU RECE, ȘI PENTRU ACEASTA AU SUFERIT PEDEAPSA. Așa cum le-a fost spus, ele merită aceste torturi crude și chinuri infernale.”

Așa vă spun, Părinte Abel, am fost uimit de aceste cuvinte. Nu mi-am putut imagina așa ceva. Să mergem poate la mormânt și să vorbim și acolo?
-Nu, să continuăm.

-Bine, deci..ACUM știți cum spunea? La mine, acolo, într-un loc veți putea citi despre metanii, este totul scris acolo.

-Cel mai important lucru este SĂ VORBIM DESPRE ULTIMELE TIMPURI, DESPRE PECETEA LUI ANTIHRIST. ACEASTA ESTE CEL MAI IMPORTANT.

-Cel mai important… ceea ce ne poruncea era despre tei… să strângem tei….
-Acest lucru este clar. Iar acum, părinte, adică…

-Piotr…
-Piotr, încă o dată, vă rog să desfășurați această idee că TOȚI CLERICII VOR DEVIA, PRACTIC, IAR ENORIAȘII VOR URMA CLERUL. Explicați din nou acest gând…

-Deci, haideți să vedem. UN LUCRU IMPORTANT care a fost spus de Polea (Pelaghia) inclusiv mie, creștini ortodocși…. când am auzit la radio că fiecare creștin trebuie să aibă un părinte duhovnicesc, mi-am amintit imediat de Polea (Pelaghia).
Ea mi-a spus mie și multor femei de pe-aici, că fiecare are cap pe umeri.
Prin urmare, mă adresez tuturor creștinilor ortodocși și vă spun, vă îndrum și vă ordon, așa cum mi-a spus și ea mie… ȚINEȚI-VĂ CÂT MAI DEPARTE DE CLER! Asta a spus ea: la zece verste.

Dar, creștini ortodocși, înțelegeți corect, eu vă avertizez: iar voi trebuie să înțelegeți că, DE ACEL PREOT CARE FACE GREȘIT CRUCEA ÎN BISERICĂ, ea a spus, fără îndoială, SĂ NU VĂ APROPIAȚI NICI PENTRU BINECUVÂNTARE, CĂ PE SEMNU CRUCII ESTE PĂCATUL CELEI DE-A 19 VĂMI, LA CARE ESTE ÎNFRICOȘĂTOR SĂ TE GÂNDEȘTI ȘI SĂ ȚI-O IMAGINEZI. Cum cred ei, cum sunt ei…

Ea îi certa foarte mult că l-au trădat pe Împărat, l-au trădat pe Împărat, l-au trădat pe Împărat – l-au trădat pe Dumnezeu, au trădat credința ortodoxă, au trădat poporul ortodox.

Prin urmare, ce se va întâmpla mai departe?

Iar MAI DEPARTE, ÎN CURÂND, VA APĂREA O ALTĂ CREDINȚĂ…FIE CREȘTINI ADVENTIȘTI DE ZIUA A ȘAPTEA, FIE O ALTĂ CREDINȚĂ SAU TOATE CREDINȚELE SE VOR UNI ÎNTR-UNA SINGURĂ, ȘI TOATE ACESTE CREDINȚE VOR FI SATANICE.

Ea a repetat de 3 ori; credințe satanice, satanice, satanice. Prin urmare, creștini ortodocși, trebuie să aveți în vedere, cu toată seriozitatea și cu toată grija, CĂ VOR EXISTA FOARTE MULȚI PREOȚI ÎN CLER CARE, DE ÎNDATĂ CE VA FI DECLARATĂ O ALTĂ CREDINȚĂ, IMEDIAT…MAI MULT DE JUMĂTATE DINTRE EI, VOR TRECE ÎNTR-ACEA CREDINȚĂ. ȘI VOR CONDUCE OAMENII DUPĂ SINE.

Deci, NU cei fără experiență, analfabeți, ci ACEIA CARE APARȚIN CLERULUI, SE VOR DETAȘA DE CREDINȚA ORTODOXĂ ȘI VOR AVEA O ATITUDINE NEGATIVĂ FAȚĂ DE CEI FIDELI CREDINȚEI.

Eu nu înțeleg ce fel de credință diferită poate fi, ca majoritatea să-L nege pe Iisus Hristos, să renunțe la Maica Domnului, la Sfinții Lui Dumnezeu și să accepte O ALTĂ CREDINȚĂ CARE NU VA FI VOLUNTARĂ, VA FI IMPUSĂ CU FORȚA.
-Dar ea spunea că toate aste lucruri se vor face într-un mod viclean?

Că nu se spune adevărul, uite așa și așa, poți alege asta sau asta?

-Ea a spus așa: ”TOTUL SE VA DESFĂȘURA ÎNTR-UN MOD INTELIGENT, ASCUNS!”
-Deci, în mod șiret, viclean?

-ȘIRET ȘI VICLEAN. Credeți sau nu, în același mod se construiau colhozurile…
-Dar ea binecuvânta intrarea în colhozuri?

-Vă spun sincer, mama mea a avut mulți copii. Mama mea a venit la Polea (Pelaghia) și a întrebat-o: ”Polea (Pelaghia), ce să fac? Ne adună în colhozuri”.

Polea (Pelaghia) s-a rugat și i-a răspuns: ”Dunea, părintele Serafim te sfătuiește să intri în colhoz. Nu va exista o altă modalitate de salvare, nu există salvare.” Dar ce e mai rău, ne așteaptă înainte. Apoi a fost recensământul.

Polea (Pelaghia) i-a spus mamei: ”Nu spune prostii. Intră în colhoz, dublează, triplează rugăciunea pentru păcat. E păcat să mergi la colhoz, păcat…păcat. Dublează, triplează rugăciunea”.

Mama mea a avut o familie mare, dar oricât de obosită ar fi fost Părinte Abel, nu am văzut-o vreodată să se ducă la culcare, fără a se ruga.

Ea știa că e păcat, știa toate acestea și aborda foarte strict totul. În anul 1939, în timpu recensământului, mama a întrebat-o pe Polea (Pelaghia) ce să facă: ”Scrie așa cu este, ”CĂ EȘTI CREDINCIOASĂ, CĂ EȘTI CREȘTINĂ”.

Noi aveam tauri și, totuși, mama nu a cedat. Prin urmare, fac APEL la toți creștinii ortodocși, fiți ca mama mea, care stătea ferm pe poziții și Dumnezeu a ajutat-o în toate, se găseau oameni buni pentru ea.

Vă spun sincer, a fost un caz când unul dintre șefii poliției a pierdut o servietă cu bani. Mama a găsit această servietă cu bani și i-a înapoiat-o.
Și, ce credeți, acest șef de poliție a salvat-o pe mama de toate pericolele.
PE-ATUNCI, PENTRU CREDINȚĂ, SĂ ȘTII CĂ SE PEDEPSEA GRAV, NU ȘTIAI? NU TE LĂSAU SĂ ARI GRĂDINA ȘI MULTE ALTELE…
Acum, deoarece mama a semnat că este credincioasă, la toate aceste verificări, șeful poliției o ajuta, o salva.

Credeți, aceasta a fost voința Lui Dumnezeu. Ce altceva să-ți mai spun?
FIȚI FERMI ÎN CREDINȚA VOASTRĂ! PENTRU ACEASTA, AM SĂ VĂ SFĂTUIESC CUI TREBUIE SĂ VĂ RUGAȚI. Despre aceasta, povestea Pole (Pelaghia). Deci, CUI? ICOANEI MAICII DOMNULUI DIN VLADIMIR.

Ei trebuie să-i citiți Troparul și tuturor celorlalți, la fel. Icoanei Maicii Domnului din Grebnevsk, la fel, trebuie să-i citiți Troparul. Această icoană am căutat-o 18 ani, iar Domnul m-a ajutat în acest lucru. Mai departe, lui IOAN BOTEZĂTORUL trebuie să vă rugați, CA SĂ AVEȚI GÂNDIRE ADEVĂRATĂ, APOSTOLULUI PAVEL SĂ VĂ RUGAȚI, CA SĂ NU DEVENIȚI VICLENI, CELOR 7 TINERI DIN EFES SĂ VĂ RUGAȚI, CA SĂ NU AJUNGEȚI LA ZILE GROAZNICE. Polea (Pelaghia) a îndrumat-o pe venica ei, Irina Ivanova, să citească de 12 ori ”ÎMPĂRATE CERESC…” și de 12 ori Troparul ”CELOR 7 TINERI DIN EFES” (Troparul Sfinţilor şapte tineri din Efes, glasul al 4-lea: Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.) Și iac-așa, Irina Ivanova a murit.

Prin urmare, mă adresez vouă: ACUM, trebuie să acordăm o atenție deosebită faptului că, pe zi ce trece, creștinilor ortodocși le va fi tot mai greu ȘI MAI GREU.
Se spune că, o mică parte va ajunge până la Venirea Împăratului.
Împăratul trebuie să învie.

Ei bine, Polea (Pelaghia) spunea că regele va fi unul bun, cel mai deștept, cel mai…va fi ales de Dumnezeu. Ea mi-a poruncit să scriu pe ancadrament când va fi reinstituit, adică momentul când va fi pe tron, și când va fi ucis.
-Adică, ultimul împărat va fi martir, corect?

-Mucenic, da. Iarăși, ea spunea: ”DOI ANI ȘI ZECE LUNI. ACEST TIMP VA FI DAT POPORULUI ORTODOX RUS PENTRU POCĂINȚĂ”.

Iac-așa spunea ea. Prin urmare, regele trebuie să fie în orice condiții.

ȘI VOR FI SCHIMBĂRI MARI…APOI, DIN NOU VA FI VĂRSARE DE SÂNGE ȘI, SE SPUNE, APROAPE FIECARE CREȘTIN FIE VA FI NIMICIT, FIE VA MURI ÎN RĂZBOI.

Ea spunea: ”Dacă poporul se va îndepărta de Dumnezeu și se împotmoli în păcate, va fi război.” Eu le-am spus și le mai spun preoților cui trebuie să se roage. Polea (Pelaghia) spunea să se roage Sf.Nicoale, Sf.Varsanufie din Kazan și tuturor sfinților, ca să nu avem război. DACĂ VA FI RĂZBOI, ATUNCI, ÎN CURÂND, VOM AVEA UN ÎMPĂRAT MONDIAL. IMEDIAT, a spus ea (Pelaghia), VOR CONVOCA RAPID O ÎNTÂLNIRE, CINE E DE ACORD, SĂ RIDICE MÂNA PENTRU UN ÎMPĂRAT UNIC, PENTRU UN SINGUR CONDUCĂTOR. ACEST CONDUCĂTOR VA FI ÎNSUȘI ANTIHRISTUL, CARE ÎI VA UZURPA PE TOȚI.

-Dar despre autorități, ce spunea?

-Despre autorități… ei bine, vă spun DIRECT… de exemplu, el e membru de partid, a fost un om teribil. Atunci, de ce preoții l-au predat pământului?

El trebuie să-și așeze mâinile pe piept… trebuie să arate autorităților că a crezut în Dumnezeu?
Atunci, de ce mă rogi să-l predau pământului?
LA URMA URMEI, CEL MAI MARE NECAZ E CLERUL. VĂ PUTEȚI IMAGINA? CUM POȚI SĂ-L ÎNGROPI, SĂ-I CITEȘTI SLUJBA CUIVA CARE A CONSTRUIT COLHOZURI, CUIVA CARE A TRECUT DE PARTEA DIAVOLULUI… cum poți pune acest om în sicriu și să-l îngropi lângă bunica mea? Știți ce spunea? ACEST LUCRU ESTE ORIBIL, STRAȘNIC!
Dar ei au fost îngropați în cimitire înainte și acesta este un păcat mare.
-Dar în ceea ce privește faptul că MULȚI CLERICI COLABORAU CU KGB-UL, ea l-a explicat cumva?

-Gata, ei sunt pierduți. Asta e tot. Sunt pierduți…

-Dar ea, nu spunea că este suficient să punem o singură semnătură pentru cooperare și Harul dispare imediat?

-Eu sunt de acord cu tine, fără îndoială.

-Dar ea spunea ceva despre aceasta?

-Nu chiar…de exemplu, mie mi s-a propus o singură dată să pun o semnătură într-un singur loc, și nu am făcut-o.

Ea spunea că e bine, că este aceeași trădare a Lui Dumnezeu. Dar, credeți, NUMĂRUL este UNA, să zicem, VOUCHERUL…

Dar aceasta nu este același păcat, va exista un alt păcat mult mai mare….
Iarăși, veți primi un PAȘAPORT și de acolo vor fi sustrase date, dar cel mai important lucru este, spunea ea… haideți să mai scriem… CARE VA FI ULTIMUL LUCRU PENTRU CREȘTINII ORTODOCȘI?

VEȚI ACCEPTA PAȘAPOARTELE ELECTRONICE, VEȚI ACCEPTA DE TOATE. Dar, CEL MAI IMPORTANT LUCRU DE CARE VA AVEA NEVOIE ANTIHRIST ESTE SĂ PUNEȚI PECETEA PE MÂNĂ, CA SĂ NU MAI PUTEȚI FACE CRUCE VREODATĂ, ȘI SĂ PUNEȚI PECETEA PE FRUNTE. Deci, când veți merge la Biserică, care va fi situația?

Când veți merge la magazin, ce va fi? În magazine, va fi aruncată o varietate imensă de produse, numai mama și tata nu vor fi… Mai mult, ea (Pelaghia) spunea că vor fi puse coșulețe, astfel încât o persoană va trebui să atingă ceva direct cu mâna dreaptă, așa cum se întâmplă acum…va trebui să atingă doar cu mâna și cu nimic altceva, și atunci, să zicem, ușa se va deschide în fața lui.
Și apoi, omul va putea pune în geantă tot ce va dori…. Ea spunea: ”EI VOR PREGĂTI TOTUL, CÂT MAI MULT CAVIAR, CÂRNAȚI, TOT CE-ȚI DOREȘTI, NUMAI PUNGA IA-ȚI-O”.

Va fi un moment înfricoșător pentru oamenii credincioși. Toată lumea va merge cu genți pline cu cârnați, cu pește, cu tot ce e posibil. Și ei vor râde pe poporul credincios. O, ce prost ești! Vezi punga? Bea, mănâncă! Beți, mâncați!
Deci, cum să zic, Domnul îi va ierta pe toți. Pe noi ne va ierta și pe voi vă va ierta. Dar oamenii se vor incita unii pe alții.

ÎN ACEL MOMENT, VA EXISTA O SETE FOARTE MARE DE HRANĂ CARE VA ACȚIONA ASUPRA POPORULUI, INAMICII VOR ACȚIONA ASTFEL ÎNCÂT ACEASTĂ SETE DEOSEBITĂ DE HRANĂ SĂ CREASCĂ. Anume atunci, ACEASTĂ SETE VA FI CONTROLATĂ DIRECT DE MÂINILE TALE. Ai nevoie de o pâine, te duci de-odată, intri și îți iei.

Mâna, mâna… toate acestea vor fi păcate, dar nu păcatul principal. PĂCATUL PRINCIPAL ȘI ULTIM ESTE DE A PUNE PECETEA PE MÂNĂ. Acum înțeleg cuvintele ei, când spunea: pe mână și pe frunte. ”Dacă pe tine, Petea, te vor arunca într-un furnal, unde se topește metalul…”, atunci mi-am dat seama că acest lucru va fi cel din urmă.

Și acest pașaport va fi înlocuit cu un alt pașaport…dar CEL MAI IMPORTANT LUCRU PENTRU EI, ESTE PECETEA PE MÂNĂ. Iată ce spunea Polea (Pelaghia): pe mână și pe frunte. Așa va fi. Ai pe mână, treci! NU AI (PECETEA…), NICI PAȘAPORTUL NU VA TRECE! Dar…vom trăi și vom vedea. -Piotr, deci, DACĂ HRISTOS A FOST TRĂDAT DE CLER, ATUNCI, ÎN ULTIMELE VREMURI, CLERUL VA TRĂDA ȘI POPORUL ȘI ÎL VA DUCE SPRE ANTIHRIST, CORECT?

-Da, da-da-da.

-Dar ea a exprimat o asemenea idee că APROAPE TOT CLERUL ȘI TOATĂ RUSIA VOR ACCEPTA PECETEA LUI ANTIHRIST?

-Da. Eu am scris despre aceasta.

-Chiar așa spunea?

-Da, anume și așa și spunea: APROAPE TOȚI. APROAPE TOȚI. APROAPE TOȚI. APROAPE TOT POPORUL RUS VA ACCEPTA PECETEA ANTIHRISTULUI (și la noi va fi la fel…). Astfel de condiții vor fi create pentru el, și acesta nefiind pregătit, nu va putea refuza…. (păi, nu poate refuza poporul, NU pentru că nu sunt pregătiți, ci pentru că sunt PUTORI, ca și la noi! Pentru că, și cler și popor ”împreună, NETREBNICI(ȚI) S-AU FĂCUT” din ”buna” lor voire și simțire, zicând că nu știu/n-au știut, NU că n-au vrut să știe, din comoditate mintală și spirituală, când de fapt n-au vrut să știe, ca să se disculpe fățarnic la Judecată, iar pentru cei care știu/au știut, preferă să meargă CU PACE LA IAD pentru că, nu-i așa? Unde merge lumea toată – pe cărarea lată – merg fiecare-n parte, de ce să pună problema autorităților vândute? De ce să tragă la răspundere? De ce ca măcar să refuze autoritățile declarând că sunt creștini, înainte de a fi cetățeni? Iar autorităților să le bată obrazul că ei înșiși sunt născuți din părinți creștini și că trebuie să dea dovadă în situații cheie, cum s-a întâmplat de-a lungul istoriei, precum Brâncovenii – dovadă VIE a faptului că nu s-au născut creștini degeaba, că creștinismul, nu e doar o afacere de duminică, de sărbători legale, la botezuri, nunți sau înmormântări, ci o bine-cuvântare dar și o răspundere pentru care ”plătești” atât de minunat…printr-un loc VEȘNIC, în Sionul cel ceresc bucurându-te pururea de ”ceea ce ochiul n-a văzut, urechea n-a auzit și la inima omului, NU s-a suit!”).

Fetele, fetele! Ce SETE mare de hrană vor avea!

-Deci, atunci când vor accepta pecetea vor avea…

-O, nu!!! Până la pecete!

-Până la pecete?

-Această sete va fi înainte de pecete…Înainte de pecete! Pentru a sparge toate barierele, pentru a distruge aceste ziduri.

Ca atunci când se vor uita la pâine, credeți-mă, să nu se poată controla!
De ce spunea ea despre cele 15 sărbători anuale?

În aceste vineri trebuie să ne rugăm și să ținem sărbătorile anuale.
Să ne rugăm cât mai mult posibil, să ținem post, ca să nu mâncăm. OMUL NU SE VA PUTEA CONTROLA…de-ndată ce se va uita la hrană, imediat, va fi gata să-și vândă și tata, și mama. Atât de mare va fi setea!

CÂND VA COBORÎ ȘI VA INTRA LA TINE, ATUNCI ÎȚI VA FI FRICĂ (arată ca venind un duh, nu om ce va intra în tine). Uite-așa…mai bine ia și bea puțină apă…mai bine, rabdă o zi și două, mănâncă puțin.

Polea (Pelaghia) ne sfătuia să punem multă frunză de tei. Frunza de tei ne va salva.
Ea este binecuvântată.

De la frunza de tei, nu va fi nicio pierdere.

-Dar maica, nu spunea că nu va fi apă? De unde o să luăm apă?

-Cu apa, va fi în felul următor: APĂ NU VA FI!

CÂND POPORUL VA PUNE PECETEA ANTIHRISTULUI, ATUNCI ANTIHRISTUL ÎI VA PRIVA PE TOȚI DE MOARTE, IAR DOMNUL ÎI VA SPUNE PROFETULUI ILIE ȘI LUI ENOH, CĂ TOT POPORUL A TRECUT DE PARTEA LUI SATANA ȘI SĂ ÎNCHIDĂ TOATE SURSELE DE APĂ ALE LUMII. APĂ NU VA MAI FI, TIMP DE TREI ANI ȘI JUMĂTATE, PÂNĂ LA A DOUA VENIRE. APĂ VA FI, DAR DE ALTĂ NATURĂ.

DECI, AȘA CUM AM ÎNȚELES EU DE LA POLEA (PELAGHIA), APA VA PROVOCA AGONIE TERIBILĂ OMULUI! DACĂ EL SUFERĂ LA UN NIVEL DE 5 PUNCTE CÂND NU BEA APĂ, ATUNCI CÂND O VA BEA, VA SUFERI DEJA DE 25 DE ORI MAI MULT! (probabil că va fi apă contaminată, iradiată).

Astfel, omul se va uita la apă, dar nu va putea să bea. Îl va scutura de la aceasta. (d-aia propunea sfântul mic Otroc Veaceslav să ai rezerve de aghiazmă, o picătură pusă în apa rea, o va transforma în apă potabilă).

-Dar celor drept-credincioși, precum noi, care NU au acceptat pecetea, Dumnezeu ne va da apă? În ce mod?

-Îți spun așa – O VA FACE. Dar, din nou, depinde CUI!

Ce trebuie să faci pentru aceasta?

De Paști, de Florii, să sfințești salcie.

Această salcie trebuie să o sădești într-un astfel de loc, într-o sălbăticie, și de sub această salcie va izvorî apă atât cât ai nevoie, înțelegi? (așa spunea și Otroc Veaceslav). SALCIE, DAR NUMAI SFINȚITĂ. ȘI ACEASTĂ SALCIE, VA FI ȘI HAR, ȘI APĂ. De exemplu, Părintele Serafim…când am venit în Arzamas, o femeie mi-a făcut o excursie prin locurile sfinte. Și când am ajuns la o piatră, stând lângă aceasta, am întrebat-o: ”Anea, spune-mi, tu te rogi aici…știu că în apropiere trebuie să fie un izvor, hai să-l găsim”.

Ea zice: ”Este izvor. Nu ați fost acolo?”

Îți imaginezi? Poți să închizi camera, că-ți povestesc așa… Fie. Deci, era o gaură cât doi-trei pumni, iar în ea, în această gaură, era apă.

Îți poți imagina?

Acolo crește un mesteacăn, de la mesteacăn se trage o tulpină și de la această tulpină cresc încă trei ramuri rotunde.

Îți spun sincer, dacă vei căuta, îți vei aminti totul, dar nu vei găsi acest izvor.
Așa a fost voia Domnului!

E o minune!

Îmi amintesc adesea despre acest izvor al Părintelui Serafim, cum am băut din acest izvor. Dar acesta este ascuns.

Deci, SĂ ȘTII CĂ APĂ VA FI, DAR TREBUIE SĂ FII DEȘTEPT ȘI BUN PENTRU ACEASTA. Să fiu sincer, m-am gândit să-mi sădesc la vilă, dar unde la vilă, dacă acolo casa e veche.

Trebuie să găsești un astfel de loc ingenios, despre care să știi doar tu.
IAR ÎNGERII TE VOR ÎNDRUMA UNDE SĂ SĂDEȘTI ACEASTĂ RAMURĂ DE SALCIE. ȘI ACEASTĂ RAMURĂ VA FACE ASTFEL ÎNCÂT NIMENI SĂ NU GĂSEASCĂ ACEST IZVOR. IAR DIN EL VEI PUTEA BEA APĂ. ȘI TU VEI RĂMÂNE ÎN VIAȚĂ ȘI VEI PUTEA EXISTA PÂNĂ LA A DOUA VENIRE.
-Deci, Dumnezeu va avea grijă de ai săi?

-Va avea! Ea (Pelaghia) spunea doar: ”Frunze de tei, mănâncă trei frunze de tei și te vei simți sătul și foarte sătul”. Dar de sărbători îmi poruncea să țin post și să citesc cât mai mult ”Născătoare de Dumnezeu” și ”Tatăl Nostru”…

Și așa mi-a spus direct: ”SĂ NU TE GÂNDEȘTI NICIODATĂ LA FOAME”.
Sincer vă spun, mi-e teamă de foame, dar discutând cu ea, mi-a spus: ”Roagă-te așa cum te învăț.

Nu te gândi niciodată că ai nevoie de pâine.

DOMNUL TE VA HRĂNI DIN MÂNECĂ. ROAGĂ-TE CA SĂ UIȚI”.
Ea m-a avertizat cu strictețe: ”Doamne ferește să-mi amintești din nou”.

Așa îmi spunea mie despre pâine.

-Dar nu a spus vreodată că ești puțin credincios?

-Nu, nu a spus. A spus doar să nu-i mai amintesc.

Că, numai un singur lucru trebuie să fie pregătit și să avem grijă să-l pregătim.
ȘI A MAI SPUS CĂ ACEST LUCRU, NU LE ESTE DAT TUTUROR OAMENILOR, CI NUMAI POPORULUI ALES DE DUMNEZEU, PENTRU A INTRA ÎN SLAVA VEȘNICĂ. Deci, noi cu tine ne cunoaștem bine, adesea ținem slujbe de rugăciune. Și eu îți voi scrie peste tot.

-Doamne miluiește.

-Îți voi scrie imediat. Unu…uite-așa…el are o listă întreagă și ți-o voi arăta.
Da, imediat ți-o voi arăta, ieromonahule.

-Eu sunt ierodiacon.

-Ierodiacon Abel.

Am să scriu, că altfel voi uita.

Ierodiacon… uite aici.

Ea spunea pentru cine trebuie să ținem slujbe de rugăciune, acum, cât încă e bine, vom sluji poporului. Eu, cât încă pot…sora a murit și, în timp ce țin 40 de slujbe, Domnul mă mai ajută cu bănuți…

-Piotr, acum, am această întrebare: CLERUL PERVERTEȘTE MASIV, TOTUL?…
-DA.
-Oamenii sunt pervertiți…Unde să se hrănească cei drepți?

VA FI ÎMPĂRTĂȘANIE? UNDE?

Cu daruri din rezerve sau vor trebui să-și caute preotul, conform duhului, care ar renunța la toate astea?

-Ascultă AICI…deci, ea (Pelaghia) spunea că vor fi, vor fi mulți preoți buni.
Și vor fi mulți rugători buni.

EI SE VOR ADUNA ÎN CASE, ÎN PĂDURI SE VOR ÎMPĂRTĂȘI, SE VOR AJUTA ȘI ÎNVĂȚA RECIPROC. Toate acestea vor fi.

Și a mami spus că MULȚI OAMENI TREBUIE SĂ SE MÂNTUIASCĂ.
Dacă vom gândi totul bine, vom lansa filmul, vor informa oamenii, mulți oameni se vor aduna, devenind un zid puternic.

Nu există ieșire din situație.

OAMENII VOR DEVENI UN ZID. NU VOR EXISTA ALTE CĂI, NICI ÎN STÂNGA, NICI ÎN DREAPTA. UNII, VOR DEVENI O FORȚĂ PUTERNICĂ, CA UN ZID, DAR MAI SPUNEA CĂ MULȚI VOR MURI.

ȘI DIN CLER VOR MURI MULȚI, deoarece trebuie să arătăm adevărul despre durerea care se va întâmpla cu oamenii.

Ce durere mare…de multe ori, eu conduc oamenii la Samson, și distribui literatură.
Și cu sinceritate vă spun… ZIDUL SE VA FORMA!

Se vor aduna la Moscova și din alte regiuni și vor fugi!

Eu, personal, am fost în Samara. Am fost la Mănăstirea Iversky. Le-am dat literatură și să știi că se roagă.

SE ROAGĂ….FOC!!! Și Domnul îi va lua, iar pe cine trebuie, va lăsa. CEI CARE VOR REZISTA PÂNĂ LA SFÂRȘIT, CEI CARE VOR STA ATÂT DE FERM PE POZIȚII, SE VOR MÂNTUI!

Polea (Pelaghia) spunea: ”Dacă acum nu puteți, nu aveți timp să citiți acatiste, va veni timpul și veți citi de 15 ori”.

Eu însumi am auzit! Un acatist pentru Împărtășanie și veți citi, și veți plânge: ”Doamne, acceptă-mi rugăciunea, această împărtășanie vrednică”. Nina! Nina!
-Da, Petea, vin.

-Polea (Pelaghia) spunea, de exemplu, veți citi de 15 ori Acatistul Sf.Împărtășanii, ca să fiți vrednici de împărtășanie.

Spunea că veți citi mai mult de o singură dată, căci altceva nu veți mai avea ce face. Veți citi și veți plânge, atât. Iată ce veți face! Veți citi și veți plânge.
Ea era cam ciudată…

Dacă nu citeam o dată, spunea: ”Copii, ce altceva veți face? De 10-15 ori un acatist veți citi”. Iată ce timpuri vor veni, atunci își vor da oamenii seama, ce trebuie să facă. Când veneam la ea, avea un băț și ne trimitea la rugat.
Doamne miluiește, Doamne, miluiește, spune de câte ori vrei, CĂCI ACELA CARE VA SPUNE ”DOAMNE MILUIEȘTE!”, VA FI MÂNTUIT.

Repetă ”Treime Sfântă, Slavă Ție!” de câte ori vrei și vei intra în Rai.

Vrei de cinci mii de ori, citește de cinci mii. Cincizeci de ori, o sută de mii de ori…

Acum, îți spun sincer, m-am abonat la literatură specială…și când mă întâlnesc cu ei, vin în vizită, le spun: ”Nina, termină!”. Polea (Pelaghia) spunea: ”Tolea, oprește-te!”.

-Ce?
-Spune: ”Doamne, miluiește!”

-Bine, Piotr, iar acum…

-Iar mai apoi, gata, nu mai e cale de întoarcere. Tolea, citește! ORICE….
Și spune-ți așa: ”Serioja, citește, dragă!”.

Nu oricare, ci a ta rugăciune…PENTRU CĂ SE APROPIE TEROAREA, DOAMNE, DUMNEZEULE! NU VA FI NICI APĂ, NICI MOARTE!

Iată așa, prieteni. Dacă vom reuși să aranjăm lucrurile corect, cu bine, știți câți oameni vor veni? Eu însumi am auzit de la Polea (Pelaghia).

Uite, este Zoia Dimitrovna, cu care am publicat un ziar. Ea a pus în casă două sau trei sute de bucăți de ziare…Ei bine, toate s-au luat! Cineva s-a gândit și a spus că banii trebuie reduși cu o mie de ruble. ODATĂ CU ACEASTĂ REDUCERE CU O MIE DE RUBLE, DOMNUL A EXTINS DURATA DE VIAȚĂ. Dacă preoții, acum, își vor da seama…O întrebam pe Polea (Pelaghia) despre preoți…a cui vină este? A Patriarhului.

-Așa spunea ea?

-Da. Este în ziar…DACĂ PATRIARHUL SE VA ÎNTOARCE SPRE DUMNEZEU, ATUNCI DOMNUL VA EXTINDE VIAȚA, PENTRU ÎNCĂ O MIE DE ANI. Așa am auzit-o spunând. ÎNTREAGA LUPTĂ PE CARE O DUC ESTE DESPRE ASTA.

-Dar ea spunea ceva despre faptul că ultimul Patriarh se va salva?
-Nu pot să-ți spun. Anume acum, NU se va salva.

Îți spun sincer, el nu va fi mântuit…nu știu ce ar trebui să se întâmple pentru aceasta…Sau VA VENI ÎMPĂRATUL, CARE VA FI BUN, ȘI-I VA FUGĂRI PE TOȚI CU BĂȚUL.

Ei bine, nu știu. Dar poate fi și așa, ca Domnul să mai prelungească viața cu o mie de ani.

Polea (Pelaghia) spunea că viața va fi bună.

ÎNTREGUL SCOP AL ACESTEI LUPTE, ESTE CA DOMNUL SĂ MAI PRELUNGEASCĂ VIAȚA, CU ÎNCĂ O MIE DE ANI.

Despre asta spunea binecuvântata Pelaghia.

-Ei bine, acum spune-mi, Piotr, CE SEMNE VOR ÎNSOȚI VENIREA VREMURILOR ANTIHRISTULUI?

AȚI SPUS DESPRE CREȘTEREA PENSIILOR, ACESTA ESTE UNUL DINTRE SEMNE…

-Unul!
-Ce altceva va mai fi? Ce alte semne vor caracteriza venirea Antihristului?
-FOAMEA! Aceste două semne vor fi.

-CREȘTEREA PENSIILOR ȘI CREAREA FOAMETEI?

-Da, a foametei. Vor aduna o rublă și vor lua zece. FOAME.
-Dar ea a spus ceva despre faptul că vor fi introduse niște carduri?

Astea din plastic?

-Noi eram proști pe-atunci.

Eu am fost atât de prost. Oamenii înșiși recunosc că erau proști. Ei ar fi putut să pună mii de întrebări…eu mă mir cum de Dumnezeu mi-a dat așa memorie, ca să țin minte toate astea…

-DAR EA NU A SPUS CĂ VOR FI TIMPURI CÂND NU VOR MAI FI BANI GHEAȚĂ?
-Uite că pe asta ai formulat-o bine. Acum îmi aduc aminte…Am o foaie scrisă acolo, de pe-atunci, când a spus despre aceasta.

VA FI O PERIOADĂ CUMPLITĂ, CÂND BANII VOR FI SCOȘI DIN CIRCULAȚIE. A spus scurt și clar. Îmi amintesc aceste cuvinte, am venit, atunci, și le-am scris imediat. ȘI ACUM, LE SPUN MULTORA CĂ VOR FI TIMPURI CUMPLITE, CÂND BANII VOR FI SCOȘI DIN CIRCULAȚIE. NU VEI MAI PUTEA SĂ CUMPERI, NICI SĂ VINZI.

Ea era atât de tristă din această cauză.

Și se ruga, își așeza așa capul pe masă și stătea nemișcată foarte mult timp.
Se gândea la ceva, dar mie mi-a fost frică să o întreb: ” Ce s-a întâmplat, Polea (Pelaghia)?
La ce te gândești atât de profund, unde ești?

Era departe cu gândurile, dar mi-a fost frică, pentru că și ei îi era frică, să nu cumva să fie oameni, să fie cineva care ar putea să o dea la poliție.
Ea era oarbă și, de multe ori, o arestau, o purtau dintr-o parte, în alta. DAR SIGUR A SPUS CĂ VOR FI TIMPURI CUMPLITE CÂND BANII VOR IEȘI DIN CIRCULAȚIE. TIMPURI CUMPLITE, CÂND CRUCILE VOR FI SCOASE DE PE OAMENI, CÂND VOR SCOATE ICOANELE. ȘI LITERATURA, ȘI ICOANELE, TOATE ACESTEA VOR FI CONFISCATE.

-Adică, ea spunea că va veni timpul când IARĂȘI vor fi prădate Bisericile, mănăstirile vor fi transformate în lagăre de concentrare, vor arde locurile sfinte?
Ea a spus așa ceva?

-Nu pot să-ți spun asta.

Dar un lucru pe care-l știu este că, Bisericile vor fi restaurate și restaurate vor fi înainte de venirea Antihristului.

Ea spunea despre Biserica lor.

Nina, ai spus că Biserica a fost ridicată de…?

-Vitali?
-Vitali! Polea (Pelaghia) spunea despre el.

Era unul un pic ciudat, l-au luat cu Serghei.

Și acum, cum a ridicat-o?

-E bună Biserica.

-Bună. Foarte frumoasă!

-Se țin slujbele bine…

-Bine, vezi?

-Și ce înseamnă asta? Că tot acest decor va semnaliza venirea Antihristului, corect?

-Da, desigur, toate astea…Dacă toată lumea slujește bine și toată lumea este fericită, spunea ea: va fi Biserica într-atât de frumoasă, și totuși…Domnul îi va salva pe oamenii buni.

NOI TREBUIE DOAR SĂ NE RUGĂM!

Noi suntem aici, ei sunt la Moscova, și Polea (Pelaghia) îmi spunea să mă rog pentru fetele Nastiei! SĂ NE ȚINEM UNII DE ALȚII, ORICINE POATE SĂ SE ROAGE. Cele două fete sunt rudele ei…. Păi, ele au cumpărat casa până la urmă?

-Da, da, da, da.

-Eu știu că lor li s-a spus să vină aici și Polea (Pelaghia) spunea: ”Veți veni și veți merge nu o dată, ci de două, de trei ori, de cinci ori, veți merge la mormântul meu și mă veți ruga: ”Polea, Polea, Polea…”. Mă veți ruga pe mine, iar eu o voi implora pe Maica Domnului, ”Maică, Nina mă deranjează la mormânt, se roagă să moară”.

Când l-am întâlnit pe Mihail, ea spunea: ”Lasă-l să mai trăiască puțin. Va fi loc.
Și pe Nina am s-o rog să mai aștepte, un picuț. Viața pământească e rapidă, iar în lumea de apoi, e veșnică.

Eu pot să le spun: ”Nu vă grăbiți, ci citiți din nou Născătoare de Dumnezeu.
Încă o dată citiți Născătoare de Dumnezeu”.

-Bine, Piotr, și acum o altă întrebare. RUGĂTORI-OAMENI, CU RUGĂCIUNE PUTERNICĂ, VOR FI?

-Vor fi! Vor fi….

Și ea spunea, dar am și întrebat-o: ”Polea (Pelaghia), va fi vreun rugător mai presus decât tine?”

Încă pe-atunci s-a întâmplat.

Ea a răspuns că NU este și NU va mai fi vreodată.

Așa mi-a răspuns, am întrebat-o personal.

Da, am întrebat-o: ”Câți astfel de rugători sunteți?”

Mi-a spus imediat: ”Șase” și ”Tula”.

-Stâlpi a spus…

-Da, știi, da.

Stâlpi în Tula – unul.

Caucaz, Kiev, Sankt-Petersburg…

Da. Știi…șase oameni dintr-o dată…

-Dar nu le-a spus pe nume, nu-i așa?

-Nu, nu.

Eu nu am avut nevoie de aceasta.

Pe nume…

Câte Biserici vor rămâne? Am întrebat-o. ȘAPTE. Aici, în Lipki, va rămâne Biserica.
-Dar aceasta, nici nu a fost distrusă.

Despre ea, însuși Ioan de Kronstadt spunea că nu vor distruge în Lipki și că vor continua slujbele.

-Da, până LA A DOUA VENIRE VA REZISTA. E aici, la 7 km. Ea a spus: DIVEEVO, POCEAEV…PIUHTIȚÎ, ZARAISK, SANAKSAR și mai era una…am uitat-o pe-a șaptea. Ea le-a spus repede.

Trebuia să scriu, dar am uitat.

-Acum, iată încă o întrebare, Piotr.

PRINTRE CLERICII CARE SE VOR ABATE MASIV, SE VA AUZI TOTUȘI, VOCEA ADEVĂRULUI?

-Se va auzi! Cum să nu?

-Va spune cineva, îi va învăța pe alții că nu trebuie să accepte, nu trebuie să se închine?
-Ascultați-mă, veți lansa filmul, veți atrage și oameni cu studii superioare… de exemplu, eu am publicat multă literatură și să știți că am observat că se ia bine.
Chiar din departament.

Am observat eu însumi.

Și în Reazan la noi e bine, se ia foarte mult.

Dar tu cum credeai?

Mai mult de-atât, eu nu mai pot să fac.

Dar ce mai așteptați?

SĂ NU EXISTE MOARTE? SĂ NU VĂ MĂNÂNCE FIARELE? LA URMA URMEI, CÂND EA ÎMI POVESTEA DESPRE CEEA CE NE AȘTEAPTĂ, ERAM ÎNGROZIT. CUM SE POATE SĂ TE ARUNCE ÎNTR-UN FURNAL, SĂ STRIGI, SĂ ARZI ȘI SĂ NU POȚI SĂ MORI, PÂNĂ LA A DOUA VENIRE?

Ei bine, nu cu toți se va întâmpla aceasta…

Nu cu toți, dar cu foarte mulți.

Ea spunea DIRECT: ”DACĂ AR EXISTA MAI MULȚI MENTORI BUNI, ATUNCI O MARE MULȚIME DE OAMENI S-AR MÂNTUI”.

Dar cred că și Domnul ar adăuga, cel puțin, o mie de ani.

-Piotr, dar ce spunea despre PERSECUȚII? Cum să înduri chinul? Cum să reziști?
-Crede-mă, îți spun ce să faci ca să reziști la chinuri și persecuții…îți voi da o foaie, ”DURATĂ ȘI STATORNICIE”.

Și eu citesc și mă rog…Cui? Icoanei Maicii Domnului din Vladimir, îi citești troparul, Icoanei Maicii Domnului din Grebnevsk, la fel, Apostolului Pavel, Fericitului Augustin, lui Simeon Stâlpnicul și altora. Acolo, la ea, este scris către care sfinți. Deci, există tropare, există psalmi. De exemplu, psalmul 139… NU vor da pensii, de lucru și mâncare.

Iată, v-au luat totul…

-139?
-Da! E scris acolo. Iar Psalmul 141? Îți taie capul. Deci, cine nu se va conforma… ei bine, va fi dat de la Dumnezeu, ca tu să fii decapitat, va fi ca o execuție a martirului. Psalmul 141, totul este explicat acolo.

Psalmul 63, împotriva Peceții Antihristului.

Psalmul 21 trebuie citit despre păcatele grele.

La fel, despre păcatele grele, ne povestea Vladika lui Dumnezeu din Lavra Kiev-Pechersk, Dumnezeu să-l mântuiască, are 84 de ani.

Când mă duc la el, la Biserică, îi aprind o lumânare bună, mă așez în genunchi și încep să fac 40 de metanii mari: ”40 de Sfinți ai Lavrei Kiev-Pechersk, salvați-mă de pecete”. Bine-nțeles că ei vor asculta și vor ajuta. Iar eu am să muncesc, am să-i implor. De exemplu, dacă eu am să vă dau un pahar cu apă, când vă e sete, îmi veți fi recunoscător? Desigur. La fel și acolo, este același lucru, aceeași situație.
Trebuie să ceri, să te rogi, să te rogi, să te rogi.-Dar ea a spus așa, că să nu vă fie frică de chin?

-A spus!

-Domnul va întări….

-A spus, Nina! Nina, ține minte!

Pentru că ea spunea că este necesar să distrugem dușmanul.
Am fost la Samara…acolo, mi-au dat o rugăciune bună pecare au scris-o despre Polea (Pelaghia)…acum, eu voi distribui această rugăciune ca să fie citită.
EA SPUNEA CĂ, ACEASTA ȘI ESTE ESENȚA, CĂ OAMENII SUNT FĂRĂ HAR….
-Sunt fricoși?

-Și gata! Iar fără Har, ce este omul? Lapte acru. De aceea, ea spunea: ”Petea, nu-ți fie frică”. Fiecare deget va fi tăiat în zece bucăți…

-Și nu vei simți durere, corect?

-Ei bine, poate vei simți, dar va fi suportabilă!

Ea îmi făcea așa. (arată ca și cum ai răsuci cu mâna cealaltă, degetul opus, oricare…). Cel mai important este un lucru – SĂ INTRI ÎN GLORIA VEȘNICĂ.
Și eu mă voi ruga pentru tine, și pentru tine, ca să intri, să intri, pentru că vei face multe lucruri bune… E bine că am întâlnit o schimonahie bună, Gavriila și imediat am scris-o în carnetul meu. Și de fiecare dată o trec la rugăciune. Dar dacă o să fie și sfinții lui Dumnezeu… Îi vom adăuga și pe toții sfinții acum, și Buna Vestire…acum, vom comanda 500 de exemplare ale Bunei Vestiri. Și citește, Nina! Și ce puritate, Maica Domnului!

Și ea va citi, va sta aici și va citi.

Dar ce altceva va mai avea de făcut?

Ea va mai îndemna pe cineva să citească și, crede-mă, lucrurile se vor mișca.
Că doar nu vine Antihristul chiar mâine, nu-i așa?

Nu mâine…Dar într-un an, știi căte se pot face într-un an?

-Piotr, spune-mi mai multe despre cuvintele ei CU PRIVIRE LA POPORUL

EVREU. Ce spunea ea?

-Da, ea spunea despre poporul evreu…mie mi-e greu să înțeleg aceste vorbe ale ei… Spunea…”L-am iubit atât de mult și atât de mult, că l-am apreciat”.

Dar se pare că este Voia Lui Dumnezeu… sau neascultarea lor.
Ea a spus că ei L-au răstignit pe Domnul.

Și nu-mi pot imagina cum, DAR EI VOR ASCULTA ATUNCI CÂND SFÂNTUL SERAFIM DE SAROV VA ÎNVIA DIN MORȚI. EI SE VOR ADUNA LA ÎNTÂLNIREA CU CELE MAI ÎNALTE AUTORITĂȚI DIN ÎNTREAGA LUME ȘI ÎL VOR VEDEA PE SERAFIM ÎN LAPTI (ÎNCĂLȚĂRI DIN COAJĂ), ÎL VOR VEDEA ÎN VIAȚĂ ȘI VOR RĂSPÂNDI RAPID VESTEA ÎN JURUL LUMII… VA MAI FI UN LUCRU: ATUNCI CÂND VA FI ÎNCORONAT ANTIHRISTUL, EI VOR VEDEA NU UNGHII, CI GHEARELE ANTIHRISTULUI ȘI ATUNCI, ÎNTR-UN MOMENT, APROAPE TOȚI SE VOR ÎNTOARCE SPRE DUMNEZEU!

EI (EVREII) SUNT FOARTE PRIETENOȘI ȘI ÎI APRECIEZ PENTRU ASTA, MĂ CREZI? DAR ESTE CLAR CĂ, PÂNĂ LA ÎNVIEREA SFÂNTULUI SERAFIM DE SAROV, CHIAR SĂ-I BAȚI CU BĂȚUL, CĂ NU VOR ÎNȚELEGE, ÎNȚELEGI?

-Deci, EI SE VOR POCĂI ÎN MASĂ?

-ÎN MASĂ, DA, ÎN MASĂ. EI VOR CONȘTIENTIZA.

Iar poporul rus, spunea ea, în mare parte, va pieri.

Știi, și eu sunt rus, dai noi NU avem o idee comună.

Nu avem tărie, nu…dar ni s-a dat puterea de a ne ruga Apostolului Pavel.
Polea (Pelaghia) poruncea să ne rugăm Apostolului Pavel ca să ne salveze de pecetea lui Antihrist.

El e evreu…iac-așa! Iar ei se vor pocăi și vor fi mântuiți. Da, dar cum va fi, cum va fi…
-Dar ce spunea binecuvântata despre Har? Cum va scădea…treptat, treptat, treptat?
-Ascultă aici. Dacă faci o metanie – e un fel de har, dacă faci o sută de închinăciuni, atunci aceasta este un alt fel de Har. Nina știe cum se ruga Polea (Pelaghia).
Nu sunt scândurile aici, să vezi că au rămas adâncituri. Vă spun acum, am întrebat-o: ”Polea (Pelaghia), spune-mi cum să mă rog puțin mai mult?”

Ea mi-a spus să aduc Psaltirea. Am adus Psaltirea. ”Binecuvântată este Împărăția”, cunoști? Cunoști! Când diaconul iese la amvon, Vlădika binecuvântează, preotul, aflându-se la tron, ia Evanghelia și spune: ”Binecuvântată este Împărăția”.
Atunci când mă aflu la slujbă, eu rog clerul să citească mai lent în acest moment, deoarece, ÎN ACEST MOMENT, O METANIE ESTE ECHIVALENTĂ CU DOUĂ MII ȘI JUMĂTATE DE ÎNCHINĂCIUNI! UITE ĂSTA HAR!
Pentru o singură metanie! Ce mână generoasă are Domnul și Maica Domnului, și Sfinții Lui Dumnezeu! Iar dacă aș face patru?!

Iar Părintele Constantin, al nostru, făcea. Eu făceam și șase metanii, iar astea fac cât cinsprezece mii. Când aș putea eu să mai fac cinsprezece mii de metanii, eh, băiete? Când lucrez? Iar șase, pot să fac. Unu, doi, trei… O dată și e bine. Iată cum se face. Din nou, oamenii simpli poate că au știut cândva, Sfinții Lui Dumnezeu poate că au transmis informația…

Am cunoscut-o cândva pe Rahilea, ea era o călugăriță, în Mănăstirea Lvov.
Ea m-a întrebat odată: ”De unde le știi pe toate astea?” Zic: ”Am avut nașă văzătoare cu Duhul. I-am pus întrebarea și ea mi-a răspuns.”
”Iar la mănăstirea noastră, zicea ea, o închinăciune este egală cu trei sute de închinăciuni”.
Iată, ea făcea patru închinăciuni, dar ele sunt socotite ca 1.200. O mie două sute de închinăciuni (atunci când se dă Binecuvântarea…).

Dar dacă eu eram în Biserică, cu membrii comunității, aveam vreo durere acolo, aș fi abordat totul conform cunoștințelor mele, așa cum trebuie, cum îmi spunea Polea (Pelaghia), când am întrebat-o despre Darul Înainte-vederii.

Ea mi-a spus: ”Tu nu ai nevoie de aceasta, tu ai nevoie de cunoștințe, de răspunsuri corecte. Tu, roagă-te, CITEȘTE PSALMUL 26, citește troparul, citește despre Ioan Botezătorul….”
Ea mi-a spus că CLERUL, ARE NEVOI DE FOARTE PUȚINE RUGĂCIUNI PENTRU DARUL ÎNAINTE-VEDERII, PENTRU A VEDEA LUCRURILE CLAR, DE FOARTE PUȚINE, BĂIETE!

Nu-mi venea să cred. Putem spune despre aceasta, în film.

Voi sublinia că nou nu avem nevoie de multe în Biserică pentru a vedea îngerii care coboară și care se ridică. Iată ce spunea ea… și mai spunea că, ÎN CLER NU A EXISTAT ȘI NU VA EXISTA NICIODATĂ DARUL ÎNAINTE-VEDERII! Am fost îngrozit!

De ce ei au abordat totul în acest fel? Chiar și moaștele Sf.Serafim, nu cele din sat, alea nu sunt moaște.

-Dar ce spunea Polenka (Pelaghia) despre vrăjitorie și vrăjitori? Sunt mulți în Rusia?
-O groază! Ea spunea că sunt o groază. Foarte, foarte mulți, da!

-Așa spunea ea?

-Da. Acelea nu sunt moaște. Moaștele poți să le vezi pe Șoseaua Kașirskaia, prin Mihailovo…
Atât de multe cărți au fost importate din Franța, din Polonia, în St.Petersburg este o fabrică care publică cărți de magie. Este un lucru teribil.

SANKT PETERSBURG SE VA PRĂBUȘI.

-Iar despre Moscova ce spunea?

-MOSCOVA TREBUIE SĂ ARDĂ.

-Să ardă, da?

-Da, să ardă.

-DECI, SANKT PETERSBURG SE VA SCUFUNDA SUB APĂ, IAR

MOSCOVA VA ARDE?

-ȘI KAZAN SE VA DUCE SUB APĂ.

-Reazan?
-Kazan, Kazan. Uite-așa. Iar Moscova va arde. Când va lovi Moscova, va arde totul până la Colomna.

-Până la Colomna?

-Ce bombe! Petea, ce bombe! Vor lovi în Moscova și va arde totul până la Colomna.
-Dar ce spunea ea despre cum să aflăm că asta-i tot, CĂ NU MAI PUTEM TRAGE DE TIMP ȘI CĂ TREBUIE SĂ PLECĂM DIN ORAȘE? CUM SĂ AFLĂM?
-Noi vom vedea atunci. Vom vedea, vom vedea, vom vedea.

Chiar și acum vezi cum e timpul…

-Ea spunea că dacă se va auzi Vocea Lui Dumnezeu sau altcumva?
-Nu pot să-ți spun. Dar unui credincios…îi spun așa cum îmi spunea și ea, mie: ”LA PÂINE NU TE GÂNDI. PÂINE NU VEI MÂNCA”. Și ție îți spun, Părinte Abel, pâine nu vei mânca, și altora le spun la fel…

Crede-mă, îl cunoșteam pe Părintele Ilarion, din Mordovia, Kazan… ei bine, el nu mi-a urmat calea. Iar tu, ai nevoie să urmezi o singură cale: să salvezi cât mai mulți oameni! Uite-așa…

-Dar ea spus că și cei aleși vor fi înșelați?

-Cum să spun, aleși…Te uiți la el – crede…

-Am spus ca exemplu. Varnava este acum pentru pașaport, deși i-a interzis o dată egumenului. Iar acum el însuși a acceptat pașaportul și pe alții îi binecuvintează.
-Iată, el poate să fie pierdut.

-De aceea și spun.

-Tu crezi, dar îți voi spune așa. Căci, și mie Polea (Pelaghia) mi-a spus: ”Ține capul pe umeri. Urmează Calea Adevărului. Mergi înainte și nu asculta pe nimeni”.

E bine că noi suntem împreună, ne ajutăm reciproc.

Iar el, în momentul necesar, își întoarce spatele. Nu…este prost, prost. El s-a speriat de Tată și, cum să spun…lucrul…să scoată din serviciu pe Patriarh. La ce-i trebuie acest lucru? Mai are câteva zile de trăit. Lucru…

A făcut o prostie și a pierdut. A pierdut, a pierdut…

El nu poate să creadă cu adevărat.

Cândva, știa cuvânt în cuvânt….dar mama lui era evreică, iar tatăl –eston.
El nu poate, nu poate.

Nu vă puteți imagina cum face el totul.

Doar ține, ține, ține.

Iar ție am să-ți mai spun un lucru: în vorbele lui nu poți avea încredere.

-Dar a spus ceva despre timpul când a fost ales Pimen?

Toată lumea știa profeția că Pimen a fost ultimul patriarh ortodox?

-La ce s-o mai întreb? Îți poți imagina, când am întrebat-o despre Părintele Juvenal, Mitropolitul Juvenal, Mitropolitul Nicolae…mi-a spus că ei nu au Har, nici cât un fir de nisip. Nu crede, nu crede…

Taie-l în bucăți, dă-l prin mașina de tocat carne, că NU crede…tot ce pot ei, este să-l încoroneze pe Antihrist.

Și a mai spus că vor greși, dar CÂND VOR OBSERVA CĂ, ÎN LOC DE UNGHII ARE GHEARE, ATUNCI VOR ÎNȚELEGE DINTR-ODATĂ! CA ȘI CUM AI APROPIA CHIBRITUL DE PRAFUL DE PUȘCĂ, AȘA VOR ARDE EI, IMEDIAT!
Și uite-așa vom pierde.

Două mii de ani ne-am luptat și la ce am ajuns?
Atunci ei, vor înțelege.

Ei vor înțelege, însă prea târziu.

Instant, ca praful de pușcă, vezi tu?

Iar altfel, nu poate.

El vorbește, vorbește, dar nu-l cred.

Nu are sângele potrivit.

Am întrebat-o pe Polea (Pelaghia), poate un tătar să fie preot? Nu, nu poate, nu poate.
-DAR FAPTUL CĂ EXISTĂ MULȚI EVREI PREOȚI?

-EI NU AU HAR! DOAR CENUȘĂ!

El ar fi bucuros să creadă, dar nu poate!

El este tras, pentru că este prins de cele zece lanțuri ale lui Satana. Mă credeți?
Mă întâlnescu cu unul care toată viața sa a mers la Biserică, dar unde a ajuns?
Pare a fi om bun, dar se pare că a mers puțin la Biserică…și, cum rămâne cu o concepție bună?

DACĂ MAMA L-AR CONCEPE DUPĂ CINCI-ȘASE ÎMPĂRTĂȘANII SAU S-AR ÎMPĂRTĂȘI ÎN TIMPUL SARCINII…BĂIETE, TE-ARUNCĂ ÎN ORICE APĂ ȘI VEI ÎNOTA! ÎNGERII TE AJUTĂ! Dar așa nu poate…

Eu sunt mai în vârstă acum, iar tu, mai tânăr.

Eu nu puteam să-mi imaginez cum se întâmplă totul.

S-ar părea că omul nu este foarte credincios, cum s-ar spune, dar ce-I oferă Dumnezeu?
Imediat ce se spovedește, se împărtășește…a doua zi, moare!
Am auzit de la Polea (Pelaghia) ce înseamnă să fii aici, cât de greu este.
Îl cunoșteam de Ivan Petrovici, care a venit la Polea (Pelaghia), eu eram băiat pe-atunci…și a întrebat-o: ”Polea (Pelaghia), eu fac bine ceea ce fac?”
El, cu toate că nu era cărturar, dar de Sărbători, de Crăciun, de Bobotează, umbla prin sat și povestea despre Iisus Hristos, despre Maica Domnului. Avea o idee omul. Vă puteți imagina?

Ea i-a răspuns: ”Mergi pe această cale. Eu nu-ți voi spune Adevărul, dar când vei muri, vei înțelege.” Mai târziu, îl întrebam pe tatăl meu cum a murit Ivan Petrovici, tatăl lui Vanea și Tanea?

Tata mi-a spus că s-a îmbolnăvit și l-a trimis pe Serioja după preot.
L-au spovedit, împărtășit, iar a doua zi, a murit.

Ce lucru bun poți să-i spui, să-i sugerezi omului?

Îți voi spune și vei înțelege ce ai făcut.

Domnul este cu tine și va face totul ca să te salveze, mă crezi?
Eu am citit despre aceasta, nu am întrebat-o pe Polea (Pelaghia) despre această acțiuine ”Doamne, nu mă priva de pocăința de trei zile”.

Este mai presus de toate rugăciunile.

Uite-așa…să te spovedești, să te împărtășești și să mori.
”DOAMNE, NU MĂ PRIVA DE POCĂINȚA DE TREI ZILE”… o rugăciune

mică, dar foarte puternică!

”Slavă Domnului, Slavă Învierii Tale!”… rugăciuni mici, dar minunate!

Uneori, veneam la Polea (Pelaghia) și ea mă sfătuia: ”Petea, roagă-te Kseniei din Petersburg. Roagă-te, cere și te va ajuta. Roag-o pe Sfânta Muceniță Liubovi din Reazan, ea te va ajuta”.

Nina, mai ții minte cum mi-a spus? ”Petea, vei trăi într-un loc sfânt”.
Acum, scara blocului nostru se află pe locul unde cândva, locuia Sfânta Muceniță Liubovi. Iar mie, Polea (Pelaghia) mi-a spus cu mulți ani în urmă că, vori trăi într-un loc sfânt, unde a trăit un sfânt. Am locuit și acolo, și dincolo, multe locuri am cutreierat, și uite-așa am ajuns acolo, unde cândva era casa Sf.Mucenițe Liubovi. În acel loc sfânt. Ai înțeles?

-Da.
-Uite că totul s-a adeverit. Au trecut mulți ani de-atunci. Mie au început să-mi povestească, să-mi explice despre binecuvântată, că aici a trăit Sf.Muceniță Liubovi, că scara blocului stă acolo unde cândva, era casa ei. O femeia mi-a povestit toată istoria. Ai înțeles acum?

-Da.
-Uite-așa s-a îndeplinit. Cu mulți înainte mi-a spus că voi trăi în loc sfânt, iar eu nu am întrebat-o unde, cum, de ce… pur și simplu tăceam. Eu o iubeam, nu o deranjam…
Mă gândeam că vom trăi și vom vedea.

Așa ma trăit eu și așa au trăit și ei.

Te duci să treci, treci, nu-i așa?

-Da.
-Am plecat la studii. Nina, unde? Am plecat la Voronej.

Și, știi, ajung, iar acolo sunt 13 oameni pe un singur loc, Nina. Unde să trec? Așa, ce-ai învățat, asta? Iau un bilet, al meu să fie? Și am trecut. M-am dus la al doilea și am trecut. Așa mi-am luat examenele. Polea (Pelaghia) mi-a spus să mă duc, că voi trece cu bine. Și nu mai era nicio grijă pentru toate astea. Uite așa trăiam. Mașa a ales altă facultate. Tolea, a treia, Vanea, a patra…

-Dar, CE PĂRERE AVEA binecuvântata, FAȚĂ DE STALIN?

-Proastă, foarte proastă!

Vă spun direct, i-am pus această întrebare…CINE OCUPĂ PRIMUL LOC ÎN IAD?
-KARL MARX. AL DOILEA ESTE ENGELS. AL TREILEA ESTE ULIANOV. AL PATRULEA, STALIN.

Înțelegi? Iată! Uite aceste patru locuri. Este scris acolo. Eu, personal, am întrebat-o. Dar despre acest lucru, tăcem. Eu sunt un pic derutat în această privință.

Nu știu, tu nu-ți amintești, dar într-o zi, cu zece ore înainte, I S-A IVIT PĂRINTELE SERAFIM și i-a spus Polei (Pelaghiei): ”ASTĂZI ESTE ZIUA CÂND SUFLETUL LUI ULIANOV VA VENI LA TINE. PREGĂTEȘTE-TE SĂ-L PRIMEȘTI”.

Ea, s-a rugat timp de zece ore. A citit și psalmi, și acatiste, și rugăciuni. Zece ore, aproape continuu. ȘI UITE CĂ VINE SUFLETUL LUI ULIANOV.

Vă puteți imagina, nu voi intra în detalii, dar el i-a spus: ”Ajută-mă! Mi-e fierbinte și mi-e greață!” Ea l-a ascultat și i-a spus: ”Bine, hai să ajungem la o înțelegere.
EU TE ÎNVII DIN MORȚI, IAR TU VEI IEȘI SĂ VORBEȘTI LA RADIO ȘI TELEVIZIUNE DESPRE CE ÎNSEAMNĂ IAD”.

Și credeți că el a fost de acord?

NU! Polea (Pelaghia) spunea că, dacă el ar fi fost de acord, vă spun sincer, încă 20 de secole se mai adunau…

Iată, chiar eu am citit foarte puțin despre apostoli, dar ce să mai spunem de cler?
FOARTE PUȚINĂ LUME CREDE ÎN IISUS HRISTOS, FOARTE PUȚINĂ!

Polea (Pelaghia) spunea că, DIN 10.000 DE OAMENI, UN SINGUR SUFLET CREDE. DIN CLER, LA FEL, FOARTE PUȚINI. IAR DACĂ ULIANOV AR FI VORBIT LA RADIO ȘI LA TELEVIZIUNE, AR FI FOST 100%, ȘI, MAI MULT, NICIUN SUFLET NU AR MAI FI ÎN IAD. Nina, ai înțeles?

-Da.
-Nina, când ea a început să-mi povestească despre aceste lucruri, am fost uluit.
Atât de mare autoritate a avut omul acesta, încât putea influența toate astea.
Aș fi vrut să mai pun câteva întrebări, chiar și așa…dar nu relaționez prea mult cu preoția, sunt câțiva cu care comunic, dar, cum să zic…sunt… CAP DE PEPENE… DE DOVLEAC… TOȚI!

Îmi pare rău, Părinte Abel.

-E bine, foarte bine. Cu cât este mai simplu, cu atât mai bine.

-Da, dovleac…. cap de dovleac… Nu ar fi putut un singur om să zdrobească totul dintr-o dată? Și gata, s-ar fi terminat. Și el s-ar fi mântuit, și tot poporul s-ar fi mântuit. Și ce se întâmplă? Nu am putut să înțeleg… Ție îți spun. Dar nu am mai spus nimănui despre asta. Ea are multe materiale imprimate acolo. Mie îmi spunea să iau să citesc… Îți voi da și ție literatura și vom citi totul, vom cântări totul.

Îți spun un lucru: din moment ce mi-a vorbit, nu am altă cale.

Ea mi-a spus: ”Ia, pentru slava veșnică. Domnul va ajuta!

Nu ești primul și nici ultimul. Și am să te implor.

Nu ești primul și nici ultimul… ce-ți trebuie? O pâine care să-ți ajungă pentru o săptămână? Iar dincolo să te supui cuiva, da? Iată. Alte întrebări?

-Dar Polenka (Pelaghia) a explicat DE CE OAMENII VOR ACCEPTA TOATE ASTEA CU UȘURINȚĂ? CE E ÎN NEREGULĂ CU EI? SUNT ORBI?

-Uite, când erau femeile aici, ea a spus doar atât: ”Femei, dacă astăzi veți face un pas înapoi la rugăciune, mâine vor fi trei, poimâine, nouă”.

Dar nu vă imaginați ce aer! CÂND AM ÎNCEPUT SĂ VORBIM DESPRE AER, vă imaginați…dacă aprindeți anvelopele unei mașini, ce fum negru iese, ce funingine! Apoi, a spus: ”AERUL VA FI DE CINCI ORI MAI RĂU”. DE VĂZUT, SE VA VEDEA DE LA DISTANȚĂ, DAR AERUL VA FI MAI RĂU. Cu toate că acum e căldură, aerul este mai curat, acum, când suntem aici.
IAR ATUNCI, VA FI FOARTE POLUAT…

Înainte, oamenii obișnuiau să meargă la cosit, citind mai întâi rugăciuni sau spunând ”Doamne miluiește”. Ei nu începeau să facă ceva, fără să zică, ”Doamne binecuvântează!”. Abia apoi începeau să lucreze. Atât: ”Doamne, binecuvântează!”. Bunica mea, tanti Marfa, mă învăța ca, înainte să sădesc și să curăț zmeura, să citesc, ”Născătoare de Dumnezeu” și ”Tatăl Nostru”.

Într-un an, am adunat 15 găleți de zmeură! Am făcut chiar și vin din aceasta. Ce vin bun! La fel făceam și cu agrișul, citeam ”Născătoare de Dumnezeu” și ”Tatăl Nostru”. Nu pe toate mi le-a spus Polea (Pelaghia), ea avea multă lume care venea la dânsa. Iar tanti Marfa mi-a dat un exemplu: ”Dacă cureți și culegi agrișul, citește ”Născătoare de Dumnezeu” și ”Tatăl Nostru”. Uite așa agriș mare am cules, cât un ou de găină! Polea (Pelaghia) nu mi-a spus despre asta, dar tanti Marfa, o doamnă care a trecut prin multe scârbe și greutăți în viață, care era ascultătoare, ea acum este în Rai, în calitate de paznic.

Ai văzut? Uite asta e bine, Nina știe. Ai auzit?

-Marfa Sergheevna?

-Marfa Sergheevna, paznic în Rai!

-Da?
-Vorbeam cu Polea (Pelaghia) și ea îmi povestea cum a văzut-o pe tanti Marfa, paznic în Rai. Polea (Pelaghia) s-a apropiat de ea, iar tanti Marfa era foarte serioasă, un paznic adevărat!

Polea-i spune: ”Dă-mi niște mere”.

Merele erau foarte frumoase!

Și tanti Marfa îi răspunde: ”Ține! Ia-le, deoarece noi suntem prietene și te rogi pentru mine. Îți dau trei mere, dar mai mult, nimănui”.

Uite așa Polea (Pelaghia) povestea că a ajuns paznic în Rai.

Vezi ce a reușit să obțină tanti Marfa?

Și pe tine, Nina, te rog: ”Doamne miluiește!” spune cât mai mult! Cât mai mult!
Faci ceva, te duci undeva: ”Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește”… Ce-ți mai trebuie? Cu timpul, îți voi da și acatiste, rugăciuni, din alea bune… Ce-ți mai trebuie?

-Piotr, mai am, așa, o întrebare: care este atitudinea ta personală față de numere, pașapoarte?
-Îți spun, ascultă-mă: deci, voucherul eu nu l-am luat, numărul nu l-am luat.
Lucram ca om de serviciu și mă cheamă într-o zi, contabila-șefă, Liudmila Mihailovna și-mi spune: ”Ascultă Piotr, eu am nevoie…”

”Uite, Liudmila Mihailovna, ești om cu studii superioare.
Mie mi-e rușine…când lucram cioban, vitele din colhoz aveau numere prinse de urechi, caii, la fel. Le scriau după numere, rasă, ș.a. Uite acolo numere…DAR EU NU SUNT VITĂ!”. (Răspuns GENIAL! Așa va trebui să facem și noi! Îmi amintesc iarăși, și Otroc Veaceslav spunea că, înainte de dispariția banilor cash, se va umple lumea de hârtii…inclusiv voucherele, de care-s atârnate 10 demoni, la fel…orice act cu cip, tichete de masă, de cadouri, etc…).

ȘI IARĂȘI, CINE A CONTRIBUIT LA ACESTEA? PATRIARHUL! PATRIARHUL… Când eram în Samaria, am întâlnit niște călugărițe și femei.
ELE MI-AU SPUS CĂ TĂTARII NU AU ACCEPTAT NUMĂRUL, NU AU ACCEPTAT PAȘAPORTUL. (Deci, sunt mai tari pe poziții păgânii…spre rușinea noastră!) Dar, cel mai important lucru este să distrugi spiritul rusesc, tătarii sunt la altfel… Cel mai important lucru, după cum spunea Polea (Pelaghia), este să distrugi poporul rus. (și la noi există aceeași intenție…clară și precisă! Dar oile, nu cunosc/recunosc asta!) Să-l distrugi până la ultimul om. Trebuie să înțelegeți ce a spus HRUȘCIOV. Crezi că el este mai presus decât Stalin?
EL A SPUS CĂ-I VA DISTRUGE PE TOȚI, PÂNĂ LA ULTIMUL PREOT. DAR AI NOȘTRI, NU AU ÎNȚELES ACEST LUCRU.

Nina trebuie să știe. Cum se ruga Polea (Pelaghia) pentru el, da?
-Pentru Hrușciov?

-Da, ca Domnul să-l ia.

În plăcile de-aici, s-au format adâncituri. Așa de mult s-a rugat.
Vă puteți imagina această forță? Uite, cu toate acestea luate împreună…îți poți da seama DE CE totul este atât de dificil, de ce se întâmplă toate aceste lucruri, ACUM…
-Dar Polea (Pelaghia) a spus vreodată că va veni timpul când Uniunea va cădea?
-A spus! Și procurorului orașului Kursk i-a spus: ”Petea, e ca și cum ai lua boabe de mazăre în mână și le-ai arunca, uite-așa…deoarece, nu se putea spune,”Doamne, mă iartă!”, ci ”Slavă Uniunii Sovietice!”.

CUVÂNTUL SLAVĂ, POATE FI FOLOSIT NUMAI PENTRU DUMNEZEU. Iar ceea ce spun ei la demonstrații, ”slavă” nu știu cui….”? Și s-a destrămat. Eu nu credeam, dar s-a destrămat.

-Dar despre Rusia ce spunea, ce se va întâmpla cu aceasta, după destrămare?
-Eu nu…cum să-ți spun, eu m-am detașat…dar țin minte, bine. Știi, era mult de lucru, dar eu sunt mulțumit. Muncesc, mă rog…

S-a găsit un om care să scrie Acatist pentru Polea (Pelaghia), l-a scris bine, și eu îl citesc. Nașă, vin la mormânt…Nașă, totul e bine la mine. Dar știi de ce am nevoie? Știi. Ceva despre care am vorbit cu tine, știi. Tu pentru mine, iar eu pentru tine. Și gata. Și totul va fi bine. Uite așa. Acum, și cu tine voi fi, eu pentru tine, tu pentru mine.

-Piotr, dar…din observațiile dvs.personale…se schimbă o persoană dacă acceptă un pașaport sau toate aceste documente?

Îți voi spune un lucru: SE SCHIMBĂ! Se schimbă, se schimbă, se schimbă. Vă puteți imagina? Acum, e tolerabil.

Dar, cândva, femeile veneau la mama, la bunica, erau credincioase adevărate și o rugau pe mama mea să meargă la Polea (Pelaghia) să o invite Polea la ele.
Mama o lua de la voi. Și vă puteți imagina în ce dragoste trăiau! Ce sentimente aveau, Părinte Abel, nu-ți poți imagina!

Acum, nu mai poți vorbi cu nimeni, despre nimic.

Toți vorbesc cu perversitate, în unii este răutate, ură.

Mă întorc de la tine, mă îndepărtez și gata, vorbești urât despre mine.
Nu-ți poți imagina. Nu poți…

Am să-ți povestesc ce s-a întâmplat cu mama ei și cu Polea (Pelaghia).
Au fost în vizită la Irina Ivanova, de Rusalii, fiindcă aceasta nu mai era în stare.
Și uite-așa, mătușa Nastia și Polea (Pelaghia) mergeau acasă și le-a ieșit o vrăjitoare în cale.

Iar ele, trebuiau să coboare într-o vale.

Și dintr-o dată, vrăjitoarea și-a ridicat fundul gol, în sus… Oribil! Nu-ți vine să crezi… tu nu crezi, dar eu m-am convins, sunt convins…

-Dar de ce a făcut aceasta?

-Pentru că era o vrăjitoare. Pentru că…era bolnavă, dezgustată.
-Deci, e specific?

-Da, da. DE RUSALII, DE ZIUA SPIRITELOR, POLEA (PELAGHIA) NU NE DĂDEA VOIE SĂ MERGEM NICI LÂNGĂ RÂPE, NICI LA SCĂLDAT, NICĂIERI! MLAȘTINILE, LACURILE SUNT ZONE PLINE DE DEMONI.
-De ce?

-De ce…PENTRU CĂ ATUNCI CÂND HARUL DUMNEZEIESC COBOARĂ DIN CER, ÎI APASĂ PE DEMONI ȘI EI, SE ”MURDĂRESC”. ȘI ÎN ACEL MOMENT, DEMONII, DOAMNE, IARTĂ-MĂ… RIDICĂ FUNDUL!

-Deci, ridică fundul în sus și botul îl dau în jos, nu?

-Da, cu botul încolo, în jos. Dar noi nu ne vom supune.

Satan are o teorie…. când noi îl vom ucide pe ultimul creștin, pe ultimul… atunci Domnul, va coborî din Cer și va trebui să i se închine, atunci el, cu toate gărzile sale, va merge acolo, împreună cu întreaga sa frăție, și-i va ridica pe toți, în Ceruri.
UITE AȘA LUPTĂ FEROCE, GREU DE IMAGINAT! LUPTA PENTRU CA SATANA SĂ POATĂ PRELUA RAIUL.

-Dar de unde această teorie? Cine v-a spus despre ea?

-Polea (Pelaghia).

-Ea v-a spus, da?

-Da. Și cum a râs! Iată ce teorie! Și toată lumea îl crede. Toți îl cred. Ce teorie! Și toată lumea crede. Iar în Iisus Hristos? Ce teorie… Și ce putea Polea (Pelaghia) să le spună… uite-așa.

Eu sunt sincer cu tine, Părinte Abel, sincer. Dar acum nu mai poți vorbi cu nimeni nimic nu poți să spui.

-Eu nu am niciun fel de document, poți să vorbești cu mine…
-Nu, nu mă refer la aceasta. Dar să luăm la general, cu cine să vorbești?

-Nu ai cu cine, nu ai. Ca și cum ai vorbi cu lemnul, cu masa.

-Da, de aceea vorbesc cu tine din suflet, din toată inima.
-Deci, OAMENII SE SCHIMBĂ FOARTE MULT, ODATĂ CU ACCEPTAREA DOCUMENTELOR?
-DA, FOARTE MULT. Apoi…

-Dar, spuneți-mi, poate v-a spus ceva Polea (Pelaghia), despre faptul că ATUNCI CÂND OAMENII VOR ACCEPTA DOCUMENTELE, ÎN EI VOR INTRA DEMONI?
-DA. DAR ȘI AȘA INTRĂ DEMONII. ȘI AȘA INTRĂ DEMONII…
-Dar a spus că, în general, DE LA ACEASTĂ PUTERE NU TREBUIE SĂ ACCEPTĂM NIMIC?

-Așa, în mod direct, nu a spus, îi era frică să spună dacă să acceptăm sau nu ceva, de la această putere. Dar eu ți-aș spune, eu am trăit… am trăit… și eram foarte atent, foarte-foarte atent. Dacă participam la întâlniri, nu prea ridicam mâinile. Eram foarte atent. Nu voiam…

CUVÂNTUL NU E O VRABIE, DACĂ L-AI SPUS… NU-L MAI ÎNTORCI! Și după asta, mai încearcă să-ți ștergi păcatul…

Să știi că am trăit foarte modest. Îți zic, dacă mergeam la dansuri, dansam cu o fată și o atingeam de mână, după asta mă duceam la toaletă, și uite-așa: ”Inima mea curată, intră în mine Duhul Sfânt, îndreaptă-mă pe mine, pântecele meu, ferește-mă de păcatul trupesc”.

Dar cel mai rău lucru este când femeile dau mâna bărbaților. Este îngrozitor! Iar bărbatul, fiind prost, ia această mână. Și stau doi proști…și imediat, ce se întâmplă? Nimeresc direct la cea de-a 17-a Vamă. Hop și gata! Înțelegeți cât de strict este? Foarte strict! Dar cine i-a învățat cu această mână? Îți poți imagina? Iată, tu ești o persoană bună, dar, să zicem că binecuvântezi femei, să presupunem…DAR EA A FĂCUT 30 DE AVORTURI…

Eu îi spun să meargă la un călugăr, să se așeze lângă acesta și să-i spună aceste cuvinte la ureche. Călugărul, va fi suflat de vânt, până la ușă. Va fi ca asta… ca mingea care se rotește, înțelegi?

Iată ce putere este în asta. Și pentru CINE?

Eu știu că nu toată lumea, dar foarte mulți au mâna îmblănită, ca la urs…
-DAR EA, NU A SPUS CĂ, ÎN ULTIMELE VREMURI, DEMONII VOR FI NU DOAR ÎN OAMENI, CI ȘI PRINTRE OAMENI?

-O, DA! DAR ASTA ȘI ACUM SE ÎNTÂMPLĂ PESTE TOT. Ei bine, Nina trebuie să știe.

AU AVUT UN PROFESOR AICI, EL ERA EXACT CA UN DEMON.
Iar în prezent, se întâlnesc foarte des, da…

Te uiți încolo, să zicem, e o persoană foarte machiată, pictată…și tot așa. Omul acesta e un demon. Arată ca un om, dar de fapt, EL NU SE CONTROLEAZĂ SINGUR, PE SINE.

-Dar Polenka spunea ceva DESPRE TINERET?

-ÎȚI SPUN DIRECT: DESPRE ULTIMUL TINERET, EA A SPUS CĂ, DACĂ VA FI RĂZBOI, ATUNCI, TOȚI…EI VOR UMPLE IADUL!

Eu m-am căsătorit, nu știu cum de mi-am permis.

Dar erau situații când a venit un băiat și-o fată, s-au apropiat…”Polea (Pelaghia), iată, am decis să mă căsătoresc. Binecuvântează-mă!”

NU l-a binecuvântat.

Apoi, fata s-a apropiat de Polea (Pelaghia): ”Uite, vreau să mă căsătoresc, binecuvântează-mă!”
Nici pe ea nu a binecuvântat-o.

-Deci, ea nu binecuvânta căsătoriile?

-Iar eu m-am apropiat de ea și o întreb:”Nașă, dar eu ce să fac?”.

Ea mi-a spus să mă rog și să mă căsătoresc cât mai curând.
Eu lucram șef la frigider și femeile umblau după mine…

Eram singur, Nina! Carne, cârnați, ce vrei! Iar ei, ce i-ar trebui? Ea nu are frică de Dumnezeu.
De ce mai are nevoie?

Să bea, să mănânce, să facă păcate trupești.

De aceea, Polea (Pelaghia) mi-a spus, ”Imediat”, imediat.

Totuși, trei ani m-am rugat la Dumnezeu să-mi trimită o soție. Am fost celibatar încă trei ani.

Veneam la dansuri, mâncam, beam și mă rugam: ”Sfinte Nicolae, trimite-mi o soție, ca să mă mântuiesc!”

Nu zic, am o soție minunată, Galea! Trăim încetișor și Slavă Domnului! Are grijă, face de mâncare, nu bea, nu fumează, dar nu are dragoste mare față de Dumnezeu.
Polea (Pelaghia) mi-a spus una: ”Tu de așa soție ai nevoie.

Așa, ca tu să ai tot timpul bani în buzunar, iar ea să nu-ți umble prin buzunare.
Ea nu va ști câți bani ai, nu va ști”.

Și chiar am întrebat-o: niciodată! Eu îi dau salariul, tot ce ar putea avea nevoie pentru tot felul de cheltuieli….dar banii sunt la mine.

Eu lucrez ca măturător și-i dau banii de care e nevoie: ”Uite, ia, gospodina mea”.
Da, Polea (Pelaghia) mi-a spus direct: ”De așa soție ai nevoie de la Dumnezeu.
Nu poate fi totul ideal, dar soția ta, niciodată nu-ți va umbla prin buzunare.
Ți-e dată de la Dumnezeu. Iar dacă e ceva ce nu-ți place, rabdă!”

Și, ce să zic? Rabd. Nu face nebunii, și Slavă Domnului! Uite așa a trecut viața mea.
-Dar, cum credeți, CU ACCEPTAREA TUTUROR ACESTOR NUMERE, DOCUMENTE, PAȘAPOARTE, SE ÎNDEPĂRTEAZĂ HARUL DE LA OAMENI?
-Îți voi spune un singur lucru: SE ÎNDEPĂRTEAZĂ! Se îndepărtează… chiar așa să scrii.

-Dar Polenka, a spus ceva referitor la acest lucru?

-Când Polea (Pelaghia)… nu știu, dacă au mers la colhoz… dar atunci când am intrat în colhoz, Polea a spus să adăugăm rugăciune! Iată un exemplu în acest sens. Era o zi de post, iar eu…am cedat puțin… și am băut un pahar cu lapte.
Apoi, ea mi-a spus ”Petea, citește de vreo zece ori în plus, ”Născătoare de Dumnezeu”, ca să compensezi, să completezi…”

-Bine, dar… în legătură cu…

-Ai memorizat asta, referitor la lapte? TOTUL TREBUIE COMPENSAT. Dar, cu

cât mai departe… cu cât mai departe, cu atât mai atent trebuie să fii și să te uiți bine, băiete! Cu dreptate oamenii spun, cu cât e mai mare devierea, cu atât mai repede vom ajunge aici. Și academicianul Filimonov a spus că acest lucru, cu pecetea pe mână, nu se va întâmpla imediat, nu vor fi toate odată! El a mai spus că, totul se transformă treptat. Nina, Nina! Tu ce le vei spune apropiaților tăi?
CĂ MICRO-CIPAREA MÂINILOR ȘI-A CAPETELOR ESTE UN NOU ”BOTEZ” ÎN DUMNEZEU-SATANA. ASTEA VOR FI PUSE PE MÂNĂ.

Iar Polea (Pelaghia) spunea să nu punem nici pe mână, nici pe frunte…
Bine, acum, ACEST SEMN ESTE PE HÂRTIE momentan, DAR CÂND VA FI PE MÂNĂ, ACESTA VA FI UN NOU BOTEZ ÎN SATANA.
Se întâmplă să mă întâlnescu cu oameni… femei, bărbați, care au traversat Ecuatorul și, nu vă puteți imagina! Acolo, există un fel de…PROCES!
-Ritual!
-RITUAL, DA! ȘI CU TOȚII VOR MERGE ÎN IAD! Acum există tot felul de… cum să le spun, în limba rusă…tot văd pe umeri… intru în magazin și e prăpăd! Le lipesc pe fund, pe spate, TOT FELUL DE DRAGONI ș.a. Gata! (cred că se referă la TATUAJE). Pentru acest om, nu se mai poate ruga. Și nu poți să-l predai pământului. Bunica mea spunea: ”Corpul trebuie să fie curat. Cum te-ai născut, așa trebuie să te prezinți înaintea Lui Dumnezeu!” ÎȚI FACI ACEST DRAGON ȘI GATA!
-În prezent, întâlnesc mulți bărbați cu tatuaje…

-Gata! Asta-i tot! Deja trebuie…

-Deci, ele trebuie scoase?

-Să știi că eu am întrebata de scos. Cunosc fete, farmaciste, ele mi-au spsu că tatuajele se scor foarte greu și în mult timp. Ca să scoți un centimetru de tatuaj, în Japonia, costă bani grei. Nu e chiar atât de simplu să-l scoți, am întrebat.
De aceea, vă rog să fiți foarte atenți și stricți cu toate! De exemplu, ai pe o mână, o cicatrice. Ai să mori și tot o să fie. De aceeea, trebuie să fii foarte strict cu toate.
-Dar, Piotr… dacă un preot acceptă un număr, pașaport ș.a., Harul se îndepărtează de la acest preot?

-DESIGUR! În timpul discuțiilor cu Polea (Pelaghia), ea spunea: ”Haideți, fetelor…” Eu, de exemplu, nu pot să mă împărtășesc, deoarece mă spovedesc rău, nu sunt adaptat pentru aceasta, de aceea, fac cel puțin 25-35 de metanii mari și, înainte de Împărtășanie, și mă rog: ”Doamne, permite-mi, ajută-mă, ca să nu fac vreo prostie”. Știu că Împărtășania este o chestiune sacră, mai presus de toate! Și acum, imaginați-vă…întreaga Biserică, întreaga Biserică…

La noi, în Reazan, știi câți împărtășiți sunt? Toți se împărtășesc, aproape în fiecare zi. Iar din cei care se împărtășesc, NIMENI nu face trei metanii mari.
L-am întrebat pe Vlădica Serafim de la Penza îl ții minte? E foarte bun.
L-am întrebat pe mitropolit, l-am întrebat și pe arhiepiscopul Evghenii din Serpuhov: ”La ce ați ajuns?”

Tututor celor care veneau la Polea (Pelaghia), ea le spunea: ”Doamne ferește să te faci preot!” Am uitat să vă povestesc despre aceasta, Doamne ferește! Deci, PREOȚII ȘI CEI MAI DE SUS, MAI SUS, MAI SUS… PÂNĂ LA PATRIARH, VĂ SPUN SINCER, NU AI PE CINE SĂ POMENEȘTI! NU AI… Fiindcă, toți vin la Împărtășanie, fără trei metanii mari, iar așa, nu mai ai ce să le faci.
Tihon din Zadonsk scrie bine despre aceasta. Și despre Mitrofan din Voronej scrie acolo, că era foarte sever.

-Piotr, deci ea nu binecuvânta preoția, tocmai pentru că clerul, din ultimele vremuri, nu se va mântui?

-Nu! Nu, nu toți… De exemplu, eu când am întrebat-o de preoție, ea mi-a spus: ”Nu, nu, nu, Petea, nu te vei salva așa”. Și eu sunt totuși, om cu frică de Dumnezeu și toate… Ea a spus:”Rolul tău e altul”.

Rolul meu este să printez, să public, să sugerez, să ofer sfaturi corecte, așa ceva! Iată…iar așa, nu. CA PREOT NU M-A BINECUVÂNTAT, PENTRU CĂ NU VA FI MÂNTUIRE. NU VA FI! Îți imaginezi…ce se întâmplă în Biserici?
Vin atât de machiate! Ei bine, pentru ce? Sf.Ioan Gură de Aur spunea Evdochiei, eu îi spun mai simplu… regelui Arcadie, care era la masă: ”Evdochia, nu e voie!”
-Eudoxia, probabil.

-Da, așa îi spun eu… I-a spus că nu este permis.

VRĂJITORII, NU TREBUIE SĂ SE ÎMPĂRTĂȘEASCĂ! E PĂCATUL SODOMIEI, NIMENI! EREZIE, NIMENI NU TREBUIE ÎMPĂRTĂȘIT!

CRUZIMEA ȘI NE-MILA – TOATE ACESTEA SUNT PĂCATE GRELE!
Nimeni nu trebuie să fie împărtășit și predat pământului. Nu există severitate, totul este permis, totul este pervertit!

-Dar, Polenka evalua cumva faptul că vor accepta pecetea lui Antihrist în Rusia? Ea aprecia aceasta ca fiind credință sau apostazie?

-Eu nu pot să spun de apostazie, căci ea nu spunea asta. A spus numai că, nu e voie să facem acest lucru.

CÂND ÎȚI VOR PUNE PECETEA PE MÂNĂ ȘI PE FRUNTE, ȘI TE VOR ARUNCA ÎN FURNAL… VEI ARDE, VEI ARDE…ȘI NU VEI PUTEA SĂ MORI! PÂNĂ LA A DOUA VENIRE…mereu mă gândesc la asta, eu mă voi trezi, dar cum rămâne cu oamenii?

Păcatul sodomiei a cuprins întreaga Rusie? A cuprins! Dar pe lângă aceste păcate, câte altele mai sunt?

Rușii… rușii au femei și imaginați-vă, a fost dat ordin, până la rege… cui? Națiunii evreiești! Nina, ascultă! Națiunii evreiești….

-Ea doarme…

-Doarme, da? A FOST DAT ORDIN NAȚIUNII EVREIEȘTI CA, TOȚI BĂRBAȚII EVREI SĂ ”ÎNSĂMÂNȚEZE” ÎNTREAGA RUSIE! NU BĂRBAȚII RUȘI, CI ĂȘTIA… și așa e la toți! AMESTECUL DE SÂNGE – DEJA E PĂCAT: RUS CU TĂTAR, de exemplu!

Deja NU MAI EXISTĂ POPOR RUS! Nu mai este nimic aici. Un singur părinte și Polea (Pelaghia) a spus că e păcat…

Ea a spus că-i pare rău de copil, dar nu avea ce să facă. Și întregul popor rus trebuie să fie predat focului, focului, focului…așa cum mongolii mergeau toți, până la ultimul. Așa și chinezii vor merge, până la ultimul, și gata!
Foarte puțini sunt. De exemplu, te vei întâlni cu cu cerc mare de oameni, vei cunoaște pe mulți, dar nu vei întâlni un om drept-credincios, care va crede din tot sufletul… Da, sunt. Nu poți să spui că nu sunt defel, dar sunt foarte puțini…dar în rest, Rusia va pieri. De exemplu, ea s-a căsătorit iarăși, Polea (Pelaghia) a binecuvântat, și ei au un sânge bun, și copiii au sânge bun. Sunt și alții… Nu poți să spui că e 100%, și totuși…

DAR ÎN PREOȚIE, CINE MERGE? CINE ȘI CE SÂNGE ARE? ÎNȚELEGI? Cine știe ce sânge au ei? Dar totul depinde de sânge. Nu poate fi un tătar, preot. Sunt multe întrebări, multe. Imaginează-ți, oare caucazienii și asiaticii au venit în Rusia pentru folos?

-Ea a spus vreodată că, va veni timpul și din Rusia va rămâne o părticică jalnică?

-Eu nu am auzit nimic despre aceasta…

-Dar despre chinezi a spus ceva?

-DESPRE CHINEZI A SPUS. Am auzit doar de la mătușa lui Jenea….mătușa Jenea, la fel de strașnic vorbea. Nu voi spune că era sfântă, dar ea a fost învățată, ea a fost procuror al orașului Kursk.

Ea mi-a spus că totul va fi distrus și că vor rămâne doar câțiva din întregul popor.
Și din această mică națiune, se va dezvolta o altă viață.

Să zicem că eu îți dau un ziar, tu vei citi totul, vei cântări…
CÂND EVREII VOR CREDE ÎN PĂRINTELE SERAFIM, ÎN PRIMUL RÂND, VOR EMITE UN DECRET, O LEGE: SĂ EXTERMINE TOȚI VRĂJITORII DE PE FAȚA PĂMÂNTULUI! De ce, ce știu ei, de fapt? Poți să zici că Dumnezeul lor e Satan. TOT CE E ÎN CĂRȚILE LOR, EI ȘTIU ASTA ȘI REALIZEAZĂ CĂ NU VA EXISTA MIȘCARE, CĂ TOATE ASTEA NU VOR FI…

Părintele Serafim le va spune, ei vor primi Harul și tot ce le trebuie pentru mântuire și atunci, va veni a treia perioadă a vieții. A treia perioadă.

Și atunci va fi, cum spunea Polea (Pelaghia)… miere și smântână.

În prezent, noi ne chinuim din cauza vrăjitorilor.

Te uiți, pare totul bine… și băiatul e bun, și fata, și trece baba între ei, vrăjește ceva

și gata…trăiau bine, iar prin vecini aveau o vrăjitoare.

Crezi că totul e bine la ei? Bah, moare vaca. Bah, altceva se întâmplă…găsesc ace… bine că ei o aveau pe Polea (Pelaghia). Ea îi ajuta, le spunea cui să citească rugăciuni. La fel și pe mine, Polea (Pelaghia) mă ajută, îmi spune cui să mă rog, ce să fac… dar în rest, numai vrăjitori!

Și uite ce au mai legalizat în Vest, că poate să trăiască tatăl cu fiica, mama cu fiul, fratele cu sora, toți în lume, cumetrii…cum în Franța, la fel și peste tot.

Și astea sunt VICTIME ALE IADULUI!

Este înspăimântător, e o mare de păcate, un ocean de păcate!
Și toate astea trebuie scrise, ceea ce nu avem voie să facem să găsim ceea ce e bun.

Vor fi oameni buni, dar foarte, foarte puțini.

-Iar despre CHINEZI, ce spunea?

-Păi, CHINEZII VOR AJUNGE PÂNĂ LA URAL.

-Până la Ural, da?

-După Ural, nu o să-i lase mai departe. Dar ruși acolo, nu vor mai fi! Eu îi voi primi, probabil. Și pe chinezi îi așteaptă multe…și pe alții, pe toată lumea, pentru că se fac MULTE!

Multe se întâmplă în această lume…iar acolo vor dispărea, acolo va fi radiație de toate va fi acolo…

-Dar despre radiație a spus ceva?

-Nu a spus nimic. Poate a spus că radiația este poluare a aerului.

Când am vorbit odată cu ea, despre poluarea aerului, ea a spus: ”Petea, fără psalmi,

nu ai cu ce respira. Simt asta”.

Uneori, te ridici și ți-e rău! Citești psalmi, acatiste, uite-așa! Uneori, înțelegi ce trebuie să citești, să citești… Polea (Pelaghia), ce trebuie să faci ca să fie acceptată rugăciunea? ”O, Petea, cât e de greu!” Uite-așa se întâmplă uneori…

Ridică-te, Boierească, că lumea piere! Știi cum e? Într-atât de greu! Și acum, îți spun sincer, PREOȚII NU SE ROAGĂ, NU POT SĂ IASĂ DIN MOCIRLĂ!
Este nevoie de multă muncă, ei nu țin slujbele de rugăciuni, femeile lor umblă cu capul descoperit…ea (Pelaghia) le certa pentru aceasta, le certa pentru tunsul părului, pentru toate astea.

Ea spunea că femeile au o protecție slabă. La noi, nici Mașa, nici Nina nu-și taie părul, avem surori, niciuna nu-l tunde.

Noi am înțeles bine ce spunea Polea (Pelaghia) și nu facem asta. Da. Iată-așa! Încă avem frică. În rest, e numai păcat. Și așa, de la Reazan până la Mihailov, la o așa adâncime, oamenii se duc la Iad.

Îți închipui, se duc, se duc…70 km/secundă, pe minut, pe oră. Îți imaginezi cum e asta, Abel?

-Polenka a spus ceva despre America?

-Nu, nimic. Doar poate…despre America a spus numai rău. Aici atârna un radio. Ea, împreună cu mătușa Tanea, pornea radioul…”Iarăși vin din America, aduc boala. Nastia, Nastia, iar gripă”! (ca și la noi…).

Un singur SCOP aveau vizitele…una ce a mai spus este că, toată lumea dorește boală și moarte pentru poporul rus. Ai înțeles? Boală și moarte. Nu vă așteptați la nimic mai mult.

-Dar ea nu a spus că întreaga lume trăiește numai din contul Rusiei?
-Corect! Corect!

-A spus că întreaga luptă se desfășoară numai în Rusia, iar restul lumii este deja moartă?
-Da. Da, da, da. Acum, scopul este de a distruge poporul rus. Rămășițele sunt mici…
-Dacă va fi distrus, va fi sfârșitul lumii…

-Gata! Nu e chiar sfârșitul…nu poate fi, nu poate exista sfârșitul lumii. Vor fi alte evenimente. VA FI ÎNVIEREA DIN MORȚI A SFÂNTULUI SERAFIM DIN SAROV. Sigur, poate fi considerat sfârșitul lumii, căci totul va fi diferit, va fi o altă viață. Dar ACUM, doar UNA se întâmplă… imaginează-ți, am auzit de la unii că acum, ÎN MATERNITĂȚI, UNII INTRODUC PRIN CORDONUL OMBILICAL, NIȘTE SOLUȚIE DE MERCUR… îți imaginezi?

Doamne, Dumnezeule! Nu știi uneori la ce să te mai gândești. Iată de ce ea (Pelaghia) nu binecuvânta căsătoria, nimic nu se mai poate face.
Ea a spus că e sfârșitul lumii. Iată, prietenele ei, fetelor, noi, Nina și Tanea, ea le-a spus….una e din al 30-lea an, cealaltă, nu mai știu… Polea (Pelaghia) le-a spus că la aceste fete se va sfârși lumea. Probabil, când ele vor muri. Eu mă orientez după ele și după ce mi-a spus ea… Nastia, Nastia, după fetele tale, Nina și Tatiana, cu ele va fi sfârșitul lumii.

VA FI O LUPTĂ CRÂNCENĂ! CHIAR ȘI SFÂNTUL PĂRINTE SERAFIM DE SAROV A SPUS: PE RĂMĂȘIȚELE ULTIMILOR CREȘTINI, SE AȘTEAPTĂ CHINURI ASEMĂNĂTOARE CU PATIMILE DOMNULUI ÎNSUȘI.
Credeți, într-atât de mari…și mie mi-a spus: ”Roagă-te, roagă-te, roagă-te! Petea, nu poți citi catisme, citește 3 psalmi, nu poți citi 3 psalmi, citește unul, cel puțin 3 versuri, iar dacă nu poți nici așa, cațără-te! Cât de puțin spune, ” Doamne miluiește!” de 3 ori/zi, dar spune…”

-Da, da. Spunea: ”O foaie din Cartea Sfântă, chiar și aceea vă va salva”.

-Iată! O foaie….

-O foiță vă va salva. Tolea, întoarce masa!

-Imediat o întorc.

-Iată, încă una, Părinte Abel. Știi, când vei fi acolo, vei citi… Iar eu voi veni de la Reazan și, să zicem, voi scoate de aici, o cărămidă și voi introduce două cuvinte:

”Doamne, protejează-mă!” CEL CARE SE VA RUGA SINCER, CU ADEVĂRAT, VA FI MÂNTUIT. Deoarece, cum să-i zic, IMEDIAT SE VA FORMA O CUPOLĂ DE HAR CARE VA COBORÎ DE SUS ȘI NICI ÎNCOLO, NICI ÎNCOACE, NU VA FI NICIO TRECERE, NICI INTRARE, NICI IEȘIRE!

HARUL VA PROTEJA! Iar atunci când în Biserică se cere Har, atunci eu, Părinte Abel, fac o metanie mare și… sau când trec pe lângă monumentul lui Ulianov, citesc ” Tatăl Nostru”, ”Doamne, îngrădește-mă cu Har, ca să mă umbrească”.

Și ce-mi mai trebuie? Ca Harul să mă protejeze, să mă aflu ca într-o cupolă.
Ție îți spun, așa cum n-am spus nimănui…

-Am înțeles.

-Nimănui, în viața mea, nu am spus aceste TAINE…

-Luați loc, vă rog.

-Mutați masa!

-Serioja, vino și mănâncă!

-Serioja! Oh, cum vă… cum vă cheamă?

-Păcătosul? Abel.

-Abel, da?

-Luați loc.

-Știi ce trebuie să adăugăm? Mă rog la Domnul, în decizia căruia este viața noastră veșnică, pe pământul nou, sub cerul Nou, în Slava Sfintei Treimi. Amin.

-Da, asta e clar.

Arată apoi, după ce servesc masa, cum iese Petea la mormântul Cuv.Pelaghia și i se roagă.

Sfârșit.

Cuvioasa Maica Pelaghia de la Reazani.

Maica Pelaghia s-a născut în satul Zaharovo, regiunea Reazani (Rusia) în anul 1890. Oarbă din naştere a primit de la Dumnezeu darul de văzătoare cu duhul. Din cauza unui tratament greşit al mamei sale care era însărcinată, fetiţa s-a născut oarbă. Ea ştia toată psaltirea pe de rost. A fost un om deosebit. În copilărie când avea cinci-şase ani, era vizitată de o călugăriţă care o învăţa despre credinţa adevărată. Îi citea fetiţei psalmi şi rugăciuni. Tânăra avea o memorie extraordinară, orice psalm putea să-l memoreze numai după ce i se citea de trei ori.
După mărturiile contemporanilor cuviaosa Pelaghia nicicând nu mânca carne, iar în prima şi a şaptea săptămînă a postului Mare îşi întreţinea puterile doar cu o prescură şi puţină apă.

Muţi credincioşi au fost vindecaţi datorită rugăciunilor ei. Primeau de la ea îndrumări şi sfaturi. Ea însăşi se ruga şi cîte paisprezece ore pe zi, însoţind rugăciunea cu până la zece mii de metanii. O mare atenţie acorda faptului cum ne facem însemnul Sfintei cruci. După spusele ei la unirea corectă a degetelor din ele iese foc. Şi acest foc ne sfinţeşte şi curăţeşte corpul nostru, sângele nostru trecând prin această cruce de foc se curăţeşte de tot răul – totul arde. Deci cu cît mai des ne însemnăm cu simbolul Sfintei Cruci , cu atît este mai curat sângele nostru şi cugetările noastre. Cu atât sîntem mai aprope de Dumnezeu, şi mai repede ajung la El rugăciunele noastre.

Din amintirele protodiaconului Pavel Smirnov (Reazani):” E foarte greu să povesteşti despre Maica Pelaghia fără să-ţi reţii lacrimile. În viţa mea n-a existat un om mai sfânt ca ea… Încă din copilărie a fost alungată de acasă de proprii părinţi şi locuia la cei care vroia s-o primească. Era foarte aproape de Dumnezeu şi Sfinţii lui, cu care vorbea de la o vârstă fragedă, în deosebi cu Sfântul Serafim de Sarov care a devenit ocrotitorul şi îndrumătorul ei…”

Ea a vindecat foarte mulţi oameni cu puterea rugăciunii sale. Înainte de a fi arestată i-a zis stăpânei casei unde locuia „în curând vor veni să mă ia…”. La întrebarea de nedumerire de ce şi unde a răspuns „că timpul este aşa”. Fiind arestată îşi petrecea timpul în arest citind toate acatistele pe care le ştia. Şi în curând a fost eliberată, dar cu condiţia că nu va mai primi oameni pentru sfaturi şi vindecări. De aceea o perioadă s-a retras de la această activitate. Dar totuşi nu putea sa nu-i ajute pe toţi acei care aveau nevoie de ajutorul ei. Ultima dată a fost arestată în anul 1939.
Ea a prezis războiul cu Germania cu mult timp înainte, chiar şi ziua începerii.

Într-o zi a zis : „ Iată., astăzi s-a început războiul” Nu a fost crezută de la început, fiindcă ştirea ajunse abea peste vreo patru zile. Prezise că trupele fasciste vor ajunge până la localitatea unde locuia şi ca de acolo nu va mai putea înainta mai departe. Din alte amentiri despre ea „ A fost un om sfânt. Şi cît de mul era iubită de oameni. La ea oamenii vin amărâţi , dar se întorc înaripaţi.O mare putere avea de la Dumnezeu ” . Unul din cazurile întâmplate cu ea îl povestesc martorii . S-a întâplat înainte de război. Câţiva consăteni , însoţiţi de Maica Pelaghia veneau din localitatea învecinată. Pe drum ea le citea după memorie fragmente din psaltire. Brusc se începuse o furtună şi o ploaia foarte puternică, care pe ei îi inconjura, dar de ei nu se atingea.

Înainte de a trece la cele veşnice le spunea celor ce o cunoşteau. Că când nu va mai fi să vie la ea la mormânt şi să continuie să-i spună durerile . Şi chiar de nu o vor auzi pe ea, ea îi va auzi…şi le va ajuta. Şi îi ajută.

A fost o adevărată credincioasă. Un exemplu minunat pentru noi toţi. Contemporanii ei mărturisesc că avea un râs de copil. Şi la ultima sa împărtăşanie o bucurie de copil. Noi nu sântem în stare să-i înţelegem această bucurie.
Maica Pelaghia a trecut la Domnul în anul 1966.

Maica Pelagheia spunea despre importanţa deosebită a Sfintei Împărtăşanii din Joia Mare că, de s-ar întâmpla prigoană, cu harul acestei Sfinte Împărtăşanii poţi rezista trei ani.

Pentru agonisirea tăriei şi a neclintirii în credinţă să ne rugăm în faţa icoanelor „Vladimirskaia”, „Grebnevskaia”, proorocului Amos, poorocului Daniel (el dăruieşte rugăciunea buzelor), Cuv. Simeon Stâlpnicul, Sf. Apostol Pavel şi Fericitului Augustin (ambii încă dăruiesc cunoştinţe, minte deosebită şi ajută copiilor la învăţătură).

Maica Domnului prin chipul Său „Izvorul de viaţă dătător” dăruieşte har pentru cunoaşterea adevărului.

De orice lucru straşnic – Sf. Mc. Bonifatie.

Pentru iertarea păcatelor grozave – Mântuitorului, înaintea icoanei Maicii Domnului „Aflarea celor pierduţi”, Sf. Arh. Mihail, Drept. Iosif Logodnicul, Drept. Simeon de Dumnezeu Primitorul, Sf. Ap. Petru şi Pavel, Sf. Părinte Ierarh Nicolaie, M. Făcător de Minuni, tuturor sfinţilor.

Pentru izbăvirea de necazuri, scârbe şi pieire – înaintea sfintei icoane „Izbăvitoarea”.
De toate bolile – la icoana „Tămăduitoarea”, Sf. Arhanghel Rafail, Drept. Simeon de Dumnezeu Primitorul, Sf. Sfinţitul Mc. Pancratie, Cuv. Serafim de la Sarov şi de citit cât mai des psalmul 26 (de 40 de ori nu mai puţin de trei nopţi la rând).
De dureri de cap – Sf. Prooroc Înaintemergător şi Botezător al Domnului Ioan.
De bolile ochilor – rugăciuni la icoana Maicii Domnului „Kazanskaia”.
De bolile pieptului şi a pântecelui – Sf. Ap. Ioan Teologul.

De bolile plămânilor, boli femeieşti şi pentru ajutor la naştere – înaintea icoanei „Feodorovskaia” (la bolile de plămâni de citit cât mai des „Împărate Ceresc…”, de 40 de ori, noaptea).

De bolile mâinilor – la icoana Maicii Domnului „Trichirusa” („Троеручица”).
De bolile picioarelor – Cuv. Simeon Stâlpnicul, Sf. Mc.Trifon, Cuv. Serafim de la Sarov.
De boli canceroase – la icoana Maicii Domnului „Împărăteasa Tuturor” („Pantanasa”), Cuv. Macrina, Drept. Nicodim.

De boala sângelui – Sf. Mc. Smaragd.

Pentru ca să fii iubit, ca oamenii să aibă faţă de tine o atitudine binevoitoare – Sf. Împărat şi Prooroc David.

Pentru ca copiii să aibă dragoste faţă de părinţi- Sf. M. Mc. şi Tămăduitor de boale Pantelimon.
Pentru a trăi în îndestulare – înaintea icoanei Maicii Domnului „Sporitoarea grânelor” („Спорительница хлебов”), Sf. Proor. Ilie, Sf Ap. şi Evang.Ioan Teologul, Sf. Nicolae, Făcătorul de Minuni, Sf. Spiridon al Trimitundiei, Sf. Sfinţit. Mc. Haralampie.

Pentru a primi serviciu, loc de muncă – Sf. Mc. Boris şi Gleb. Pentru a avea casă – la icoana Maicii Domnului „Zid Nesurpat” („Нерушимая Стена”), Sf. Părinte Ierarh Nicolae, Mare Făcător de Minuni, Sf. Împărat şi Prooroc David, Cuv. Serafim, celor 12 fraţi-zidari ai bisericii din Kiev.

Să ne însemnăm cu Sfânta Cruce cu multă luare aminte şi cu evlavie: pe frunte, pe pântece, pe umărul drept şi stâng (nu deasupra umărului, ci din faţă). Atunci când adunăm corect degetele mâinii drepte, noi chemăm ajutorul Preasfintei Treimi, cine-I va putea sta împotrivă?

Metaniile să le batem corect: după însemnarea cu Sf. Cruce, privind cu evlavie la Sf. icoană sau la Sf. Cruce facem metanie şi îndată ne îndreptăm. Este de nepermis ca, stând în genunchi, să culcăm fruntea pe podele sau pe mâini şi să „înmărmurim” pe mai mult timp în această poziţie (cu dosul în sus). E un păcat foarte grav. Aşa procedează dracii şi vrăjitorii în zilele marilor sărbători ale Sfintei Treimi, ale Pogorârii Duhului Sfânt. Harul îi ţintuieşte la pământ şi ei îşi ascund capetele (dracii îşi bagă râtul în mocirla mlaştinii), însă, în semn de nesupunere lui Dumnezeu, îşi expun dosurile goale spre cer.

O vrăjitoare din Reazan a fost surprinsă, chiar la ea acasă, de ziua Sfintei Treimi în această poziţie ruşinoasă.

În colţul camerii unde se află sfintele icoane ţineţi deschisă Psaltirea (de exemplu, la psalmul 26), chiar dacă încă nu citiţi psalmii, dracii deja şi de la aceasta se scutură.
Pelagheia din Reazan, fecioară văzătoare cu duhul, spunea că rugăciunea de noapte (metania) este înaintea lui Dumnezeu preţuită de 40 de ori mai mult decât tot aceeaşi rugăciune care se citeşte ziua. Deoarece în numele Domnului nostru Iisus Hristos, întru slava lui Dumnezeu, omul se scoală la rugăciune în timpul cel mai potrivit pentru somn. De rugăciunea în toiul nopţii, însă, te poţi apropia numai având deprinderea întărită a rugăciunii de zi. La început să te rogi noaptea foarte puţin, apoi, să adaogi cu încetul câte o „fărâmitură”, desigur, numaidecât aflându-te în smerenie.

Maica Pelaghia explica importanţa şi folosul practic al citirii unor psalmi şi rugăciuni, deosebit de necesare în vremurile noastre, vremuri de pe urmă.
Foarte puternică este rugăciunea alcătuită numai din cinci cuvinte: „Căci cu noi este Dumnezeu!”. În ea este tăria credinţei, toată nădejdea noastră către Dumnezeu şi bucuria duhovnicească a credincioşilor conştienţi că înlăuntrul lor este Dumnezeu- Emanuel.

Şi dacă Dumnezeu este cu noi, cine poate fi împotriva noastră?
Iată de ce de această mică rugăciune atât de mult se teme vrăjmaşul nostru cel văzut şi nevăzut (oamenii răi, vrăjitorii, dracii). O roabă a lui Dumnezeu a reuşit să rostească de trei ori mecanic, în grabă, rugăciunea: „Căci cu noi este Dumnezeu!”, înainte de a-i deschide uşa „lăcătuşului” care a zis: „Mi-ai luat-o pe dinainte, acum nu mai am ce face la tine”, şi, înspăimântat, s-a retras.

Psalmul 26 este cel mai puternic din toată Psaltirea. Cine-l va citi măcar de 3 ori pe zi pe acela Domnul (când va binevoi El, iar nu noi, păcătoşii) „îl va trece pe apă ca pe uscat”.

Dracii nu rezistă să se afle lângă omul care citeşte deseori acest psalm. Este posibil ca prin citirea psalmului 26 (cu binecuvântarea unui preot duhovnic care te cunoaşte mai demult (şi numai în cazuri extraordinare) să te izbăveşti de stăpânirea celui rău (de îndrăcire). Chiar şi unei foste vrăjitoare, care a cerut rugăciuni pentru sine, i s-a spus că Sfânta Biserică interzice rugăciunea pentru vrăjitori, dar dacă cu toată sinceritatea doreşti să te izbăveşti de tirania dracilor, atunci singură trebuie să citeşti noaptea psalmul 26 de 40 de ori. Şi dacă nu te vei înspăimânta de frica diavolească, Domnul te va slobozi de puterea lor. Însă de la început citirea acestui psalm trebuie s-o faci ziua, citindu-l de 3 ori. Obişnuinţa de a te ruga noaptea poţi s-o agoniseşti cu alte rugăciuni şi nicidecum cu psalmul 26.

Cine va citi cât mai des psalmul 26, alegoric vorbind, va merge printre vrăjitori ca în maşina blindată. Unei schimonahii prin descoperire i s-a dat această povăţuire: „După o discuţie cu oamenii care îţi sunt străini duhovniceşte, restabileşte-ţi forţele cu citirea psalmului 26″.

Psalmii 26, 45, 69 şi 90 se citesc împotriva năvălirilor vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi şi pentru a rămâne neclintit (mai trebuie citit şi condacul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu – „Apărătoarei Doamne pentru biruinţă mulţumiri…”).
Psalmul 33 – la foame şi la sete.

Psalmul 63 – împotriva peceţii lui antihrist, (încă de citit acatistul „Celor şapte tineri din Efes”, şi rugăciunea de la sfârşitul primei catisme, ea este nucleul întregii Psaltiri, „Psaltirea comprimată”).

Psalmul 21 – împotriva păcatelor ultimilor vămi (de la desfrâu până la împietrirea sufletului) şi împotriva spurcării silnice cu păcatul curviei şi sodomiei. (De mai rugat la Sf. Mc. Agnia şi la Sf. M. Mc. Anastasia, Izbăvitoarea din Lanţuri – ele ne vor îngrădi de întemniţarea de către slugile lui antihrist şi de silnicie (violare).
Psalmul 5 – pentru dobândirea rugăciunii.

Psalmul 43 – pentru ca în casă să stăpânească harul, ca în ea să strălucească totul de har precum străluceşte de aur palatul împărătesc (duminicile şi la sărbătorile Domneşti de citit „Slavă Doamne Sfintei Învierii Tale!”).

Psalmul 83 – pentru ca să moştenim Împărăţia Cerurilor.

Psalmul 49 – (nouă, tuturor păcătoşilor, dar mai ales preoţilor) – împotriva mândriei şi a întunecării minţii, pentru înţelepţirea cum trebuie să-I slujim lui Dumnezeu ca să nu ne lepădăm de El.