Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție este promovat, în perioada 22-27 martie 2019, în orașe din Republica Populară Chineza, de către Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu și Vicedirectorul Agenției Servicii Publice, Directorul Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție, Iulia Petuhov, scrie unimedia.info

Campania de promovare are drept scop familiarizarea potențialilor agenți și aplicanți ai Programului din China cu oportunitățile economice și investiționale oferite de Republica Moldova, precum și conceptul Programului, transmite Ministerul Economiei.

Evenimentul de lansare media a campaniei a avut loc la data de 22 martie la Hong Kong. Primul eveniment de promovare a Programului a avut loc în orașul Shenzhen, la care au participat circa 100 potențiali aplicanți ai Programului.

Agenda evenimentelor va continua în orașele Beijing, Shanghai și Qindao.

Legea cetățeniei prin investiții a fost însă criticată de unii experți economic. Anterior, fostul ministru al Fenanțelor, Veaceslav Negruța, declara că acordarea cetăţeniei pentru investiţii ar putea fi un coridor prin care să fie readuşi în ţară banii furaţi din sistemul bancar moldovenesc, având în vedere că investigaţiile privind frauda bancară nu sunt finalizate şi beneficiarii direcţi şi indirecţi nu au fost responsabilizaţi.