Un cuptor inteligent instalat în bucătăria dumneavoastră, poate părea destul de inofensiv, dar acesta poate naviga în liniște pe internet și poate vizita site-uri web din China, SUA și Rusia la fiecare câteva minute.

Cuptorul Dvs inteligent poate să vă raporteze la Google la fiecare 5 minute

Cuptorul Dvs inteligent poate să vă raporteze la Google la fiecare 5 minute

☝🏻 Acesta este exact ceea ce a descoperit Stefan van Rugee , dezvoltator de software orientat spre securitate, atunci când a verificat la ce folosește conexiunea Wi-Fi a cuptorului său inteligent AEG.

După cum explică van Ruggie, majoritatea dispozitivelor cu o conexiune activă la internet verifică în mod regulat dacă există conexiune. De obicei, corporațiile configurează un „punct final” special la care dispozitivele lor încearcă să se conecteze.

Cu toate acestea, unele companii nu își fac timp pentru a face acest lucru și, în schimb, dispozitivele lor verifică site-urile web cunoscute și disponibile public.

🔻 Așadar, pentru AEG, una dintre filialele Electrolux, acestea sunt Google. com, baidu. cn și yandex. ru – aparatele inteligente le vizitează la fiecare cinci minute.

Acest lucru înseamnă că, dacă aveți un cuptor inteligent AEG, este foarte probabil ca acesta să se conecteze la servere din SUA, China și Rusia de 288 de ori pe zi doar pentru a verifica dacă există o conexiune activă la internet. 🤷🏼♀️

Sursa: https://www.pcmag.com/news/your-smart-oven-may-be-visiting-websites-in-china-russia-every-5-minutes