Selectați pagina

Cum trebuie primit papa într-un popor ortodox

Cum trebuie primit papa într-un popor ortodox

Din adâncurile inimii mele bâtrâne, salut binecinstitorul cler, pe luptătorii monahi şi monahii, respectabilii membrii ai frăţiilor misionare şi pe credinciosul popor al lui Dumnezeu cu „Hristos a înviat!”.

Înflăcărata voastră dragoste pentru Ortodoxia noastră v-a chemat împreună, ca să vă împotriviţi venirii în patria noastră a nepocăitului papă; căruia nu primire, ci afurisire s-ar cuveni să-i rezervăm pentru câte rele – la care se adaugă şi nepocăinţa pentru ele – a pricinuit şi pricinuieşte ortodocşilor din toată lumea. Greci, sârbi, bulgari, români, ucraineni, ruşi, polonezi şi alţii în martirologiile lor pot să arate mulţi sfinţi, mai vechi sau mai noi, care au fost martiri ai ferocităţii papei. Dacă mărturisirea credinţei noastre îl aşează pe papa între eretici, însuşirea abuzivă de către acesta a atributului dumnezeiesc al infailibilităţii îl face pe papa idolatru, aşa cum spune şi mărturisitorul Bisericii Sârbe, Părintele Iustin Popovici. Această mentalitate idolatră îl împinge la adunări cultice inter-religioase, la care prin pan-erezia ecumenismului urmăreşte nu doar să fie conducătorul tuturor creştinilor, ci şi conducătorul tuturor religiilor.

Pentru aceasta înălţaţi vocea voastră ortodoxă până la stelele cerului, ca să afle toată suflarea, de-a lungul şi de-a latul pământului, că mica noastră patrie şi-a însuşit în vecii vecilor Ortodoxia şi nu poate să primească îmbrăţişări, nici să schimbe daruri cu antihriştii, cum este şi papa.

Poporule ortodox! Aţi auzit vocea celui mai bătrân ierarh al Bisericii Ortodoxe. Generaţiei voastre Dumnezeu i-a rezervat cinstea de a se lupta pentru preţioasa noastră Ortodoxie. Luptaţi-vă şi împreună cu voi se vor lupta miriade de luptători şi mărturisitori ai credinţei noastre! Luptaţi-vă, ca să predaţi copiilor voştri Ortodoxia mai strălucită decât razele soarelui, care să risipească întunecimile ecumenismului papist şi ale oricărei alte erezii! Luptaţi-vă ca nişte buni ostaşi ai lui Iisus Hristos, pentru că nu vor lipsi din Ortodoxie ostaşii!

 

Cu urări din inimă,

Augustin, fost Mitropolit de Florina.

9 Comentarii

 1. Artiom

  Trezitiva, ostaşi ai lui Iisus Hristos,din somnul cel de moarte—-iar de va-ti trezit, trezitii si pe cei din jur.Ridicind crucea Sfinta sa raminem tari in dreapta credinta si sa nu permitem eresurilor sa ne spurce credinta.
  Ajuta-ne Doamne la lucruri bune.

  Răspuns
  • daniel

   VEZI D-TA TOV. ARTIOM, CUM REZOLVI PROBLEMA CU ISLAMISTII DE LANGA VOI (KAZACHSTAN, KIRGASTAN, TURKMENISTAN, AZERBAIDJAN, UZBEKISTAN)LASA GRIJA ALTOR CRESTINI..IN REST, DOAMNE AJUTA!!!

 2. simona

  “Unde nu este pace , celelalte lucruri sunt fara rost “.
  ( Sfantul Ioan Gura de Aur ).

  ” Cauta pacea si o urmeaza pe ea ” .
  ( Psalmii lui David ).

  Si cine nu asculta de Intaistatatori , de Dumnezeu nu asculta si in rai nu vor intra.

  Răspuns
 3. daniel

  NOUA ROMANILOR, NICIUN PAPA (URMASUL SF. APOSTOL PETRU, ASA CUM PRECIZEAZA CHIAR IISUS CHRISTOS – ,,ACESTA ESTE PETRE SI PE ACEASTA PIATRA VOI INTEMEIA EU, BISERICA MEA”), NU NE-A PRICINUIT NICIUN NECAZ, ASA CUM MINCINOS SE SCRIE IN ARTICOL..NOUA, ROMANILOR, RUSII FIE PRIN IMPERIUL DRACESC RUS FIE PRIN DIAVOLEASCA URSS, NE-A PRICINUIT NECAZURI IMENSE: FURTURI DE TERITORII, VANDALISME, DISTRUGERI, VIOLENTA APOCALIPTICE, IN TOTAL 12 NAVALIRI BARBARE PESTE ROMANI, ALE ,,marilor pravoslavnici”..ASADAR, NU VAD DE UNDE ATATA FRICA DE PAPA SI CATOLICISM..CUM DE NU VA ESTE FRICA DE KGB CARE LUCREAZA MANA IN MANA CU B.O.RU.? CUM DE NU VA E FRICA DE POLITICA CRIMINALA A LUI PUTIN, CARE OMOARA OAMENI PE STRADA – VEZI BORIS NEMTOV SI MULTI JURNALISTI INCOMOZI??? SI APOI, DACA ,,ortodoxia rusa” E ATAT DE PUTERINICA SI CORECTA, DE CE VA SPERIATI DE UN BIET PREOT CATOLIC??? FIINDCA SUNTETI CONSTIENTI DE MICIMEA VOASTRA!

  Răspuns
 4. daniel

  IN CEEA CE PRIVESTE COMPORTAMENTUL CRESTIN IN ESTUL ORTODOX, AMINTESC URMATOARELE: MULTI IMPARATI BIZANTINI (ADICA GRECI), AU AVUT AMANTE, UNELE DINTRE EL CHIAR VERISOARE SI NEPOATE DE-ALE LOR (VEZI PE MANUEL COMNENUL – AMANTA NEPOATA DE FRATE, ANDRONICUS COMNENUL – AMANTA NEPOATA DE VERISOARA, AMANDOI OAMENI CASATORITI); MULTE IMPARATESE AU AVUT AMANTI, IAR PENTRU A PRELUA PUTEREA DEPLINA SI-AU SACRIFICAT PROPRII FII, OMORANDU-I SAU ORBINDU-I (ODIOS)..ALEXE I COMNENUL A DISTRUS SECTA BULGAREASCA A BOGOMILILOR..(CE-I DREPT, ACESTIA PRACTICAU O CREDINTA ORTODOXA DEVIANTA): I-A INTEMNITAT, BATUT SI APOI, PE CEI CARE N-AU RENUNTAT NICI DUPA ASA TRATAMENTE LA CREDINTA LOR, I-A ARS PE RUG..PENTRU SEFUL LOR (SCRIE CHIAR FIICA IMPARATULUI, ANA COMNENA), S-A PREGATIT UN RUG IMENS IN CONSTANTINOPOL, I-AR ARDEREA LUI A FOST INSTANTANEE, ASA DE PUTERNIC ERA FOCUL, CALDURA AJUNGAND PANA LA FERESTRELE PALATULUI IN CARE SE AFLA LA FEREASTRA, ANA..IMPARATII SI IMPARATESELE BIZANTINI/BIZANTINE, DUCEAU ADESEA UN TRAI DESFRANAT SI PEDEPSEAU PRIN ORBIRE..CE-I CRESTINESC IN ASTA??? TOT PRIN ORBIRE SE PEDEPSEA ADESEA SI IN RUSIA EVULUI MEDIU..CE ESTE ORTODOX IN ASTA???

  Răspuns
 5. marele Păcătos

  Daniele, cunoşti istorie?
  Spune-mi te rog, Voievodul Mihai Viteazul a fost Ortodox sau eretico-papistaş?
  Sfântul Ştefan cel Mare Voievodul Moldovei a fost Ortodox sau papistaş?
  dar dacă nu cunoşti, poţi să nu scrii nimic. mulţumesc.

  şi încă ceva, Ruşii ne-au apărat de la armata SS, pe când voi fraţilor rumâni, va-ţi dat cu jidovul cel spurcat care, şi acum ce?

  noi nu vă învinuim, voi aţi fost luaţi prizonieri, şi noi la fel, dar de partea noastră s-a alăturat un popor Ortodox iar de voi nişte eretici care nicidecum nu vă învaţă mântuirea sufletului, ci doar plăcerea burdufului şi a cărnii.
  aruncând cu pietre – fii sigur că eşti sfânt, apoi aruncă.
  iar dacă vreai pe cineva să îndreptezi, fă-o cu dragoste, căci din prisosul inimii vorbeşte gura, şi dacă cuvintele-s din răutate, ce este atunci cu sufletul?
  Doamne ajută!

  Răspuns
 6. Marian

  Mare Pacatos, nu trebiue sa te intristezi foarte tare de venirea papei. Sub cerul Bunului Dumnezeu suntem toti. La venirea papei trebuie doar ca niciun ortodox sa nu il intampine. Singurii care pot sa il intampine sunt episcopii si mai marii Bisericii Ortodoxe caci lor li s-a dat puterea sa calce pe serpi, scorpii, etc. Ei stiu cu cine au de-a face si nu se pot vatama. Pentru buna intelegere si linistire a unui suflet ortodox, trebuie sa stim ca Hristosul nostru nu are nimic de-a face cu hristosul lor. Hristosul nostru ne cere sa tinem post, al lor, nu. Al nostru ne-a spus sa fim ultimii dintre frati (smeriti), al lor le-a spus sa fie primii (inclusiv prin mandria draceasca de a-si rvendica statutul de urmasii lui Petru fara a intelege ca de fapt pe modelul de smerenie si pocainta a lui Petru, care dupa lepadarea de Hristos si-a petrecu tot restul vietii plangandu-si pacatul incat ochii lui erau totdeauna rosii, s-a zidit Biserica Lui Hristos). Al nostru S-a intrupat din Maica intru totul pamanteana pentru a reindumnezei firea umana, a lor s-a nascut dintr-o fiinta fara nicio legatura cu neamul omenesc (imaculata conceptie), eu neintelegand ce a indumnezeit hristosul catolic prin intruparea lui. Al nostru are Duhul ce purcede permanent din Tatal (a marturisit ca a facut in toate numai voia Tatalui), al lor are si un duh propriu care nu este al tatalui (nu are izvor in Tatal). Maica Hristosului nostru este Smerenia prin care El, smerindu-Se, S-a facut lucrator intru toate pentru noi, pana la jertfa totala pe Cruce, din dragoste pentru neamul omenesc si intrega Lui creatie, iar a lor este mandria. Hristosul nostru pune cap al poruncilor sa iubim pe Dumnezeul nostru din toata inima, din tot cugetul si din tot sufletul nostru caci numai asa vom avea izvor viu pentru cea de-a doua porunca, adica vom sti cum sa iubim pe aproapele, al lor se mandreste doar cu a doua, dandu-ne lectii, clamand-o pentru toti ereticii si chiar si pentru draci (vezi episodul cu extraterestrii papei pe care ii recunoaste si vrea sa-i boteze desi in Sfanta scriptura nu s-a spus nimic de ei).
  Totodata trebuie sa nu cadem in greseala de a ne catoliciza crezand ca prin puterea armelor tinem oamenii in ortodoxie. Mantuitorul Hristos ne tine in ortodoxie (atata timp cat cu sufletul vom dori ortodoxia – la noi este doar vointa, libertatea de a alege). Uu sfant, prin viata sa (mai ales intre pagani), va increstina mai multi oameni decat toate razboaiele catolicilor.
  Cei ce au ridicat armele in ultimul timp, si unii si altii, nu Il au pe Bunul Dumnezeu. Ceea ce vine peste popoarele ortodoxe, vine cu ingaduinta Bunului Dumnezeu ca sa se cearna crestinii adevarati. Mersul istoriei este de a veni ispitele peste crestinii ortodocsi. Cand si ei vor cadea, vine timp de judecata.
  Hristosul nostru are Biserica Sa de 2000 de ani, al lor, de nicio mie. Al nostru Si-a castigat-o din paganism, al lor din ruperea credinciosilor de Biserica Apostolica. Vezi numai dragostea frateasca a catolicismului care a distrus toate Bisericile Apostolice din Transilvania pentru ca nu li s-a recunoscut intiietatea, locul I. Hristosul nostru este Adevarul, al lor i-a dat putere papei sa faca din minciuna adevar, sa schimbe Evanghelia, etc. (vezi Conciliul I al Vaticanului).
  Oricum in dreapta credinta nu se poate sta cu minciuna. Duhul Sfant marturiseste pentru Hristos. Iar catolicii pentru ruperea lor de credinta cea adevarata au trebuit sa schimbe dogmele de credinta prin inlocuirea painii de Sfanta impartasanie cu azima, a treia persoana a treimii lor este spirit (ca si ingerii) si-si fac crucea rasturnat pentru a trei persoana inchinandu-se nu dupa dreptate (de la dreapta la stanga, adica sa-si croiasca inima, faptele si trairea dupa dreptatea Bunului Dumnezeu) ci in primul rand dupa inima (stanga) dupa care definesc si dreptatea (care este dicata de inima, de patima). Si insasi rasturnarea crucii arata incinarea lor in primul rand la pamant (argintii si slava desarta) si ulterior locului unde este dumnezeul lor (sub pamant).
  Si mai sunt multe de spus. Dar fii tare, ramai in credinta ortodoxa, asteapta ispite necontenit si chiar daca vor veni musulmani, hindusi ori uzurpatori ai numelui Lui Hristos, pe toti priveste-i si primeste-i cu ingaduinta ce se cuvine celor bolnavi, rugandu-te ca sa nu cazi. Eu atata stiu: ca Hristosul in care Eu cred nu are nimic de-a face cu hristosul lor. Lor le doresc doar sa se intoarca la slujbele si credinta srtamosilor lor dinainte de 1054.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке