Curtea de Apel București a admis acțiunea avocatului Minodora Ion prin care aceasta contesta legalitatea articolului 4, punctul 15 din decizia Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), prin care purtarea măștii în spațiu deschis devine obligatorie, informează focuspress.ro.

„Am formulat o acțiune împotriva Departamentului pentru Situații de Urgență, am atacat, din ultimul ordin articolul 4 pct.15, cel care prevede măsura obligării purtării măștii în spațiile deschise.

Am avut termen pe data de 21 decembrie, s-a pus în vedere DSU să depună toată documentația care stă la baza întocmirii ordinelor de carantină, respectiv de prelungire a carantinei în Constanța.

Instanța a dispus ca DSU să dispună documentația sub sancțiunea amenzii judiciare. Raed Arafat invocase niște texte de lege, legea 55 din 15 mai 2020 etc, dar în niciuna nu exista menționat, în mod expres, obligarea purtării măștii și în spații deschise. Nu am atacat altceva din aceste ordine, ci strict această prevedere”, a declarat, pentru Focus Press, avocatul Minodora Ion.

Bucuria victoriei a fost anunțată de avocatul Minodora Ion:

„Uraaaaaa! Uraaaaaa!Uraaaaaa!

Am castigat procesul cu Arafat in prima instanta.

Nici nu-mi vine sa cred!

Instanta a dispus ca masura obligarii de a purta masca in spatii deschise este nelegala.

Solutia poate fi atacata cu recurs in 2 zile”.