Selectați pagina

Cum vă puteţi construi o casă tradiţională. De ce aceste locuinţe valorează mai mult în timp

Cum vă puteţi construi o casă tradiţională. De ce aceste locuinţe valorează mai mult în timp
Adrian Păun a decis, în urmă cu câţiva ani, să gândească şi să realizeze proiectele unor case tradiţionale româneşti şi neoromâneşti rupte parcă din cărţile vechi în care România era plină de astfel de construcţii.
Povestea a început când un preot i-a cerut ajutorul, spunându-i că vrea să îşi construiască o casă parohială.
„Atunci mi-am pus problema cum să fac o casă parohială. Nu putea să fie un proiect modern, ar fi trebuit să respecte un alt stil. Şi aşa am început să studiez, să mă documentez. La început am căutat pe internet, după care mi-am luat aparatul foto în spate şi am început să pozez ce vedeam. Din câte ştiu sunt singurul care mă ocup de case în stil neoromânesc”, spune arhitectul pentru adevarul.ro.
Arhitectul spune că avantajele acestor case sunt nenumărate, însă de departe cel mai important este cel care priveşte valoarea pe care o va avea casa în viitor.
„Cel mai mare avantaj este că o asemenea casă n-o să-şi piardă niciodată valoarea. Ba mai mult decât atât, peste zece ani o să aibă o valoare mult mai mare în comparaţie cu o casă construită acum”, explică arhitectul bucureştean.
Un alt avantaj, spune Adrian Păun, este că preţul pentru o casă construită în stil tradiţional românesc sau neoromânesc este, cu mici diferenţe, cam acelaşi ca cel necesar pentru ridicarea unei vile moderne. Şi materialele folosite sunt în bună măsură la fel, însă totul ţine de modul în care proiectul casei este gândit.
Pe lângă clienţii care locuiesc în România, la arhitectul bucureştean au apelat şi oameni stabiliţi în străinătate care vor să îşi construiască case în ţara noastră, păstrând o parte din stilul tradiţional.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.