Pediatrul Mihai Stratulat dă de pământ cu decizia Comisiei de Sănătate Publică de a închide școlile și de a trece la învățământul online pentru două săptămâni. Medicul susține că în acest caz ar trebui să fie luată în considerare și opinia părinților.

pediatrul mihai stratulat

Cunoscutul medic Mihai Stratulat critică dur închiderea școlilor și de a se trece la învățământul online

Cunoscutul medic Mihai Stratulat a scris o postare pe pagina sa de Facebook în care se arată profund indignat de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică de a închide școlile și de a trece la învățământul online. Pediatrul susține că autoritățile sanitare ar trebui, pe lângă restricții, să vină și cu soluții pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii.

„Sunt zeci de studii care demonstrează că copiii fac COVID-19 în formă ușoară, rata de transmitere între copii este foarte, foarte mică. Ce folos că copiii stau acasă și părinții merg la lucru și vor aduce virusul? Nu am văzut nimic concret în managementul acestei pandemii, doar copy-paste de interdicții preluate din alte țări, fără a prelua și măsuri de susținere a populației, a IMM-urilor”, se arată în postarea pediatrului Mihai Stratulat.

Medicul consideră această măsură incorectă și susține că înainte de a lua asemenea decizii trebuie să fie luată în considerare și opinia părinților.

Amintim că vineri, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a luat stabilit noi interdicții în ceea ce privește răspândirea noului coronavirus.

Printre ele se numără trecerea elevilor și studenților la învățământul online pentru o perioadă de două săptămâni, sistarea activității transportului public în weekend în municipiul Chișinău și introducerea obligativității de a efectua testul COVID-19 cu 72 de ore înainte de a intra în Republica Moldova.

Totodată, în perioada 1 – 15 martie, pe întreg teritoriu țării este stabilit un regim special de activitate. Astfel, angajatorii din sectorul public, cât și din domeniul privat, vor trebui să organizeze activitatea personalului în așa mod, încât aceștia să nu fie supuși riscul de infectare cu COVID-19.