Selectați pagina

Încotro ne îndreptăm? Cuşti anti-oamenii străzii, într-un orăşel din Franţa

Încotro ne îndreptăm? Cuşti anti-oamenii străzii, într-un orăşel din Franţa

Edilii oraşului Angoulême au stârnit controversă după ce au “îmbrăcat” băncile publice în cuşti, pentru a-i ţine la distanţă pe oamenii străzii, scrie France 24.

Asta după ce proprietarii de magazine s-au plâns de beţivii care monopolizează băncile şi le sperie clienţii. Un purtător de cuvânt al primăriei a întărit, spunând că locurile de şezut erau “folosite aproape exclusiv de oameni beţi în fiecare zi”.

Localnicii s-au arătat însă indignaţi de această iniţiativă. Un fost parlamentar din Angoulême, Guillaume Garot, a catalogat-o drept “ruşinoasă”, adăugând: “Asta nu e Franţa mea”. Alţii şi-au exprimat dezaprobarea pe reţelele sociale, denunţând ponegrirea milei şi dărniciei ce caracterizează sărbătorile de iarnă. Potrivit publicaţiei locale La Charente libre, administraţia de centru-dreapta a oraşului a catalogat în cele din urmă mişcarea ca fiind o “eroare” şi a spus că va îndepărta temporar cuştile. În ziua de Crăciun, un grup de adolescenţi a reuşit să demonteze una din ele, restul fiind înlăturate de edili ca “măsură de siguranţă”. Purtătorul de cuvânt al primăriei a întărit însă că este doar o “măsură temporară”, cuştile urmând să fie puse la loc. Acestea, a explicat oficialul, fuseseră destinate să fie umplute cu pietre şi să servească drept gabioane, ceea ce se va şi întâmpla.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. Ala

    Interesant si cum o sa intre oamenii in aceste custi? Va sta cineva sa verifice daca intra un betivan, sau nu? In acest caz, nici un om normal nu ar vrea sa intre sa se aseze.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *