facturiChişinăuienii care nu şi-au achitat impozitul pe bunurile imobiliare vor fi penalizaţi, anunţă Primăria municipiului Chişinău. Termenul a expirat la data de 15 octombrie 2015.

Conform legislaţiei în vigoare, contribuabililor care au restanţe la plata impozitului pe bunurile imobiliare le vor fi aplicate măsurile de încasare silită a obligaţiilor, inclusiv prin aplicarea sechestrelor asupra bunurilor, extragerea mijloacelor băneşti de pe conturile bancare şi punerea interdicţiilor în vederea perfectării actelor la instituţiile statului sau de părăsire a hotarelor ţării.

Toţi cei care nu au efectuat plăţile în anul curent, dar deţin Avizele de plată pentru impozitul pe bunurile imobiliare, urmează să-şi onoreze obligaţiile fiscale prin achitarea acestora în instituţiile bancare, oficiile poştale sau on-line prin www.mpay.gov.md.

Autorităţile locale au pus la dispoziţia chişinăuienilor datele de contact unde pot să-şi soluţioneze eventualele neclarităţi legate de acest subiect. Astfel, restanţierii se pot adresa direct la sediul Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor locale din Chişinău, de pe strada 31 August 1989, nr. 63 A (cu acces din str. Armenească) sau să expedieze înterbările prin e-mail – [email protected] sau la telefonul 022990-997.

Sursa: adevarul.ro